Kejt_R 29.03.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam, mam niepokojący problem z dość dużym kawałkiem drewna, który się wybrzusza. Jest to klejony z dwóch warstw desek jesionowych blat kuchenny, odcinek dość długi - ok. 4 metrów. Ale ponieważ jest to wątek o schodach, przyjmijmy, że to taka długa stopnica Deski dość szerokie (8-10 cm) i długie, obie warstwy biegną wzdłuż, wycięte są dwa otwory (na zlew i dużą płytę indukcyjną) a pomiędzy 120 cm blatu roboczego. Ten właśnie odcinek pomiędzy pracuje, wybrzusza się. Abstrahując od przyczyn takiego stanu, jak można sobie z tą sytuacją poradzić? Od kilku miesięcy kłopotliwy blat jest przygnieciony ciężarem kilku bloczków fundamentowych, które jednak nie niwelują problemu do końca i po zdjęciu sytuacja się pogarsza. Może spece od schodów mają jakieś swoje sposoby na takie sytuacje. Czy podcięcie spodniej warstwy w kilku miejscach by pomogło? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc. Już raz skorzystałam przy okazji schodów, za co serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.03.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Odpowiadając na pytania. Są to schody na basenie a nie w bloku A więc pewna ekstrawagancja i głośny styl jest tutaj usprawiedliwiony z uwagi na rozrywkowy charakter obiektu. Nie są to schody główne tylko dodatkowe, raczej służą za mebel. kanapami. jesli schody dodatkowe są zrobione ze storianu i mają gietą szklaną balustradę to jak wygladają główne schody tego rozrywkowego obiektu:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Ciekawe, prawda? Wojgoc Kejt, przypomina mi to problem ze zwijaniem się papieru. Książki, czaopisma i cała resztę też jeśli wydrukuje się w złym kierunku, to papier, ktory ma włókna, bedzie sie zwijał. Nawet po wielu latach, gdy otworzysz książkę, kartki zaczną szaleć łapiąc odrobinę wilgoci z powietrza. Może twój blat ma podobny problem. Jest klejony. Może sklejono te warstwy w nieprawidłowy sposób i powstają naprężenia, ktore wyginają drewno Oby stolarze pomogli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 29.03.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Storian czyli połączenie Staronu i Corianu Główne schody są niestety betonowe Wachlarzowe i pokryte granitem, w sumie wyglądają dość standardowo poza oczywiście wybijająca się giętą balustradą szklaną . A rozrywkowe jest tylko basen. Zresztą jeszcze powinna być profesjonalna sesja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.03.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 a podstopnie w głównych schodach są tez z granitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 29.03.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 a podstopnie w głównych schodach są tez z granitu? Szczerze mówiąc nie widziałem ich, są oklejone, ale chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.03.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 czy dolne stopnie są po luku? bo w szkle barierki dobija sie łuk a jak tak to zastanawiam sie nad wykonaniem tych podstopni w jednym kawałku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 29.03.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 czy dolne stopnie są po luku? bo w szkle barierki dobija sie łuk a jak tak to zastanawiam sie nad wykonaniem tych podstopni w jednym kawałku..... Nie, podstopnie i stopnie są proste. Gięta szyba powoduje, że wyglądają jakby były łukowe. Jedynie krawędź boczna stopnia jest po łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.03.2017 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Ok, dzieki za info.to dom wg projektu indywidualnego? Nie wiesz z jakiej pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2017 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Barierka robi wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.03.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 tylko po pijaku lub innych używkach rozrywkowych trzeba uważać, I 1xtydzień mycie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Wojgoc, a probowałeś kiedyś po pijaku schodzić takimi kręciołkami jak te ? Ja to zaliczyłam kiedyś jak młodsza byłam Po prostu balustrada pod pachę i ślizgiem w dół. Schody były żeliwne, stare, piękne, a wysokość jednego piętra ponad 6 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.03.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 też miałem taką przygodę - ale balustrada była drewniana i 2 piętra zjężdżałem okrakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 W mojej podstawówce były piękne pałacowe schody. Wyłożone drewnem i miały drewniane pochwyty szerokości 20-25 cm. 2 piętra, a właściwie 4, bo w piwnicach były szatnie., a na poddaszu gabinet lekarski i dentystyczny, harcówka. Co tam się działo ma tych schodach, to do dziś nie mogę zrozumieć, że żadne z nas nie zaliczyło jakiegoś groźnego upadku. Niektórzy zjeżdżali na stojąco po tych poręczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polerka 29.03.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam, mam niepokojący problem z dość dużym kawałkiem drewna, który się wybrzusza. Jest to klejony z dwóch warstw desek jesionowych blat kuchenny, odcinek dość długi - ok. 4 metrów. .. Za mało danych.. winne może jest Klejenie Impregnacja Wilgotność pod blatem Bloczki fundamentowe w kuchni? To lepiej ściski + listwa Wszystko gdybanie, Stolarz powinien obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 29.03.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Bo generalnie drewno na blat kuchenny to dość kiepski pomysł. Do tego jeszcze 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2017 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Eeeeee..... Per*hod, popatrz tutaj głównie dąb, ale jest też sosna, o której u nas jest opinia, że to kiepski pomysł. Królewskie realizacje z drewna http://dinesen.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 30.03.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Za mało danych.. winne może jest Klejenie Impregnacja Wilgotność pod blatem Bloczki fundamentowe w kuchni? To lepiej ściski + listwa Wszystko gdybanie, Stolarz powinien obejrzeć. Siły pracy jesionu są straszne, ściskiem nie da rady a tym bardziej listwą. Bloczki ledwo dają radę, a leży ich tam kilka Druga część blatu o długości ok 150 cm zachowuje się ok. Impregnowałam je olejem Osmo. Nie mam pojęcia, co z tym fantem zrobić. Pestko dzięki za dobre słowo Liczę, że ktoś z siły fachowej FM jeszcze się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 30.03.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Eeeeee..... Per*hod, popatrz tutaj głównie dąb, ale jest też sosna, o której u nas jest opinia, że to kiepski pomysł. Królewskie realizacje z drewna http://dinesen.com/ Schody też się robi białe, pytanie czy to dobre rozwiązanie..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 30.03.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Siły pracy jesionu są straszne, ściskiem nie da rady a tym bardziej listwą. Bloczki ledwo dają radę, a leży ich tam kilka Druga część blatu o długości ok 150 cm zachowuje się ok. Impregnowałam je olejem Osmo. Nie mam pojęcia, co z tym fantem zrobić. Pestko dzięki za dobre słowo Liczę, że ktoś z siły fachowej FM jeszcze się wypowie. W którym kierunku wzdłużnym czy poprzecznym.....zdjęcie by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts