Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piekarnik z wózkiem - za i przeciw ?

marhaba

Recommended Posts

Ja się długo zastanawialam, ale gdzie sna forum i od znajomych słyszałam, że lepsze są te na prowadnicach teleskopowych. Niby są o wiele wygodniejsze w użytkowaniu, niz te z wózkiem. A szkoda, bo wyglądają nieźle. Niestety zdecydowałam się na zakup piekarnika z prowadnicami. Jak juz kupimy konkretny model i zamontujemy, to nnapewno zamieszczę swoje wrażenia na forum. Ale obawiam się, ze montaż nastąpi gdzies we wrześniu.

Piekarnik z wózkiem mam ponad 5 lat. I wcale nie uważam aby było to super funkcjonalne rozwiązanie. W tej chwili zdecydowałabym się na porządne prowadnice teleskopowe - w ten sposób uzyskuje się dostęp do piekarnika z trzech strona a nie z dwóch jak w przypadku wózka.

Ps. Jednak nie zrezygnowałabym z pyrolizy, która zdecydowanie więcej ułatwia życie niż wózek :)

Gdy nabywałam mój piekarnik to pyroliza była dostępna w kilku modelach - nie wiem jak wygląda to w tej chwili.

Tak usiłuje sobie przypomnieć jeszcze argumenty za tradycyjnym piekarnikiem.....

wózek wraz z potrawą wyjeżdża poza komorę pieczenia - są potrawy, które tego nie lubią i np. opadają dlatego korzystniejsza jest klasyczna forma otwierania.

:)

O i dla mnie jest to kolejny argument za tradycyjnym piekarnikiem. Dzięki za wskazówki czym się kierować przy doborze piekarnika, bo przyznam szczerze. że nienawidzę piec mięs, dlatego piekarnik służy mi głównie do pieczenia ciast i innych wypieków i to jest istotny argument, bo nawet o tym nie pomyślałam, ze moim cudnym wypiekom może sie niepodobac natychmiastowy wyjazd z piekarnika :-)

Z tymi ciastami to tragedii chyba nie ma - teściowa robi ich mnóstwo, ma piekarnik z wózkiem i sobie chwali (od chyba 10 lat). Co nie zmienia faktu, że ja wzięłam z prowadnicami. Wydawały mi się zgrabniejsze, no i piekarnik mam 50 cm nad podłogą, więc przy wózku dostęp z przodu byłby utrudniony.

Widząc wyskakując reklame na stronach internetowych mówiłem ale zaje....ste

Bawiąc się nim w mediamarkt stwierdziłem że wynalazek diabła wkładanie do niego czegokolwiek musi być bardzo niewygodnę

Jestem tego samego zdania.

telesforek My też będziemy mieli na piętrze piekarnik., nie trzeba się wiecznie schylać. A co do ciast, to zalezy kto jakie piecze. chyba tak jak Ty zostanę przy teleskopowym - tzn. wyborze telsekopowego, bo piekarnika to jeszcze nie mamy.

No dobra... ja będę miała piekarnik w słupku, więc wózek odpada, ale czy ktoś mi w końcu może opisać co to są te prowadnice teleskopowe? Wybrałam Electroluxa EOB 53101X i on takowe posiada. Ale zakup dopiero za miesiąc.

Potem poszłam do Media Marktu pooglądać sobie piekarniki i jedyne co widziałam to takie "drabinki" na bokach. Wysuwało się i wsuwało jak w moim starym piekarniku... To co to w końcu są te teleskopy, bo skoro to te drabinki, to chyba przepłaciłam.. :(

No dobra... ja będę miała piekarnik w słupku, więc wózek odpada, ale czy ktoś mi w końcu może opisać co to są te prowadnice teleskopowe? Wybrałam Electroluxa EOB 53101X i on takowe posiada. Ale zakup dopiero za miesiąc.

Potem poszłam do Media Marktu pooglądać sobie piekarniki i jedyne co widziałam to takie "drabinki" na bokach. Wysuwało się i wsuwało jak w moim starym piekarniku... To co to w końcu są te teleskopy, bo skoro to te drabinki, to chyba przepłaciłam.. :(

Prowadnice to nie drabinki, tylko taki wysuwany mechanizm.

Wysuwasz sobie z piekarnika blache z ciastem tak jak szufladę (tylko że taką bez frontu)