Jurek_Z 15.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Wiele się pisze o specjalnych garnkach do kuchenki indukcyjnej. Nic nie wyczytałem na temat patelni. Czy usmażenie jajecznicy stwarza jakiś problem. Czy może lepiej wybrać płytę z dwoma polami indukcyjnymi i dwoma ceramicznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 15.07.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Podłączam się do pytania Ja dorzucę ze swojej strony że myślę o patelniach teflonowych np Tefala a nie zwykłych metalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 16.07.2007 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy nikt nie smażył jajecznicy na kuchence indukcyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doink 16.07.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a co ma byc z ta jajecznica nie tak? ;] tak jak garnki, patelnie tez trzeba kupic odpowiednia, a jajka smazy sie normalnie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 16.07.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a co ma byc z ta jajecznica nie tak? ;] hmm ... może bardziej sprecyzuję. Rozgrzana cienka, blaszana patelnia po wrzuceniu na nią produktów bardzo się wychładza a ciężka, stalowa lub żeliwna tylko nieznacznie. Jakie są te patelnie do kuchenek indukcyjnych? A wracając do jajecznicy to np. na stalowej patelni łatwiej jest uzyskać efekt dobrze ściętego białka przy lekko ściętym żółtku. Na blaszanej wszystko się wymiesza nim się zdąży "ściąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 16.07.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Będę uzywala plyty indukcyjnej.I mam male obawy , bo nigdy nawet u znajmoch nikt takiego czegos nie mial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doink 17.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a co ma byc z ta jajecznica nie tak? ;] Jakie są te patelnie do kuchenek indukcyjnych? naczynia do kuchenek indukcyjnych z założenia mają grube wielowarstwowe dno, jest to element niezbedny do ich działania, dlatego zapomnij o cienkich blaszanych naczyniach, osobiście używam STALGAST robią sprzęt do gastronomi raczej przemysłowej więc czasami mają dziwne wymiary, ale bez problemu udało mi się znależć coś odpowiedniego dla 2 osób, cenowo środek stawki, a jakościowa jak dla mnie I liga ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts