WojtekEdyta 05.02.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dziekuję Czy w/g Was długosc stopnia 25 nie jest problematyczna za ktrótka ? mam w projekcie wymiary 20 x 28 i probuję cos zrobic aby miec 17-18- lub 19 x 28 - 29 marzy mi sie 30 cm tylko u mnie jest spocznik nie zabieg. jeszcze jedno pytanko korzystając z uprzejmosci http://images38.fotosik.pl/1934/412d8841d06862a4med.jpg jakiej długosci jest wneka na schody , jaka wysokosc pietra razem ze stropem czyli od podłogi do podłogi na piętrze. czy jak wchodzisz to ile masz + - cm nad głową do stropu ? pozdrawiam radek Podaję wymiary otwór ma jest długi 330 cm a szeroki 100 cm. Od posadzki do sufitu 265 cm a strop ma 47 cm. Osoba 195 wchodzi swobodnie a dalej nie mierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.02.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Podaję wymiary otwór ma jest długi 330 cm a szeroki 100 cm. Od posadzki do sufitu 265 cm a strop ma 47 cm. Osoba 195 wchodzi swobodnie a dalej nie mierzyłem Dzięki za szybką odpowiedz:) Twoj otwor długośc 330 moj otwor 300 oj jak brakuje mi tych Twoich 30 cm. szerokosc moja podobna 127 cm ale jest w zasadzie w tym przypadku nieistotna - nie wpływa na komfort. Raz jeszcze dziekuję pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betibeata42 05.02.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 hej mam pytanie do specjalistow chce zrobic schody bolcowe mam deski debowe 50 mm grubosci i teraz chce kupic bolce te miedzy deskami i teraz pytanie ile centymetrow musza miec otwory wywiercone na te bolce i 2 pytanie czy bolce idzie dostosowac do wysokosci czyli odleglosci miedzy deskami schodowymi prosze o pomoc Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 05.02.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Witam Zmagam się od dłuższego czasu z umieszczeniem schodów w naszym przyszłym domku....nie wiem, czy dobrze zrobię, gdy zostawię schody tak jak mamy w projekcie ? [ATTACH=CONFIG]165553[/ATTACH] sugerowaliśmy się tym zdjęciem Po przesunięciu o jakim myślę wyglądałoby to mniej więcej tak [ATTACH=CONFIG]165769[/ATTACH] Odległość schodów od wiatrołapu to 124 cm wydaje mi się, ze chyba są za blisko? (Korytarz mamy 125cm x 6m nie będzie za wąski? ) I myślę również, że jadalnia będzie za mała przez te schody 395cmx 365cm ( w tym jest przejście do salonu 155cm) więc zostaje240cm X 365cm Może schody umieścić w całkiem innym miejscu? Ale gdzie Szczerze,to teraz wolałabym schody jednobiegowe..... może już przesadzam i tak jest dobrze (ups) ? Pokaze przekroje budynku tak w razie czego Proszę o jakiekolwiek uwagi i sugestie, bo ja jestem komputerowym laikiem i dopiero sie tego wszystkiego uczę. Edytowane 6 Lutego 2013 przez anawii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 06.02.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam Zmagam się od dłuższego czasu z umieszczeniem schodów w naszym przyszłym domku....nie wiem, czy dobrze zrobię, gdy zostawię schody tak jak mamy w projekcie ? U nas jest prawie dokładnie tak samo i takie trójbiegowe schody są bardzo wygodne. Są tez bezpieczne (jeśli po domu mogą kręcić się dzieci) i fajne wizualnie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 06.02.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 U nas jest prawie dokładnie tak samo i takie trójbiegowe schody są bardzo wygodne. Są tez bezpieczne (jeśli po domu mogą kręcić się dzieci) i fajne wizualnie. Pozdrawiam! Tak, wiem....ale Twoje schody wyglądają rewelacyjnie A u mnie chyba będą przeszkodą w dostaniu się do salonu :/ U nas w projekcie jak zauważyłeś wejście z wiatrołapu jest wprost na schody i wynosi tylko 124cm , a u Ciebie jak to wygląda, też masz tak blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 06.02.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witajcie po wielu tygodniach wyczekiwania i jednym nieudanym podejsciu, nasze schody sa juz gotowe Wybralismy jesion bielony + szklo A efekt koncowy wyglada tak: http://s2.postimage.org/6jb1a5k6h/IMG_6780.jpg http://s11.postimage.org/hpn2uan0z/IMG_6782.jpg image upload Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 07.02.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Tak, wiem....ale Twoje schody wyglądają rewelacyjnie A u mnie chyba będą przeszkodą w dostaniu się do salonu :/ U nas w projekcie jak zauważyłeś wejście z wiatrołapu jest wprost na schody i wynosi tylko 124cm , a u Ciebie jak to wygląda, też masz tak blisko? 150cm tutaj. 124cm też nie powinny być problemem jeśli nie będą wystawały te dwa schody u Ciebie. Muszą? Porozmawiaj z architektem/fachowcami od schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 07.02.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 150cm tutaj. 124cm też nie powinny być problemem jeśli nie będą wystawały te dwa schody u Ciebie. Muszą? Porozmawiaj z architektem/fachowcami od schodów. Dziekuje Jacław za odzew A o tych wystających stopniach ani mi nie wspominaj, na spotkaniu już zwracaliśmy uwagę architektom na to, ale widocznie nie wzięli sobie tego do serca :/ albo nie można inaczej....chociaż nasz majster mówił, że to naprawi, mam taką nadzieję. Mnie jednak przeszkadza to wchodzenie na wprost schodów....i o to mi chodzi...że są za blisko drzwi. Ps. Jaki szeroki masz korytarz? Przepraszam,że tak wypytuje ....u nas ma 125szer na 6m dł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 08.02.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 ...chociaż nasz majster mówił, że to naprawi, mam taką nadzieję. Tylko nie daj "naprawiać" pierwszemu lepszemu majstrowi. To trzeba dokładnie przeliczyć - wymiary schodów, wysokości (docelowych!) posadzek na parterze i piętrze - żeby wszystko ze sobą grało. Mnie jednak przeszkadza to wchodzenie na wprost schodów....i o to mi chodzi...że są za blisko drzwi. Ps. Jaki szeroki masz korytarz? Przepraszam,że tak wypytuje ....u nas ma 125szer na 6m dł Pytaj! U nas jest nieco inny układ - przedsionek jest tam gdzie u Ciebie gabinet, więc z niego droga jest prosta do salonu (a po drodze po lewej kuchnia), nie wychodzi się na schody. Jeśli chodzi o ten korytarz między schodami a ścianą z drzwiami (u nas drzwi nie ma) do przedsionka - 147cm szerokości. Myślę, że wychodzenie na schody nie musi być problemem. Jeśli schody będą ładne, to może być fajny efekt. A drzwi do przedsionka będą? Jeśli tak, to jak będą się otwierały? Może szerszy otwór poprawiłby sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 08.02.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Drzwi planujemy szklane- przesuwne, chyba, że nie będziemy robili wcale w tym miejscu . Sama nie wiem....jestem zła na siebie i męża, za te nasze pomysły, powinniśmy to wychwycić jeszcze przed zaakceptowaniem projektu, a nie dopiero teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EcoEnergyPower 09.02.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie boicie się inwestować w szklane schody? Bo tak szczerze mówiąc to dla mnie byłyby zbyt "kruche",nie wspominając już o tym że trzeba je bardzo często sprzątać. Drewniane są bardziej praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.02.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie boicie się inwestować w szklane schody? Bo tak szczerze mówiąc to dla mnie byłyby zbyt "kruche",nie wspominając już o tym że trzeba je bardzo często sprzątać. Drewniane są bardziej praktyczne. A wystarczy przeczytać uważnie- szklane drzwi , nie schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.02.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 A wystarczy przeczytać uważnie- szklane drzwi , nie schody To po pierwsze po drugie slyszał ktos o uszkodzeniu szklanych schodów lub balustrady. to szkło klejone chyba z 3 warstw o wadze nie wspomnę o cenie juz wogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.02.2013 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam:) dawno nie zaglądałem...praca, praca, ale jak jest praca to później widać efekty [ATTACH=CONFIG]163332[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163333[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163334[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163335[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163336[/ATTACH] KAISER , a do skrzynki mailowej zagladasz czasem ?????? ...... To zagladnij :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 14.02.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Cześć, przesyłam poglądowo nasze schody z poręczą - wczoraj zamontowaną http://imageshack.us/a/img15/4725/dsc1134p.jpg http://imageshack.us/a/img833/9876/dsc1132y.jpg http://imageshack.us/a/img26/1610/dsc1130ey.jpg http://imageshack.us/a/img838/5163/dsc1135u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Poręcz świetna Schody zyskały styl. Co to jest za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 14.02.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Poręcz świetna Schody zyskały styl. Co to jest za materiał? Dzięki Pestka, poręcz jest kuta, stopnie dąb, boki i podstopnie drewno malowane na biało Pozdrawiamy E&K:goodnight::goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.02.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 też muszę sie zmierzyć z tematem schodów. W projekcie mam modułowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.02.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Autorus ... zmierzyc to dobre okreslenie ..... .... ja generalnie nie lubie schodow ( coz dom wybralam z poddaszem uzytkowym wiec tak czy siak musza jakies byc ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts