oliwkag2003 15.07.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Zastanawiam się nad budową domu z keramzytobetonu (z Czamaninka).Co sadzicie o tym materiale?Czy ktoś może z tego budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 16.07.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 ja rozważam opcję całej ściany w systemie praefa, to jest właśnie keramzytobeton. Czeka się z pół roku, trudno dowiedzieć się o cenę, ale odpada ekipa murarska, tynkarska, i jedno piętro w jeden dzień. to co mnie jeszcze powstrzymuje to ten termin czekania, bo w tym czasie ceny mogą powariować np. gazobeton stanieje albo murarze zejdą z cen na ziemię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 16.07.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 ja mam na myśli bloczek keramzytobetonowy o wymiarach 50x24x24 z Czamaninka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 16.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 my budujemy dom z takich właśnie pustaków. termika bardzo dobra, cena jeszcze calkiem niezła i wogóle wybór wydaje się dość optymalny. aha dodam że ściana będzie dwuwarstwowa. keramzytobeton+ styropian lub wełna. murarze też zadowoleni bo mury szybko widać, choć same bloczki cholernie ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 16.07.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Keramzytobeton ma też bardzo dobre właściwości jeżeli chodzi o izolacyjność akustyczną, co jest bardzo ważne wewnątrz budynku - ściany działowe. Ogólnie, to o tym materiale są tylko bardzo dobre opinie, dlatego nie ma co pytać, tylko brać i budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.07.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Sporo już na ten temat pisaliśmy. Powrzucaj w szukaj hasło keramzyt i keramzytobeton.W Pozku Pyrgon prowadzi dziennik budowy na Forum możesz poczytać. PS. U mnie dom z pustaków z Czamninka ale ściana jednowarstowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 17.07.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Tylko uważajcie, aby zamiast keramzytu nie otrzymać Pollytagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A czy ktoś słyszał z Was opinię, że kerawzyt w podłodze likwiduje niekorzystne wpływy żył wodnych pod budynkiem?. Mi pewien budowlaniec powiedział,że jak dam 10 cm keramzytu pod chudziak to zneuralizuje ew. niekorzystne oddziaływanie żył wodnych. Czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts