Kasia i Piotr Bananki 15.07.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witamy wszystkich serdzecznie zachęcamy do komntowania naszego dziennika i budowy naszego domku. Kasia i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 15.07.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witajcie Jestem po lekturze waszego dziennika i trzymam kciuki za dalsze postępy w budowie. Ładny domek i szybko rośnie , czekam na kolejne zdjęcia. Kilka pytań : jakie macie wymiary tarasu i na którą dachówkę się zdecydowaliście.Czy dobrze wyczytałam ,że rury do instalacji wod - kan. kładliście na etapie fundametów. Pytam z pozycji zupełnego laika budowlanego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Piotr Bananki 15.07.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witam Ciszka Dzięki za słowa wsparcia, Wymiary tarasu 260 x 850 mm - z planu - musze sprawdzić w rzeczywistości - na planie wydawał mi się za mały w rzeczywistości jest ok. Jeżeli chodzi o dachówkę - prawdopodobnie zdecydujemy się na Creatona ze względu na dostępność brązowej dachówki barwionej w masie, Rupp Ceramika - jest niedostępna przynajmniej w Toruniu do końca roku. Z drugiej strony na scenie pojawił się nowy zawodnik Niels Kampf- ale weryfikacja nastąpi za tydzień podczas naszego urlopu. Instalacja wod-kan została umieszczona w momencie wypełniania fundamentów i na tą chwilę jest już zalana chudziakiem - nie wiem czy to dobrze, czy źle, niektórzy wolą kłaść później, ale to już zależy bardziej od wykonawcy. !! Dla budujących Tymka - na planie nie ma (chyba że wprowadzili korekę ) - rury odprowadzającej od zlewozmywaka w kuchni - no i majster Heniek nie zrobił - także podczas urlopu czeka mnie krecia robota. Dodatykowo zdecydowaliśmy się na poprowadzeni rury do kominka pod posadzką ( nie ma jak urlop na budowie z meslem i łopatą w ręku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 16.07.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Dzięki za kolejne zdjęcia, Faktycznie taras nie taki mały, w sam raz na biesiady Trudno mi się wypowiadać na temat likwidacji okna dachowego - akurat bardzo mi się podobają.Na pewno dołożenie dodatkowego okna przy balkonie doświetli pokój w wystarczającym stopniu. Nie bardzo pomogłam ale wierzę ,że jakkolwiek zrobicie domek nie straci na uroku. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pewa 17.07.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Kasiu, Piotrze -mam pytanie Jeszcze nie macie poddasza, ale jak juz będzie..napiszcie czy korytarz 10 m2 to nie za dużo...(chodzi mi o to czy jest to funkcjonalne w realu - tyle miejsca na korytarz??) Zastanawiamy się czy nie zwiększyc pokoju (10, kosztem właśnie korytarza.Ale na rysunku to inaczej wyglada niz w praktyce...dlatego proszę o sugestie. My zaczynamy na wiosnę w okolicach 3-miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.07.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Również prowadzę budowę (inteligentna stajnia murowana) i w tym celu założyłem stronę internetową http://www.ministajnia.pl. Zapraszam i życzę powodzeniu na początku drogi. Podobno wzrost cen materiałów budowlanych się stabilizuje.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.07.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 witam was nareszcie jest ktos kto zaczał juz budowe tymka:) my jestesmy na etapie zmian w projekcie chcialam sie zapytac ta cena 21 tys to jest tylko za stan zero budowy ?? pozdrawiam was sedecznie my zamiezamy zacza gdzies za dwa miesiace poniewaz czekamy na decyzje o budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.07.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 a ja mam pytanie co to za beton komórkowy? mozecie mi podac linka do strony producenta? ile kosztuje jedna sztuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Piotr Bananki 29.07.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Pewa Kasiu, Piotrze -mam pytanie Jeszcze nie macie poddasza, ale jak juz będzie..napiszcie czy korytarz 10 m2 to nie za dużo...(chodzi mi o to czy jest to funkcjonalne w realu - tyle miejsca na korytarz??) Zastanawiamy się czy nie zwiększyc pokoju (10, kosztem właśnie korytarza.Ale na rysunku to inaczej wyglada niz w praktyce...dlatego proszę o sugestie. My zaczynamy na wiosnę w okolicach 3-miasta. Witam Pewa Co do korytarza na górze to myślę, że jest on duży my planujemy wydzielić sobie z niego pralnię. Nie wiem jakie planujecie zmiany w projekcie ale my podnieśliśmy ściankę kolankową o 3 bloczki i muszę Ci powiedzieć, że powierzchnia na górze robi duże wrażenie ( tzn. jest duża ). Nie mamy jeszcze ścianek działowych więć jeszcze jest ciężko ocenić wielkość pomieszczeń ale zapraszam do śledzenia naszego dziennika, napewno zamieścimy zdjęcia Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bania1201 30.07.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Kasiu I Piotrze a gdzie macie drzwi wejściowe do kotłowni? Zlikwidowaliście je czy daliście od tyłu domku? A tak przy okazji to czym będziedzie ogrzewać ten piękny domek którego ja również będę budować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Piotr Bananki 31.07.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Drzwi wejściowe z zewnątrz do kotłowni zostały całkowicie zlikwidowane, bedzie tylko przejście przez garaż. Co do ogrzewania narazie na opał stały czyli miał ale docelowo planujemy gazowe tyko musimy poczekać, aż zostanie pociągnięty gaz ziemny bo jest w planach ale kiedy to bedzie to nie wiadomo więc na razie piec miałowy. Pozdrawiam Kasia Ps. gratuluje wspanialego wyboru projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 01.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Drzwi wejściowe z zewnątrz do kotłowni zostały całkowicie zlikwidowane, bedzie tylko przejście przez garaż. Co do ogrzewania narazie na opał stały czyli miał ale docelowo planujemy gazowe tyko musimy poczekać, aż zostanie pociągnięty gaz ziemny bo jest w planach ale kiedy to bedzie to nie wiadomo więc na razie piec miałowy. Pozdrawiam Kasia Ps. gratuluje wspanialego wyboru projektu Skoro je zlikwidowaliście (jeśli zrobicie jakąś ładną szopę na przechowywanie na opał stały) to czy nie pomyslieliscie jak będziecie przywieść z szopy miał węglowy (opał stały) do kotłowni? Przez garaż? Jak samochód stoi to przywieść worek miału przez garaż będzie ciężko Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmiras 05.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Renia i Mirek Witamy was Kasiu i Piotrze mamy projekt tymka juz od Listopadaale dopiero teraz zaczynamy budowac a to z tego powodu ze dopiero dostalismy wszystkie papiery i pozwolenie na budowetroche to trwalo ale to wszystko tak trwa u nas w Koszaliniena poczatku to bardzo sie cieszylismy przez te czekanie troche emocje opadly ale teraz dopiero sie zacznie zalatwianie i bieganie mamy ekipe do budowanie i do konca roku ma stanac nasz Tymek stan surowy zamknietyi z tynkami zewnetrznymi . No zobaczymy Tez troche pozmienialismy,tak ze mamy o jeden pokoj wiecej na miejsce garazu jest teraz pokoj ktory ma 14,20m2 a nie wspomnialem ze jest to wersja B druga polowa garazu bedzie garazem oczywiscie rezygnujemy z drzwi do salonu i do kuchni nad garazem jest taras pomieszczenie gospodarcze teras ma prawie 17m2 i tam bedzie kotlownia z gospodarczym tz pralnia prasowalnia i takie tam rozne takie nie wielkie zmiany acha i myslimy nad podniesieniem scianki kolankowej o jedno a moze dwa pustaki nie chcemy aby stracil na wygladzie bo tak jak ktos wspomnial bedzie wygladal jak tymianek i cieszymy sie bardzo ze jest tak wielu tymkowiczow bo juz myslelismy ze tylko my jestesmy osamotnieni w boju ale super ze mozemy sie z kims radzic i mam nadzieje ze z waszej strony bedzie pomoc i rada my dopiero zaczynamy i nie wiemy jeszcze jak to wszystko bedzie wygladac ale fajnie ze sa wasze fotki jest porownanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 witam scoby ja tez czekam na Kasie i Tomka:) ale chyba ich pochłoneła budowa bo juz dawno sie tu nie pokazuja ale moze sie odezwa:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dziendobry was serdecznie dziekuje ze przesylacie nastepne zdjecia:) My tez kupilismy projekt Tymka tylko zrobilismy duzo zmian jestescie pierwsi co buduja domek tymek na forum strasznie sie ciesze ze moge poznac wasze zdanie. A czy nie wydaje wam sie ze pomieszczenie nie sa za małe czy salon jest wystarczajacy ? jak byscie mogli kiedys zrobic zdjecie pokoju goscinego i kuchni jak to wyglada w realu ?? czy podniesliscie o kilka bloczków podasze dl;a powekszenia powierzchni?? i jaka kwota wam wyszla za to co teraz juz macie straszne pieniazki ida w dom ale pozniej jak juz bedzie gotowe to jest radosc ze sie ma wlasny domeczek bardzo sie ciesze ze robicie ten dziennik pozdrawiam was o zycze owocnego budowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 zagladam i jestem w szoku!!! ja kupiłem teraz suporex za 14.50 :| 33 palety.... no ale moj stan surowy na pewno zrowna sie z waszym bo te wasz strop kurcze ak patrze na te zdjecia toile tam pracy był z tym deskowaniem, stemplowaniem ip i ile teraz betonu bedzie trzebna uzyc do zalania... dlazcego taki strop wybraliscie? ja mam terivie w projekcie i tak robie wydaje mi sie ze jest on normalny a conajwazniejsze wytrzymaly...yy chyba;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Czesc Scoby ty tez bedziesz budowal tymka ?? Mysmy kupili w tamtym roku 5000 tys MAXsów za 2.60 zł nam sie udało. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 nie tymka nie buduje tylko wkurzam sie ze bk kupowalem za 14,50 i wszlo 22k i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam Kasię i Piotra, bardzo się cieszę, że jest już ktoś kto buduje TYmka. Zastanawiamy się z mężem nad wyborem tego projektu. Mam do Was pytanie: jakie zmiany wprowadziliście do projektu? Czy istniała by możiwość obejrzenia Waszego domku? Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.08.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 witam ja sie pytam o wielkosc salonu zeby wiedziec czy jest wystarczajacy bo wy go juz widziecie a ja mam go tylko w planach ja nie chce duzego domku tymek mi sie bardzo podoba chodz mamy duzo zmian. Tymek jest malym domkiem ale bardzo funkvjonalnym ma bardzo malo strat w powierzni zabudowy. ja nie pisze jeszzce tak fachowo jak wy bo jeszcze nie mamy zaczetej budowy i wszytekigo sie dopiero ucze:) pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts