pestka56 09.05.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Możesz z cegły, bloczków i myślę, kg budowlane na wzmocnionym stelażu też by się sprawdziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMI 11.05.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 (edytowane) A mnie tam balustrady z prętów się podobają - o na przykład takie Edytowane 11 Maja 2015 przez KMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Słowik 12.05.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 super te schody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ntomek 12.05.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 A to nasze schody. Stopnie dąb półmat, podstopnice płyta mdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.05.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekSta 12.05.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Mam pytanie, jutro mam ostatni dzień montażu schodów.Dzisiaj jak wróciłem z pracy zastałem zamontowaną opaskę wokół otworu stropu oraz słupki z barierkami wokół otworu.Nie podoba mi się ruszający się słupek środkowy wzdłuż dłuższego boku otworu, oraz zbyt wciągnięte do posadzki narożniki opaski.Te narożniki opaski wyglądają tak jak by montaż słupków spowodował ich zbytnie dociągnięcie do posadzki przez co same narożniki znajdują się o 5mm poniżej planowanej wysokości paneli.Słupki na stępicach trzymają się solidnie.Jaka jest technologi montażu drewnianych słupków do opaski, czy montuje się je do samej opaski czy do posadzki/stropu, na wylot przez opaskę?Jutro planuję później iść do pracy aby przekazać swoje uwagi montażystą, tylko czy cokolwiek da się z tym zrobić?Montaż schodów przebiega na piankę, więc chyba w najgorszym wypadku konieczne będzie rwanie i ponowny montaż?Dodatkowo nie podobają mi się szczelina prostopadłym połączeniu poręcz słupek, czy to się czymś wypełnia maskuje czy powinno być elegancko docięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Pokaż zdjęcia, to Ci stolarze odpowiedzą, bo tak to mogą sobie pogdybać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekSta 12.05.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Kilka ujęć narożnika opaski i panela położonego na podkładzie aby pokazać różnicę poziomów:http://imageshack.com/a/img673/8676/FaVrbg.jpghttp://imageshack.com/a/img540/2893/2Vbp3j.jpghttp://imageshack.com/a/img911/8813/gQTOTC.jpghttp://imageshack.com/a/img661/6806/RZt9q8.jpghttp://imageshack.com/a/img538/5701/98C99r.jpg Szpara na łączeniu barierka-słupek, jest to też ten słupek, który się rusza.http://imageshack.com/a/img537/9011/lQVfsy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.05.2015 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) My takie slupy jak ten srodkowy u Ciebie,montujemy do posadzki,bo inaczej bedzie malo stabilny.Jakby zrobili odpowiedniej grubosci opaski,to slup nie powinien ich wgniesc,bo opaska nie jest z plasteliny.Poprostu zrobili je za cienkie i stad teraz ten klopot.Jestem teraz na montazu i nie bardzo moge sie odniesc do tych zdjec,bo na telefoniku ledwie co widze;) Edytowane 13 Maja 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 13.05.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Ostatnie zdjęcie trochę słabej jakości, ale jeśli jest to słup narożny to przy dobrze spasowanej poręczy i solidnym przytwierdzeniu jej do słupa ten słupek nie powinien drgnąć, nawet gdyby był słabo przytwierdzony do podłoża. Na zdjęciu balustrada klejona (bez śrub i zaślepek, które czasem były tutaj karcone ), słup przykręcony do noska (do drewna), jest stabilny przez to, że po połączeniu z poręczą stworzyła się rama. Sorry za jakość zdjęć, robione z tel. starszej generacji A jeżeli jest to słupek środkowy, który dzieli długą poręcz to ja zrobiłbym to tak Oczywiście rozwiązanie w danej sytuacji zależy od kształtu pochwytu Edytowane 13 Maja 2015 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 14.05.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Te narożniki opaski wyglądają tak jak by montaż słupków spowodował ich zbytnie dociągnięcie do posadzki przez co same narożniki znajdują się o 5mm poniżej planowanej wysokości paneli. Słupki na stępicach trzymają się solidnie. Jaka jest technologi montażu drewnianych słupków do opaski, czy montuje się je do samej opaski czy do posadzki/stropu, na wylot przez opaskę? Można zamontować zarówno do opaski jak i posadzki, w każdej z opcji słup powinien być stabilny. Opaska powinna mieć punkty podparcia zwłaszcza w miejscach słupka, wtedy przy mocowaniu słupa do posadzki nie byłoby możliwości dociśnięcia opaski do posadzki, a słupek nie miałby tendencji do kołysania. ps. to spasowanie pochwytu ze słupkiem trochę lipne, akrylem można to zniwelować i nie będzie tego widać, ale w tym przypadku nie o to chodzi, powinno być to spasowane i dobrze ze sobą ściśnięte (skręcone, sklejone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 15.05.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Przyłączam się do zachwytów - prześliczne schody, idealnie dopasowane do wnętrza p.s okno chyba nie do umycia.. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=314911&d=1430245214 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=314912&d=1430245666 Ale to nie pierwszy projekt, w którym spotykam takie "kwiatki". Witajcie- poszukuję właśnie takich ładnych bialutkich listewek ktoś coś ? Listwy takie zwykłe podłogowe się nadają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka w 16.05.2015 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Można powoli się zbierać do założenia forumowego klubu osób ze schodami od LaskaD Pozdrawiam. Właśnie, właśnie chciałam podpytać czy coś, ktoś... w tej sprawie? Bo mam schody jak świeżutkie bułeczki spod tych rąk i jestem baaaaaardzooo zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.05.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 kaśka w, zachęcam do pokazania schodów tutaj A założenie klubu to też dobra myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka w 17.05.2015 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 chętnie pokażę, ale musimy trochę podopieszczać boczki, zeby wszystko prezentowało się jak należy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 20.05.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Jak już podopieszczasz, to pokaż, bo u nas jeszcze nie dopieszczone i chętnie zobaczę jak u Ciebie wyszło. Masz trepy wpuszczone w ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka w 29.05.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Jak już podopieszczasz, to pokaż, bo u nas jeszcze nie dopieszczone i chętnie zobaczę jak u Ciebie wyszło. Masz trepy wpuszczone w ścianę? schody już obrobione ale niestety teraz poobklejane i pozakrywane zeby się nie zniszczyły przy dalszych pracach. ja mam tradycyjne na beton + samonośne z wangami drewnianymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desoto100 29.05.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich. W ub. roku prosiłem na forum o pomoc odnośnie schodów w mieszkaniu. Schody w końcu zrobione, więc się pochwalę. Czekam na każde komentarze. Pozdrawiam. Edytowane 29 Maja 2015 przez desoto100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 29.05.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Jaka cena tych schodów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desoto100 29.05.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Za schody wyszło 12000, szkło chyba 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts