ponury63 13.01.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 [wpisy przeniesione z "dziennika"] Witajcie Kasiu i Piotrze. My takze budujemy Tymka; zaczęlismy w kwietniu, teraz jest stan surowy otwarty. Nasz domek ma kilka zmian, podpatrzyłam też cos od Was (pralnia na górze). Przede wszystkim technologia; dom wybudowaliśmy z pustaków Wienerbergera, z Wienerbergera są też pustaki stropowe, nie ma belki stropowej wychodzacej z sufitu w salonie. Schody wewnętrzne są o 80 cm dłuzsze niz wynikało z projektu, dzieki czemu nie sa takie strome, są po prostu wygodniejsze. Na górze dołozylismy 1 okno dachowe w małym pokoju z balkonem, ponieważ nie podnosiliśmy sciany kolankowej (zachowalismy zewnetrzny styl i proporcje miedzy dachem a ścianą) i wydawało mi się, że jedno okienko balkonowe nie bedzie wystarcząjace. Nie ma u nas przejścia z domu do garażu (mieliśmy juz możliwość pomieszkać z takim rozwiązaniem i mimo wentylacji, spaliny były wyczuwalne w domu), a pod schodami zrobiliśmy schowek "na wszysto". Powiększyliśmy o 20cm wiatrołap, kosztem spizarni i nie robiliśmy zaplanowanego pierwotnie przejścia z korytarzyka do spizarni. I wreszcie pokój na dole powiększyliśmy o te wnękę przewidzianą pierwotnie na szafę. Zmiany niewielkie, ale teraz domek wydaje sie idealny. Wy pewnie wkrótce zamieszkacie - zazdroszczę,że już macie kuchnię i kominek (bardzo mi się podoba!!!), a my teraz czekamy aż minie zima i od wiosny z entuzjazmem zabieramy się za resztę. Powodzenia i pozdrowienia. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik55475.htm Witam Przeczytałem cały wasz dziennik, bardzo mi się podoba A jak tam Domek, macie jakieś nowe fotki?? Chciałem również zapytać czy ciepło z kominka jest rozprowadzane również na inne pomieszczenia np. mały pokój na dole, czy pokoje u góry?? Pozdrawiam Paweł http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83338.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 17.01.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Hej!! Super dawno WAS nie było!!!!!!! Jak budowa??? Napiszcie ile wyniosła Was ta wspaniała kuchnia, szafeczki są super??!! Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Robert 11.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kasiu i Piotrze!!!Śledzę forum Tymkowiczów i przypadkowo udało mi się trafić na Waszą stronę)Strasznie podoba mi się Wasz domek, styl wnętrza itd. Widze, że też zrobiliście spiżarke pod schodami, czego na ogólnym forum u nikogo nie mogłam się doszukać..Mam ogromną prośbęWklejcie kilka aktualnych fotek Waszego wnętrza i jeśli coś się zmieniło to i zewnątrz domku.Co prawda my dopiero jesteśmy na etapie załatwiania spraw formalnych ( jutro jedziemy kupić projekt:-)) ale fajnie jest zobaczyć na zdjęciach Tymka właśnie takiego o jakim marze...Ostatnie zdjęcia wkleiliście w lipcu... Mam nadzieje, że czasem tu zaglądacie Pozdrawiam Was serdecznie i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.Marta i Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.02.2009 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Kasiu i Piotrze!!! Śledzę forum Tymkowiczów i przypadkowo udało mi się trafić na Waszą stronę) Strasznie podoba mi się Wasz domek, styl wnętrza itd. Widze, że też zrobiliście spiżarke pod schodami, czego na ogólnym forum u nikogo nie mogłam się doszukać.. Mam ogromną prośbę Wklejcie kilka aktualnych fotek Waszego wnętrza i jeśli coś się zmieniło to i zewnątrz domku. Co prawda my dopiero jesteśmy na etapie załatwiania spraw formalnych ( jutro jedziemy kupić projekt:-)) ale fajnie jest zobaczyć na zdjęciach Tymka właśnie takiego o jakim marze... Ostatnie zdjęcia wkleiliście w lipcu... Mam nadzieje, że czasem tu zaglądacie Pozdrawiam Was serdecznie i czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Marta i Robert. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik85844.htm Taa.Ja również przyłączam się do apelu zawartego w poście wyżej.Jesteśmy pod wrażeniem waszego Tymka http://forum.muratordom.pl/uzytkownik87045.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskar 14.03.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Prosimy o kontynuowanie Waszego fotodziennika. To całkowicie niezbędne do kontynuowania naszej budowy.Maciej i Karolina z Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts