Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[...]

co do schodów , wchodzi się wygodnie jak i schodzi :yes::) Pozdrawiam

Schody są na prawdę piękne. Miałem okazję ostatnio oglądać i chodzić po takich u sąsiada. Powiem tak, są na pewno efektowne, ale nie zamieniłbym na nie moich ażurowych. Zdecydowanie lepiej wchodzi mi się po naszych. Może to kwestia przyzwyczajenia, nie wiem.

Tak tak. Okno było tematem na forum. Tak jak pisałem sprawa ma się tak ze względu na elewację zewnętrzną. Co do barierki to mój czterolatek i mama potrzebująca podtrzymania się na takiej barierce całkowicie kasują temat likwidacji tej barierki. Jest po prostu niezbędna.

Ja bym wolała poświęcić wygląd elewacji zewnętrznej i jednak zlikwidowała to okno. Wygląda kuriozalnie. Jednak elewacji zewnętrznej tak często nie oglądasz, jak wnętrza domu. A poza tym z zewnątrz miejsce okna można zasłonić np. ładnym dużym świerkiem lub kilkoma iglakami.

Co do barierki to w jej miejscu widziałabym raczej jakieś przepierzenie ze stalowych rurek lub linek nawiązujące do elementów stalowych schodów (biegnące od podłogi do sufitu), lub nawet kawałek ścianki. Nie wiem, ale ta barierka rzeczywiście dziwnie wygląda. Choć może gdyby nie było okna to i barierkę dałoby się znieść.

Schody same w sobie całkiem fajne :)

mr6319 Masz naprawdę fajny domek. Rozumiem, że Ci te okno nie przeszkadza przy schodach, które swoją drogą są fajne ale napisz sam, szczerze, gdybyś nawet nie pokazał tych zdjęć na forum i nikt by Ci o tym nie napisał to, czy teraz jak już mieszkasz nie żałowałbyś mimo wszystko, swojej decyzji? Z tego co widzę, to w pomieszczeniu masz sporo światła, więc te okno nie było chyba konieczne?

Schody są na prawdę piękne. Miałem okazję ostatnio oglądać i chodzić po takich u sąsiada. Powiem tak, są na pewno efektowne, ale nie zamieniłbym na nie moich ażurowych. Zdecydowanie lepiej wchodzi mi się po naszych. Może to kwestia przyzwyczajenia, nie wiem.

Trudno mi wiedzieć jakie schody ma Twój sąsiad, moje dywanowe są bardzo wygodne. Myślę że o "wygodzie" schodów decyduje wysokość i głębokość stopnia a nie ich rodzaj. Ja z lubością nawet nie chodzę a biegam po nich.

Możliwe. Nie mierzyłem ile miały głębokości, ale jak dla mnie stopnie były właśnie za "płytkie" i miałem wrażenie, że nie mieszczę się z całą stopą. Było to odczuwalne zwłaszcza na zakręcie po wewnętrznej części schodów gdzie jest balustrada - schody i ich kierunek podobny do tych jak u agnes3219

mimona, ładny kolor schodów. Ale co to zakamarek? Dlaczego tak dziwnie z tą barierką na górze zrobiliście?

to nie schowek:) po prostu mały otwór na schody:) a to kącik dla malego dziecka żeby nie spadło na dół. Nie jest dziwnie, chociaż wiem co masz na mysli:) mnie się tam baaardzo podoba

Eta moje schody ;)

..takie dla mniej kasiastych inwestorów ;)

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2FP1060996.JPG

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2FP1060999.JPG

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2FP1070001.JPG

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2FP1070002.JPG

Pozdrawiam ;)