kania 14.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Berberysy, które kupiłam w kolorze cytrynowo-złotym w pełnym słońcu przebarwiły się na dość intensywny czerwony kolor. Spaliły się czy wypiękniały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 15.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Wypiękniały i właczyły ochronę przed słońcem http://www.krzewy.pl/pliki_giziek/Berberis_th_Aurea_1.jpg http://www.krzewy.pl/ogrody.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 15.07.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Podobają mi się takie czerwone ale czy one tak długo wytrzymają? Są jeszcze małe więc mogę je bez problemu przesadzić, jeżeli słońce im szkodzi. To mam przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 15.07.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Przeczytaj opis odmiany w załączonym linku I sama zdecysuj czy chcesz mieć w cieniu zielono-zółte, czy w słońcu żółto-czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 15.07.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Przeczytałam Haniu i dziękuje za radę.Obawiałam się tylko, że zamęczę krzaki w pełnym słońcu. Jeżeli jednak mogę wybierać, to zostanę przy tych czerwono-pomarańczowych. Są bardzo dekoracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 15.07.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Prosze kaniu, drobiazg Moja aurea rośnie w półcieniu do cienia i ma odcień jabłkowy dobrze kotrastujący z towarzyszącą jej czerwoną odmianą. Bez słońca jest więc bardziej light green niż aurea Ale jako złota, sadzona była przed krzewami, które teraz wybujały i zabrały światło konieczne do dobrego wybarwienia. Pozdrawiam cieplutko, ziewająco i nocnie - h. P.S. Przy dziesiejszym upale może warto jednak rzucić na złotolistne cieniówkę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 17.07.2007 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Haniu, obiecuję zadawać ewentualne pytania przed 20.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 17.07.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Słoneczko Ja zwykle nockam koło 3, ale w tym upale mam wieczorne kryzysy Och, kaniu, życzę nam chłodu w południe, bo nawet glicynie smętnie zwieszają już liście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts