drewa 03.03.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) ... Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez drewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.03.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Drewa żeby podoradzać, to trzeba mniej więcej wiedzieć ,jaki styl domu itp.Ale masz łądny kolor okien i dom po tej małej fotce apowiada się interesująco.Osobiście schodó∑ zabiegowych nie lubię,aczkolwiek takie mam ,nie dało się innych .Zaproś do siebie jakiegoś schodziarza,aby obliczył czy możesz mieć ze spocznikiem,jakie wogóle masz możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 03.03.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Barbara styl domu zdecydowanie nowoczesny. Rozmawiałam już z kilkoma stolarzami, ale trafiłam na takich, którzy owszem zrobią mi schody "wiszące", ale pod spodem postawią 4 słupki. Podziękowałam i szukam dalej. W projekcie domu mamy schody kręte (?) na słupku metalowym, w kształcie litery U, ale nie znalazłam w necie nic podobnego do projektu. Za to podobają mi się schody właśnie ze spocznikiem. Nie ukrywam, że cena jest również ważna. Takie schody wyceniono nam na ponad 35 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 03.03.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Te schody podobają mi się baaardzo. Ale po 1. przytłoczyłyby hol, po 2. cena by mnie zapewne zabiła Może kogoś zainspirują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 03.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ale zimne schody -10 stopni celsjusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Te schody podobają mi się baaardzo. Ale po 1. przytłoczyłyby hol, po 2. cena by mnie zapewne zabiła Może kogoś zainspirują Drewa, chyba potrzebujesz tzw. wiszących schodów. Inspiracje wybierałam nie pod kątem materiału, ale kształtu: Te pierwsze (fot. 1, 2) uważam, że są wspaniałe i prawie żywcem można by je zaadaptować u Ciebie. Chociaż balustrada mi się zupełnie nie podoba. Fot 3 – Te kształtem są podobne, ale wiszą na „taśmach” metalowych. Fot. 4 – trepy podparte jedną belką zakręcającą w połowie wysokości schodów. Do tego lekka balustrada z giętej rurki metalowej zamocowana do schodów w 4– miejscach. Żadnych tralek, siatek, czy szkła. Fot. 5 – pewnie zabójstwo cenowe. Wyobrażam sobie szklaną klatkę z trzech stron i zamocowane do niej schody Czy schody produkcji firmy typu Rintal, brałaś pod uwagę? http://www.rintal.pl/schody-zabiegowe-prima.html W ofercie schodów zabiegowych mają modułowe, które dosłownie wiszą w powietrzu i wygląda to trochę jak na fot. 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) Ale zimne schody -10 stopni celsjusza Radku, trafiłam no coś co mogłoby się u Ciebie sprawdzić i pięknie wyglądać. Balustrada to nie mój typ. Chodzi mi szczególnie o dwa pierwsze stopnie. Kształt tych stopni i ich mocowanie do ściany też są godne uwagi Edytowane 3 Marca 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 W planach mam taki układ. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, może coś podpowiecie/ [ATTACH=CONFIG]173495[/ATTACH] Autorus, poszperaj za inspiracjami na włoskiej stronie http://www.marrettistairs.com Niektóre konstrukcje powaliły mnie na kolana, np. to: Myślę, że coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Wygląda to kosmicznie, dzięki, szperam Autorus, poszperaj za inspiracjami na włoskiej stronie http://www.marrettistairs.com Niektóre konstrukcje powaliły mnie na kolana, np. to: [ATTACH=CONFIG]174217[/ATTACH] Myślę, że coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 04.03.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Wygląda to kosmicznie I kto to mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 znaczy się, że będzie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 znaczy się, że będzie pasowało Ta strona to kopalnia inspiracji. Formy schodów, sposoby konstruowania, materiały użyte. Dla mnie absolutna bomba. Można czerpać pełnymi garściami. Włosi są mistrzami dizajnu, jak widać także jeśli chodzi o schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 04.03.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 moje schody własnie dziś się "wykończą" Ciekawam jaki efekt będzie..... Do tego jureo połsogi mają być gotowe - ale się dzieje. Az spać nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 04.03.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Barbara styl domu zdecydowanie nowoczesny. Rozmawiałam już z kilkoma stolarzami, ale trafiłam na takich, którzy owszem zrobią mi schody "wiszące", ale pod spodem postawią 4 słupki. Podziękowałam i szukam dalej. W projekcie domu mamy schody kręte (?) na słupku metalowym, w kształcie litery U, ale nie znalazłam w necie nic podobnego do projektu. Za to podobają mi się schody właśnie ze spocznikiem. Nie ukrywam, że cena jest również ważna. Takie schody wyceniono nam na ponad 35 tys. O schodach ze spocznikiem w układzie bez żadnej ściany zapomnij no chyba że na słupach ale tak jak napisałaś takie Ci się nie podobają A szkoda bo takie schody są 3x tańsze od giętych wiszących takich jak wkleiła pestka56 w poście nr2868 Jak nie chcesz słupów i nie chcesz wydać 35K na gięte wiszące to pozostają Ci takie jak masz w projekcie czyli na słupie centralnym Tylko jak się chodzi po takich schodach nie muszę chyba tłumaczyć Mogą być jeszcze na belce centralnej ale one tez nie należą do najtańszych Edytowane 4 Marca 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.03.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 a co bys mi poradzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 04.03.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 LasekD możesz wkleić jakiś przykład schodów o których piszesz? Drewa, chyba potrzebujesz tzw. wiszących schodów. Inspiracje wybierałam nie pod kątem materiału, ale kształtu: [ATTACH=CONFIG]174207[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174208[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]174213[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]174206[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]174211[/ATTACH] Te pierwsze (fot. 1, 2) uważam, że są wspaniałe i prawie żywcem można by je zaadaptować u Ciebie. Chociaż balustrada mi się zupełnie nie podoba. Fot 3 – Te kształtem są podobne, ale wiszą na „taśmach” metalowych. Fot. 4 – trepy podparte jedną belką zakręcającą w połowie wysokości schodów. Do tego lekka balustrada z giętej rurki metalowej zamocowana do schodów w 4– miejscach. Żadnych tralek, siatek, czy szkła. Fot. 5 – pewnie zabójstwo cenowe. Wyobrażam sobie szklaną klatkę z trzech stron i zamocowane do niej schody Czy schody produkcji firmy typu Rintal, brałaś pod uwagę? http://www.rintal.pl/schody-zabiegowe-prima.html W ofercie schodów zabiegowych mają modułowe, które dosłownie wiszą w powietrzu i wygląda to trochę jak na fot. 4. pestka56 dziękuję Ci bardzo za pomoc. Schody 1 musiałabym sprawdzić czy zmieściłyby się, bo polewej stronie mam wyjście na taras. Oczywiście super są schody ostatnie, ale jak napisałaś - cena... Schody Rintal kiedyś oglądałam, ale wydały mi się mało solidne - nie wiem czy słusznie. Uciekam na http://www.marrettistairs.com szukać inspiracji A trzeba było wybrać projekt z prostymi schodami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 04.03.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 LasekD pisaliśmy w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.03.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 O schodach ze spocznikiem w układzie bez żadnej ściany zapomnij no chyba że na słupach ale tak jak napisałaś takie Ci się nie podobają A szkoda bo takie schody są 3x tańsze od giętych wiszących takich jak wkleiła pestka56 w poście nr2868 Jak nie chcesz słupów i nie chcesz wydać 35K na gięte wiszące to pozostają Ci takie jak masz w projekcie czyli na słupie centralnym Tylko jak się chodzi po takich schodach nie muszę chyba tłumaczyć Mogą być jeszcze na belce centralnej ale one tez nie należą do najtańszych [ATTACH=CONFIG]174321[/ATTACH] Lasek, ja dobrze widzę ta belka jest gięta, czy to usłojenie tak zwodniczo wygląda? Byłyby bardzo piękne, gdyby trepy były grubsze i dałabym inną balustradę, lżejszą, bez poprzeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 04.03.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 a co bys mi poradzil? Wolałbym jakieś fotki jeśli masz bo z rysunku ciężko mi coś zaproponować Na forum będę chyba dopiero w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts