Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze-Tymek Kasi i Piotra

Recommended Posts

[wpisy przeniesione z "dziennika"]

Witajcie Kasiu i Piotrze.

My takze budujemy Tymka; zaczęlismy w kwietniu, teraz jest stan surowy otwarty. Nasz domek ma kilka zmian, podpatrzyłam też cos od Was (pralnia na górze). Przede wszystkim technologia; dom wybudowaliśmy z pustaków Wienerbergera, z Wienerbergera są też pustaki stropowe, nie ma belki stropowej wychodzacej z sufitu w salonie. Schody wewnętrzne są o 80 cm dłuzsze niz wynikało z projektu, dzieki czemu nie sa takie strome, są po prostu wygodniejsze.

Na górze dołozylismy 1 okno dachowe w małym pokoju z balkonem, ponieważ nie podnosiliśmy sciany kolankowej (zachowalismy zewnetrzny styl i proporcje miedzy dachem a ścianą) i wydawało mi się, że jedno okienko balkonowe nie bedzie wystarcząjace.

Nie ma u nas przejścia z domu do garażu (mieliśmy juz możliwość pomieszkać z takim rozwiązaniem i mimo wentylacji, spaliny były wyczuwalne w domu), a pod schodami zrobiliśmy schowek "na wszysto".

Powiększyliśmy o 20cm wiatrołap, kosztem spizarni i nie robiliśmy zaplanowanego pierwotnie przejścia z korytarzyka do spizarni.

I wreszcie pokój na dole powiększyliśmy o te wnękę przewidzianą pierwotnie na szafę. Zmiany niewielkie, ale teraz domek wydaje sie idealny.

Wy pewnie wkrótce zamieszkacie - zazdroszczę,że już macie kuchnię i kominek (bardzo mi się podoba!!!), a my teraz czekamy aż minie zima i od wiosny z entuzjazmem zabieramy się za resztę. Powodzenia i pozdrowienia.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik55475.htm

Witam

Przeczytałem cały wasz dziennik, bardzo mi się podoba :D

A jak tam Domek, macie jakieś nowe fotki??

Chciałem również zapytać czy ciepło z kominka jest rozprowadzane również na inne pomieszczenia np. mały pokój na dole, czy pokoje u góry??

Pozdrawiam Paweł

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83338.htm

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Kasiu i Piotrze!!!

Śledzę forum Tymkowiczów i przypadkowo udało mi się trafić na Waszą stronę)

Strasznie podoba mi się Wasz domek, styl wnętrza itd. Widze, że też zrobiliście spiżarke pod schodami, czego na ogólnym forum u nikogo nie mogłam się doszukać..

Mam ogromną prośbę

Wklejcie kilka aktualnych fotek Waszego wnętrza i jeśli coś się zmieniło to i zewnątrz domku.

Co prawda my dopiero jesteśmy na etapie załatwiania spraw formalnych ( jutro jedziemy kupić projekt:-)) ale fajnie jest zobaczyć na zdjęciach Tymka właśnie takiego o jakim marze...

Ostatnie zdjęcia wkleiliście w lipcu... Mam nadzieje, że czasem tu zaglądacie

Pozdrawiam Was serdecznie i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.

Marta i Robert.

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Kasiu i Piotrze!!!

Śledzę forum Tymkowiczów i przypadkowo udało mi się trafić na Waszą stronę:-))

Strasznie podoba mi się Wasz domek, styl wnętrza itd. Widze, że też zrobiliście spiżarke pod schodami, czego na ogólnym forum u nikogo nie mogłam się doszukać..

Mam ogromną prośbę :)

Wklejcie kilka aktualnych fotek Waszego wnętrza i jeśli coś się zmieniło to i zewnątrz domku.

Co prawda my dopiero jesteśmy na etapie załatwiania spraw formalnych ( jutro jedziemy kupić projekt:-)) ale fajnie jest zobaczyć na zdjęciach Tymka właśnie takiego o jakim marze... :D

Ostatnie zdjęcia wkleiliście w lipcu... Mam nadzieje, że czasem tu zaglądacie :)

Pozdrawiam Was serdecznie i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.

Marta i Robert.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik85844.htm

Taa.Ja również przyłączam się do apelu zawartego w poście wyżej.Jesteśmy pod wrażeniem waszego Tymka :)

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik87045.htm

• 4 weeks później...