pawed2 15.07.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Mam małą szklarnie i wszystkie pomidory jakie w niej miałam zmarniały w związku z tym doradźcie proszę czy jeżeli posieję nasionka coś a raczej pomidorki wyrosną jeszcze??? proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.07.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Najpierw to trzeba się dowiedzieć, dlaczego zmarniały. Posiejesz następne (za późno) też zmarnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 15.07.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 to była najprawdopodobniej zaraza ziemniaczana a pomidory zasadziła bym jutro, ale nie wiem czy jeszcze wyrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.07.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 to była najprawdopodobniej zaraza ziemniaczana a pomidory zasadziła bym jutro, ale nie wiem czy jeszcze wyrosną siać to nie ma sensu, żeby mieć swoje na Barbórkę, albo Boże Narodzenie trzeba by grzać i doświetlać w małej szklarni opłacalne jak górnictwo można spróbować posadzić ze zdrowych pędów bocznych, tylko nie z Twoich porażonych przy takiej pogodzie (ciepło i wilgotno) trzeba szklarnię dobrze wietrzyć, nawet przysłonić szyby (np. zaciaprać wapnem) i bez oprysków raczej się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 W tej samej szklarni i tej samej glebie i tak od nowa załapią. Trzeba by najpierw wyjałowić glebę po tamtych pomidorach. Dałabym sobie spokój i posiała rzepę, jeszcze można. Przynajmniej będzie zdrowa gleba i zdrowa rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 16.07.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mam małą szklarnie i wszystkie pomidory jakie w niej miałam zmarniały w związku z tym doradźcie proszę czy jeżeli posieję nasionka coś a raczej pomidorki wyrosną jeszcze??? proszę o rade trzeba ustalić przyczynę tak jak radzi Mirek, to na przyszłość żeby nie robić błędów. nic nie piszesz o uprawie, na jakim podłożu, kiedy było zmieniane, objawy chorobowe (może jakieś foto). jest kilka groźnych chorób występujących na pomidorach powodujących ich „zmarnienie”. aby pomóc potrzeba dostarczyć więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.07.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Dałabym sobie spokój i posiała rzepę, jeszcze można. Przynajmniej będzie zdrowa gleba i zdrowa rodzina. i Tuima będzie można sobie przypomnieć zasadził dziadek rzepkę w ogrodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts