Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka lodówka ?

marhaba

Recommended Posts

Kusi mnie lodówka typu side by side (dwudrzwiowa) oczywiście z kostkarką do lodu, ale czy warto dla kostkarki wydawac kasę ? Biorę pod uwagę najtansze, czyli LG i Samsung, a jakos nie bardzo mam przekonanie do tych marek ( robią i agd,i rtv - czyli wszystkiego po trochu) .

Zastanawiam się, czy nie lepiej za te kasę kupic np. Liebherra z komora BioFresh - cena porównywalna, a są to podobno najlepsze lodówki.

Moze macie doświadczenia z tego typu lodówkami, a zwłaszcza interesuje mnie ta komora BioFres.

Właśnie wczoraj oglądałam w Saturnie lodówki side-by-side Samsunga. Takie jakie mi się podobały kosztowały ok. 8 tys.

Po powrocie do domu skorzystałam z internetu i znalazłam identyczny sprzęt o 3 tys. tańszy :o

Oczywiście wybór w sieci jest o wiele większy i lodówkę z kostkarką i barkiem Samsunga można już kupić za 4-6 tys. :)

Ja byłam zdecydowana na lodówke side by side Sharpa, pojemna, i co dla mnie ważne zamrażalnik na dole , chłodziarka na górze.

Wczoraj w sklepie widziałam świetnego Smsunga wys. 179 cm, szer. 82 cm i gł. 62 cm, a więc duża, chłodziarka na górze /nie ma potrzeby schylania, a wiadomo ,że z chłodziarki częściej korzystamy/. W drzwiach umieszczono dozownik na chłodne napoje.

Wcześniej oglądałam fajne duże lodówki /LG, Sharp/ale z chłodziarką na dole.

I cena nie jest powalająca, ok. 3 tyś, ale sprawdzałam w necie , można kupić juz za 2800zł

:p

Mamy takiego samsunga: http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rse8vpus.asp jak na razie jesteśmy zadowoleni, ma komore wielofunkcyjną, której jedną z funkcji jest 0 stopni (czyli BioFresh). Ma kostkarkę (normalny i kruszony lód). Jako jedyna z side-by-side w czasach kiedy kupowaliśmy ma klasę A+.

Ja przecież nie podważam tego co mówisz i więżę :wink:

Dobrze wiedzieć że jednak coś takiego jak side by side istnieje z A+

np: http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rse8vpus.asp

co prawda cena katalogowa powalająca :cry:

Ale lg to już tylko klasa A chodź i tak spore różnice zużycia prądu między modelami