Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze-Tymek Kasi i Piotra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a co robicie ze schodami - zostają zabiegowe czy robicie ze spocznikiem (pół piętrem) jeśli ze spocznikiem jak rozwiązaliście to konstrukcyjnie ?

Jeśli chodzi o mnie to wstępny kosztorys za stan surowy otwary czyli łącznie z dachem (pokrycie dachówką ceramiczną) ok 110 tyś. nie wiem czy to dużo czy nie - co sądzicie?

Jolu i Jarku

Ja tez juz widzialam za zywo taki salon juz z meblami bo podobny maja znajomi tylko wy mamy plus wykusze to nam robi 33,3 m mozna ten stół jadalniamy troche schowac.

Pokój na zywo wydaje sie sredni nie wiem jak bedziecie ustawiac meble ??

U naszych znajomy ch maja odwrotnie drzwi balkonowe a okno , wiec sofy mają w prawym rogu, tv w lewym rogu, a stół w wykuszy

Własnie myśle jak zrobić z tymi drzwiami balkonowymi czy lepiej jak w projekcie czy to zamienic ?? Macie jakies propozycje ??

Moj mąz mówi żeby zostawic jak w projekcie bo jest ładna duza sciana na tv:)

a wytłumaczycie mi tylko jeszcze czym sie różnia te schody ze spocznikiem ?? a te drugie??

Przepraszam za niewiedze na temat tego ale ja do piero sie ucze:)

Pozdrawiam

Witam, my z kolei zaczynamy w okolicach Warszawy (k. Halinowa). Mamy zamiar prowadzić bloga dot. budowy:

http://members.lycos.co.uk/czahu/blog/

Nikt z Was nie buduje Tymka w okolicach Warszawy albo chociaż w mazowieckiem ?

Dzięki za fotki i informacje Jolu I Jarku

Pozdrawiam

czahu

• 1 month później...
Schody wachlarzowe

Witamy;)

My tymkujemy pod Krakowem.... Co do schodów, wprowadzam schody o konstrukcji drewnianej (prostsze w wykonaniu i tańsze) a pod nimi WC. Budowę rozpoczynamy w przyszłym roku, obecnie skupiamy się na formalnościach i zakupie materiałów. W wolnej chwili podzielę się z "tymkowiczami" fajnym patentem na ogrodzenie z kostki granitowej;) Wszystkich pozdawiamy;)

super ze poroboliście zdjęcia w srodku tymka , jak sie tak oglada domek w stanie surowym to sie wydaje wszystko takie małe:)

Ale bardzo ładnie wam to idze . moze dołaczycie jeszce jakies zjecia kuchni ;)

Pozdrawiam

Witam

też będę zmagał się z Tymkiem - mam pytanie:

w jaki sposób prowadzony był pion kanalizacyjny ten który widać na zdjęciach stropu (pomiędzy kominem a ścianą), w jakim momencie był wpuszczany/prowadzony ?