Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Smażenie na kuchence indukcyjnej.


Recommended Posts

a co ma byc z ta jajecznica nie tak? ;]

 

hmm ... może bardziej sprecyzuję. Rozgrzana cienka, blaszana patelnia po wrzuceniu na nią produktów bardzo się wychładza a ciężka, stalowa lub żeliwna tylko nieznacznie. Jakie są te patelnie do kuchenek indukcyjnych?

A wracając do jajecznicy :D to np. na stalowej patelni łatwiej jest uzyskać efekt dobrze ściętego białka przy lekko ściętym żółtku. Na blaszanej wszystko się wymiesza nim się zdąży "ściąć" :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a co ma byc z ta jajecznica nie tak? ;]

 

Jakie są te patelnie do kuchenek indukcyjnych?

:(

 

 

naczynia do kuchenek indukcyjnych z założenia mają grube wielowarstwowe dno, jest to element niezbedny do ich działania, dlatego zapomnij o cienkich blaszanych naczyniach, osobiście używam STALGAST robią sprzęt do gastronomi raczej przemysłowej więc czasami mają dziwne wymiary, ale bez problemu udało mi się znależć coś odpowiedniego dla 2 osób, cenowo środek stawki, a jakościowa jak dla mnie I liga ;]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...