KonradJot 17.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Konrad, toż to ceny irlandzkie!! chyba sama się wezmę za robotę ..... a tak mi się nie chce w irlandii biora 8€ za m2 malowania:) 20€ glazura,8€ gładzie(tzw skimcout) no i po 1€ za bloczek 4inch(10cm) przepraszam bardzo, ale o ile mnie pamięć nie zawodzi, to w PL jesteśmy ktoś tu sugerowal ceny irlandzie:) tak zdaje się, że Konrad Gość przyszedł przetarł w kilku miejscach papierkiem gładź gipsową i pomalował jednym kolorem w 2 odcieniach ściany , sufit na biało. Ale farbę mam rozprowadzoną idealnie, a nie jak się często zdarza że sprawdzając pod ściatło halogenowe widaćgdzie koleś wałek położył z farbą zaczynając rozprowadzanie farby, przy kolejnych zanurzeniach w wiadrze z farbą. Płaciłem za to że nie trzeba było tłumaczyć że trzeba na świeżo lakierowany parkiet jakieś zabezpieczenie położyć żeby nie zniszczyć. Przyszedł i wieczorem tego samego dnia stały już meble a ściany były suche. Po doświadczeniach swoich na budowie i lekturach dzienników budów Forumowiczów śmiem twierdzić że nie fachowcy wyjechali za granicę do pracy ale ich tak na prawdę nie było nigdy. Zawsze coś w którymś miejscu spier...lą a jak ktoś uważa że nie to albo ma szczęście niesamowite bo trafił z ekipą jak 6 w totka , albo nie wie o tym że włąśnie jest świadkiem spierd..nej roboty. Cieszy się bo w końcu będzie się mógł wprowadzić. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.07.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Konrad, czyli to było jednokrotne malowanie?? dobrze zrozumiałam?? wcześniej miałeś ściany zagruntowane??ile w sumie miałeś tam m2 ścian?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Konrad, toż to ceny irlandzkie!! chyba sama się wezmę za robotę ..... a tak mi się nie chce w irlandii biora 8€ za m2 malowania:) 20€ glazura,8€ gładzie(tzw skimcout) no i po 1€ za bloczek 4inch(10cm) przepraszam bardzo, ale o ile mnie pamięć nie zawodzi, to w PL jesteśmy ktoś tu sugerowal ceny irlandzie:) tak zdaje się, że Konrad Gość przyszedł przetarł w kilku miejscach papierkiem gładź gipsową i pomalował jednym kolorem w 2 odcieniach ściany , sufit na biało. Ale farbę mam rozprowadzoną idealnie, a nie jak się często zdarza że sprawdzając pod ściatło halogenowe widaćgdzie koleś wałek położył z farbą zaczynając rozprowadzanie farby, przy kolejnych zanurzeniach w wiadrze z farbą. Płaciłem za to że nie trzeba było tłumaczyć że trzeba na świeżo lakierowany parkiet jakieś zabezpieczenie położyć żeby nie zniszczyć. Przyszedł i wieczorem tego samego dnia stały już meble a ściany były suche. Po doświadczeniach swoich na budowie i lekturach dzienników budów Forumowiczów śmiem twierdzić że nie fachowcy wyjechali za granicę do pracy ale ich tak na prawdę nie było nigdy. Zawsze coś w którymś miejscu spier...lą a jak ktoś uważa że nie to albo ma szczęście niesamowite bo trafił z ekipą jak 6 w totka , albo nie wie o tym że włąśnie jest świadkiem spierd..nej roboty. Cieszy się bo w końcu będzie się mógł wprowadzić. Pozdrawiam Konrad Tak sie własnie robi w Irlandii,dlatego wszyscy tam wyjechali:) W IE nikt nie sprawdza halogenami,ba poziomnica,łata rzadko w uzyciu jest. Easy job w IE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.07.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a u nas robi się kolejno tak: murarz stawiając ściany mówi, eeeeee to tynk przykryje tynkarz twierdzi, że gładź to wyrówna szpachlarz, czy jak go tam zwał, brzęczy, że te nierówności to przed malowaniem się wyrównuje, bo po I więcej widać przychodzi malarz i ............ w Irlandii chyba inaczej myślą .... ale to widać inna kategoria ludzi przyjeżdża tam Polak do załóżmy malowania i wszystko ma podane jak na tacy szkoda, że u nas tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz.Kr 17.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a u nas robi się kolejno tak: murarz stawiając ściany mówi, eeeeee to tynk przykryje tynkarz twierdzi, że gładź to wyrówna szpachlarz, czy jak go tam zwał, brzęczy, że te nierówności to przed malowaniem się wyrównuje, bo po I więcej widać przychodzi malarz i ............ w Irlandii chyba inaczej myślą .... ale to widać inna kategoria ludzi przyjeżdża tam Polak do załóżmy malowania i wszystko ma podane jak na tacy szkoda, że u nas tak nie ma a u nas robi sie tak : murarzowi mówi sie że sciana nie bedzie tynkowana tynkarzowi ze nie bedzie gładzi a gipsiarzowi ze nie bedzie farby i na kazdym etapie jest wszystko wporządku po prostu nie dac se zawalić roboty na początku i wszystko staje prostrze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.07.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 zrobiłeś tak??czy jesteś wykonawcą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz.Kr 17.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 wykonawca we własnej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.07.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 tak myślałam, bo jako inwestor nie byłbyś taki mądry a ja nadal szukam ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz.Kr 17.07.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 nie nie nie tylko u nas nie ma tak jak w warszawie gdzie sie bierze kogo popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.07.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 skąd takie śmiałe twierdzenie jak to się dzieje w wawie?? zresztą nie odpowiadaj szukam malarza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 18.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Konrad, czyli to było jednokrotne malowanie?? dobrze zrozumiałam?? wcześniej miałeś ściany zagruntowane?? ile w sumie miałeś tam m2 ścian?? ściany miałem juz zagipsowane i pomalowane na biało, ale okazało się że ktoś kto malował na biało źle rozprowadził farbę i dlatego koleś musiał papierem przelecieć w tych miejscahc żeby była jednorodna struktura na ścianie po porządnym malowaniu. Czy malował raz czy dwa razy w danym miejscu nie wiem, przyszedłem na gotowe. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts