Sylwia1667 16.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ma ktoś zlewozmywak w kuchni pod oknem?Ja tak właśnie sobie rozplanowałam kuchnię, ale panowie od instalacji odradzają. Może ktoś użytkuje taki zlew i ma jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Kiedyś puściłem na forum topik pieca pod oknem... Trochę mnie zniechęcili i nie mam. Umywalki pod oknem też nie daję choć ze względu na trudności aranżacyjne bardzo by nam tam pasowała. Dlaczego nie? Myślę, że będzie ochlapane okno. Spotkałem na forum osoby które mają zlew pod oknem i mówią że jest OK ale ja się nie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 16.07.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 1.2 to kuchnia. Prawy górny róg zarezerwowany jest na lowówkę, więc jeśli nie pod oknem to chyba tylko jakiś mały zlewik koło pieca. http://ciepledomy.pl/upload_module/view_simple/b001__r0.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.07.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja będe mieć pod oknem razem ze sporym blatem roboczym, nie bedzie na calej szerokości tylko tak na 1/3 bocznej i mysle ,że bedzie git, szukam tylko obecnie baterii takiej kładzinej na bok w razie otwierania okna do mycia. Mysle ,że fajnie bedzie stać pod oknem i sobie kukać na biegające własne dzieci- zawsze pod kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 16.07.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Było już o tym kiedyś. Mam zlewozmywak pod oknem, nie zauważyłam, żeby okno było ochlapane. Jedynie kilka zaschniętych kropel na żaluzji (po prawie roku użytkowania). Kwestię otwierania rozwiązaliśmy bardzo prosto - bateria znajduje się dokładnie w miejscu, gdzie przypada podział okna, i swobodnie można otwierać obydwie połowy. Ogólnie o.k. - miejsce dobrze oświetlone i można przez okno popatrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 16.07.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 1.2 to kuchnia. Prawy górny róg zarezerwowany jest na lowówkę, więc jeśli nie pod oknem to chyba tylko jakiś mały zlewik koło pieca. Piec w prawo (będzie przy bliżej do wentylacji) i zmieści się obok niego normalny zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 16.07.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 1.2 to kuchnia. Prawy górny róg zarezerwowany jest na lowówkę, więc jeśli nie pod oknem to chyba tylko jakiś mały zlewik koło pieca. http://ciepledomy.pl/upload_module/view_simple/b001__r0.gif a moze w rogu pomiedzy oknami? http://www.empikfoto.pl/albumy25/168684/401601/previews/10885915_img_0090.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 16.07.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 witam zlew pod oknem użytkuję od grudnia. Okno jest jakieś 25 cm wyżej, bateria w zlewie. Nie zauważyłam, by coś było nie tak, nie chlapie, nie przeszkadza, a było to w sumie jedyne dobre rozwiązane. Nie mam też problemów poinstalacyjnych, którymi być może Cię straszą. Obok stoi zmywarka, więc instalacji jest sporo. Przestrzeń między oknem a zlewem mam w kafelkach, fugi impregnowane, więc problemów z utrzymaniem nie ma, nawet jak coś chlapnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 16.07.2007 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Skłaniam się do przeniesienia zlewu koło kuchenki, tym bardziej, że tam miała być zmywarka i jest już odpływ pod fundamentami. A zmywarkę umieszczę po oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniczka 16.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 zastanów sie jeszcze nad tym rozwiązaniem ze zlewem obok kuchenki i zmywarka pod oknem - jesli będziesz chciała opłukać jakies naczynia przed włożeniem do zmywarki (ja tak zawsze robię), to bedziesz przenosiła cieknące naczynia ze zlewu do zmywarki, brudząc podłogę Jesli boisz się zachlapanego okna, daj zlewozmywak w rogu między oknami, bedziesz miała jaśniej i bardziej ergonomicznie - produkty wyjęte najpierw z lodówki przed przygotowaniem do gotowania najczęściej sie myje, więc zlew pod oknem lub w rogu będzie w naturalnym "ciągu technologicznym" pomyśl o tym! Ja też będe miała zlew pod oknem. Bateria będzie centralnie, w miejscu podziału okna. Wybrałam taką "wąską", żeby nie przeszkadzała przy otwieraniu okna. Zmywarka będzie zabudowana pod ociekaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 16.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ma ktoś zlewozmywak w kuchni pod oknem? Ja tak właśnie sobie rozplanowałam kuchnię, ale panowie od instalacji odradzają. Może ktoś użytkuje taki zlew i ma jakieś sugestie? uzytkuję tak rozplanowana kuchnię od wrzesnia 2006 r. osobiście dla mnie sprawdza się w 100% poniewaz widze wszystko co się dzieje przed domem spędzając obecnie większośc czasu w kuchni..........widze same plusy takiego rozwiazania, szczerze polecam http://www.empikfoto.pl/albumy25/253321/404915/previews/10994050_24_06_07_076.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.07.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja też chciałam początkowo dać zlew na środku okna, ale potem przesunęłam go do kąta, bo doszłam do wniosku, że aby umyć okno będę musiała wejść do rzeczonego zlewu . Poza tym wolę mieć jeden długi blat, niż dwa krótkie po bokach, ale oczywiście są różne preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nedka 16.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Miałam zlew pod oknem w poprzednim moim mieszkaniu - dla mnie super sprawa. Okno wcale się nie chlapało, otwierało się bez problemu i przyjemnie się zmywało, bo cos się zawsze działo za oknem.Polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 16.07.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ma ktoś zlewozmywak w kuchni pod oknem? Ja tak właśnie sobie rozplanowałam kuchnię, ale panowie od instalacji odradzają. Może ktoś użytkuje taki zlew i ma jakieś sugestie? uzytkuję tak rozplanowana kuchnię od wrzesnia 2006 r. osobiście dla mnie sprawdza się w 100% poniewaz widze wszystko co się dzieje przed domem spędzając obecnie większośc czasu w kuchni..........widze same plusy takiego rozwiazania, szczerze polecam http://www.empikfoto.pl/albumy25/253321/404915/previews/10994050_24_06_07_076.jpg a ja mam pytanie a props tego "wiodzenia" - czy rzeczywiscie caly czas w kuchni spedza sie tylko przy zlewie?! dla mnie wlasnie koronnym argumentem,aby zlew NIE BYL pod oknem bylo to,iz... przy zlewie nei stoje bo mam zmywarke! co ja mam niby przy nim robic? pod oknem potrzebny jest BLAT - tu kroje, siekam, klepie kotlety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nedka 16.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Fakt, ja nie miałam w starym mieszkaniu zmywarki. No ale przygotowywanie posiłków to przyjemność, więc nie trzeba sobie juz umilać czasu, patrząc przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 16.07.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mam w mieszkaniu pod oknem.Nie widze problemu jeśli w domu jest zmywarka.Inaczej okna jest zachlapane.Tak miałam w poprzednim mieszkaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 16.07.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mam podobne ustawienie : zlew w rogu ściany z oknem - też będę patrzec co sie dzieje za oknem .A obok zlewu ...zmywarka ...i nie wyobrażam sobie kuchni bez zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 16.07.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 obecnie w mojej sytuacji, gdy sie ma 3 miesięcznego bobaska duzo czasu spędzam przy zlewie gotując, myjąc, pichcąc i znowu myjąc ...na zmywareczkę czekam, wiec tym wiecej czasu spędzam przy zlewie, ale to czy ona jest czy nie i tak cieszy mnie fakt posiadania zlewozmywaku pod oknem............dodam, ze u mnie sie nie chlapie, poniewaz zlew mam nizej od parapetu...........nadal polecam takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 17.07.2007 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Piec w prawo (będzie przy bliżej do wentylacji) i zmieści się obok niego normalny zlew. Pieca nie można przesunąć, bo wdł. przepisów odległość kuchni od drzwi musi wynosić min. 50 cm. Mimo to zlew się powinien zmieścić koło kuchenki a zmywarkę dam pod okno (w dych dwóch miejscach mam odpływy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia70 17.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ja mam pod oknem i w nowym domu też tak będzie .Jest to wygodne rozwiązanie pod warunkiem , że parapet nie jest jednocześnie blatem, bo wtedy cierpią na tym okna i firanki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts