Junona 26.02.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 witam, mam pytanie.co doradzilibyście jako tymczasowe rozwiązanie na schody betonowe.czy można je np pomalować żeby się nie nosił kurz, czy to będzie później przeszkadzać przy montażu schodów drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.02.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 dotnij OSB i na sylikon przyklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.02.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Ja planuje nie robić nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 26.02.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 czy można je np pomalować żeby się nie nosił kurz. Dobrze odkurzyć i pomalować uni-gruntem Po tym nie będzie się kurzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 03.03.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam, moja klatka schodowa już prawie gotowa, jeszcze tylko trzeba pomalować w niektórych miejscach, co widać na zdjęciach Schody to jesion + bejca + lakier mat. [ATTACH=CONFIG]244281[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244282[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244283[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244284[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244285[/ATTACH] Świetne schody!!! Marzę o takiej barierce, możesz zdradzić jak ją robiliście? Czy jakieś gotowe prefabrykaty, czy od zera spawana i malowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 04.03.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Świetne schody!!! Marzę o takiej barierce, możesz zdradzić jak ją robiliście? Czy jakieś gotowe prefabrykaty, czy od zera spawana i malowana? Witaj, i dzięki za miłe słowa Barierkę robiliśmy od zera u ślusarza, a dokładnie to było tak, że "pan od schodów" zrobił nam schody i zamówił barierkę u 'swojego' ślusarza na podstawie zdjęcia, które mu wysłałam. Nie jest to identyczna barierka jak na zdjęciu, bo mój małżonek musiał wtrącić swoje trzy grosze, ale i tak jest nieźle Udało nam się też w miarę zniwelować różnicę między ostatnim stopniem a podłogą korytarza na górze, z czego jestem very happy Dzięki czemu nie ma tam żadnej listwy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 05.03.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Dziękuję za odpowiedzi, zapomniałam dodać, że chodzi o tymczasowe rozwiązanie tak aby móc zamieszkać.najprawdopodobniej założymy narazie wykładzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madia 05.03.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Witam wszystkich udzielających się w tym wątku. Jestem pełna podziwu ile niektórzy poświęcają czasu na bezinteresowną pomoc, podpowiedzi a nawet wizualizacje dla zagubionych inwestorów. Miałam nadzieję, że kiedyś pochwalę się tutaj schodami, ale patrząc na to co jest 'bazą' mam spore wątpliwości. Dlatego przyszłam prosić o wasze rady co z tym fantem zrobić.Tak to wygląda obecnie: Bardzo mnie niepokoi ten uskok zaznaczony strzałką-czy to oznacza, że trzeba będzie coś skuwać? Czy może da się poprowadzić tak balustradę żeby wyglądało to przyzwoicie? Chciałam żeby schody wyglądały tak jak tu: Z taką balustradą jak tu: Myślałam jeszcze o zabudowie wnęki pod schodami, tak żeby jak najmniej rzucała się w oczy to na biało coś w ten deseń: Ewentualnie można zabudować aż tak: Ogólnie to koszmarne są te schody, a miały być ozdobą salonu, ale trudno muszę z tym jakoś żyć. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak to lepiej rozwiązać żeby było miło dla oka to chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 06.03.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Ja bym zrobił tak: skuwanie nie potrzebne, zabiegi powysuwałbym do przodu w takim celu, żeby róg prostego stopnia, który jest nad nimi nie wystawał bardziej niż te zabiegowe, w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką postawiłbym długi słupek drewniany, który byłby nawiązaniem do dolnej i górnej poręczy, automatycznie słupek ten ułatwiłby rozwiązać problem ze schodzącymi się na zero stopniami zabiegowymi. Nie wiem tylko czy róg stropu nie przeszkadzałby w wypuszczeniu tego słupka do góry, ale patrząc na drugie zdjęcie nie byłoby z tym raczej problemu. Edytowane 6 Marca 2014 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 06.03.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 a mnie się podobają wersje z zabudowaniem tych schodów, ale ja nie "ekspert" ja "laik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.03.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Nie wiem, czy te fotki już były ... http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/140/1261140/Schody%20czarne.jpg http://www.jmmebelsystem.pl/wp-content/uploads/2013/02/16.jpg http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2013/09/garderoba_pod_schodami_kokopelia_-4.jpg http://www.ekspertbudowlany.pl/images/editor/blog/schody/schowki-pod-schodami-henge-cabinetry-and-furniture-a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madia 06.03.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Ja bym zrobił tak: skuwanie nie potrzebne, zabiegi powysuwałbym do przodu w takim celu, żeby róg prostego stopnia, który jest nad nimi nie wystawał bardziej niż te zabiegowe, w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką postawiłbym długi słupek drewniany, który byłby nawiązaniem do dolnej i górnej poręczy, automatycznie słupek ten ułatwiłby rozwiązać problem ze schodzącymi się na zero stopniami zabiegowymi. Nie wiem tylko czy róg stropu nie przeszkadzałby w wypuszczeniu tego słupka do góry, ale patrząc na drugie zdjęcie nie byłoby z tym raczej problemu. Świetny pomysł, mam nadzieję, że uda się tak zrobić. Czyli wizja kucia oddalona a to mnie bardzo cieszy. Junona - no właśnie przydałoby się to zabudowanie ze względów czysto praktycznych(brakuje nam na parterze schowków). Skłaniam się ku pierwszej wersji zabudowy, bo ta druga zabiera część salonu i nie wiem czy nie jest zbyt przytłaczająca. Piu- dzięki za przykłady, pewnie będę wybierać jedno z tych dwóch ostatnich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam wszystkich udzielających się w tym wątku. Jestem pełna podziwu ile niektórzy poświęcają czasu na bezinteresowną pomoc, podpowiedzi a nawet wizualizacje dla zagubionych inwestorów. Miałam nadzieję, że kiedyś pochwalę się tutaj schodami, ale patrząc na to co jest 'bazą' mam spore wątpliwości. Dlatego przyszłam prosić o wasze rady co z tym fantem zrobić.Tak to wygląda obecnie: Bardzo mnie niepokoi ten uskok zaznaczony strzałką-czy to oznacza, że trzeba będzie coś skuwać? Czy może da się poprowadzić tak balustradę żeby wyglądało to przyzwoicie? Chciałam żeby schody wyglądały tak jak tu: Z taką balustradą jak tu: Myślałam jeszcze o zabudowie wnęki pod schodami, tak żeby jak najmniej rzucała się w oczy to na biało coś w ten deseń: Ewentualnie można zabudować aż tak: Ogólnie to koszmarne są te schody, a miały być ozdobą salonu, ale trudno muszę z tym jakoś żyć. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak to lepiej rozwiązać żeby było miło dla oka to chętnie poczytam. Madia, Słonik na szczęście Obyś nie straciła serca do Twoich schodów. Da się z nimi zrobić bardzo dużo. W tych wysuniętych stopniach pod schodami można ukryć pojemne szuflady. Jednocześnie schody z taką podbudową zyskaj na wyglądzie. Stopnie wysunięte poza obrys wylanych schodów mogą pomóc I jeszcze dokładam sposoby na ładną zabudowę pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 07.03.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]246717[/ATTACH] Pestko, patrząc na załącznik pomyślałam - co za piękna realizacja!!!!!!:jawdrop: Świetna minimalistyczna barierka!!!! Pożyczam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Pestko, patrząc na załącznik pomyślałam - co za piękna realizacja!!!!!!:jawdrop: Świetna minimalistyczna barierka!!!! Pożyczam!!! Wysyłam Ci mailem orginał-inspirację. Tam widać całą barierkę Ja Ci podobną rysowałam, bo to także moja ulubiona barierka i „wciskam” ją komu tylko mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 10.03.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Na zewnątrz wiosennie, a tu, w temacie jakoś "zimowo" w ostatnim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.03.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Bo co w środku to zimą się robi. Teraz to wszyscy na zewnątrz wyszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 10.03.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Jeszcze zdjęcie z oddali załapał się wiatrołap i kawałek holu kafle to lappato, w rzeczywistości aż tak się nie błyszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.03.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Jak wygram w lotto to sobie takie strzele i chalupe wybuduje by je zmiescic: http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2012/10/508e00d428ba0d6f0e0001a2_residence-in-karuizawa-k-s-architects_4_ksk16ssf8g9616_1.jpg ukradzione od:Architects: K+S ArchitectsLocation: Karuizawa, Japan http://www.archdaily.com/287417/residence-in-karuizawa-ks-architects/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.03.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 to sa schody na stalowym profilu malowanym proszkowo na czarny matstopnie to mogą byc cokolwiek malowane na ciemno w połysku. całosc 20 000 do 25 000 nie tak wcale drogo!!!! jesli sie myle prosze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts