majamaki 02.03.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 PIĘKNE SĄ choć ja bym dała delikatniejszą balustradę, bo przesłania ich urodę. I... dlaczego schody jaśniutkie, a drzwi czarne? To się kłóci ze sobą Nie zgodzę się, ze kłóci się to kolorystycznie. Są dwie szkoły - albo wszystko w jednym kolorze (drzwi, schody, okn) albo w zdecydowanym kontraście - z czym tu mamy do czynienia. Schody wyglądają rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Nie zgodzę się, ze kłóci się to kolorystycznie. Są dwie szkoły - albo wszystko w jednym kolorze (drzwi, schody, okn) albo w zdecydowanym kontraście - z czym tu mamy do czynienia. Schody wyglądają rewelacyjnie. Kontrasty ? TAK zdecydowanie. Ale popatrz ile masz tu kolorów: szara podłoga i elementy balustrady, czarne drzwi, białe ściany, jasno brązowe schody. CZTERY i robi bałagan kolorystyczny tym bardziej, że 3 są ze skali zimnej, a jeden z gamy ciepłej. Zdecydowanie trzeba się pozbyć jednego. Zamień drzwi na stalowo-szare i wróci elegancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 eee...a mi się ten kontrast podoba, ciężko liczyć białe ściany jako kolor. Jedynie miałabym zastrzeżenie co do barierki - raz szklana raz z prętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Biały nie jest kolorem tylko w poligrafii. Ale i w poligrafii i w aranżacji wnętrz ma duże znaczenie. Równie dobrze możesz powiedzieć, że czarny to nie kolor! A jak czarny i biały nie są kolorami, to i szary nie jest. Mnie tak uderzył ten bałagan kolorystyczny, że nie zwróciłam uwagi na barierkę No to jeszcze dołożę. Piękne schody faktycznie psuje barierka i to podwójnie. Po pierwsze tafle szklane są brzydko przymocowane do policzka schodów i w ogóle, to tylko zapchanie trójkątnej dziury, która jest między stropem a schodami. Po drugie balustrada z prętów psuje efekt tych schodów. Lepsze byłyby szklane tafle. Coś Wam pokażę: Można taką balustradę zrobić z wąskich paneli z gładkiego białego szkła. TA na zdjęciu to dzieło Tomasza Łączyńskiego wykonane na zamówienie. Edytowane 2 Marca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 eee...a mi się ten kontrast podoba, ciężko liczyć białe ściany jako kolor. Jedynie miałabym zastrzeżenie co do barierki - raz szklana raz z prętami dokładnie, jakby właściciel nie mógł się zdecydować. Dobrze, chociaż, że w jednym kolorku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.03.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Pestka ja mam inne zdanie, biała ściana to baza neutralna, biały mebel to już kolor - dla mnie . Tafla szklana i jej mocowanie (chociaż tutaj mało widać) mi się podoba, to co Ty pokazałaś to dla mnie lodowy koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Pestka ja mam inne zdanie, biała ściana to baza neutralna, biały mebel to już kolor - dla mnie . Tafla szklana i jej mocowanie (chociaż tutaj mało widać) mi się podoba, to co Ty pokazałaś to dla mnie lodowy koszmar. Kombinujesz albo kolor, albo nie kolor. Zdecyduj się. Koszmar czy nie, to rzecz gustu i lubienia takiej sztuki, albo nie lubienia. Tomasz Łączyński to dobry artysta. Wejdź na jego stronę i pozwiedzaj. Może znajdziesz coś co Ci się spodoba. Mnie chodziło o możliwość wykorzystania na zakrętach wąziutkich tafli przejrzystego szkła. To co nazywasz „lodowym koszmarem” miało tylko zilustrować kształt płyt szkła i sposób zamocowania. Zastanawia mnie po co właściciel schodów w ogóle zainstalował ten kawałek szkła. Może chodziło o zabezpieczenie dziury, bo ma malutkie dziecko. Innego celu nie widzę. W każdym razie zamocowano to nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.03.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Pestka ja nie neguję tego czy Pan Łączyński to dobry artysta. Mi się u koleżanki mocowanie tafli szkła podoba, a co do białego koloru mam swoje zdanie i jego nie zmienię, a już na pewno nie dlatego że Ty każesz mi tak zdecydować. Dzięki za dobre chęci, ale piekło takimi jest usłane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.03.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 mycha my mieszkamy około 6 tygodni, schody dębowe za kupe kasy i co? 3 obite, bo coś komuś upadło, dwa zarysowane, przez przewijające się ekipy. Pocieszam sie tym, ze to drewno za dwa lata przywiozę stolarza i mi wycyklinuje i będą jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Venus, ja Ci nic nie każę. Coś Ci się zdrowo myli i strasznie jesteś przy tym drażliwa, a tu nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.03.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Kombinujesz albo kolor, albo nie kolor. Zdecyduj się. Drażliwa nie jestem, wyłącznie odpowiadam. Taki już urok internetu, że emocje ciężko wyrazić i nadzwyczaj łatwo je źle odczytać z czyjejś wypowiedzi Nie przerzucajmy się już postami, EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 03.03.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A ja zadam takie pytanie: Jak wygląda sprawa utrzymania czystości na tych wszystkich płytach szklanych? http://img684.imageshack.us/img684/893/dsc0772n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 jak na wszystkich szybach, ale nie masz się co martwić Jan Niezbędny ma takie ściereczki do użytku bez detergentów i nie wyciera się do sucha. Ja myję wszystkie moje okna w domu (10 sztuk w tym dwa tarasowe) w 2 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.03.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 to ja chyba staromodna jestem bo szyby myję ściągaczką, ale trzeba kupić taką porządniejszą np firmy Elephant, te zwyklaki z Tesco mam i do niczego są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 03.03.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A ja zadam takie pytanie: Jak wygląda sprawa utrzymania czystości na tych wszystkich płytach szklanych? http://img684.imageshack.us/img684/893/dsc0772n.jpg mr przerąbane, ale dobrze, że jest clin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 03.03.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 potwierdzam - ściereczki Jana Niezbędnego do szyb są rewelacyjne - kiedyś używałam przeróżne rozpylacze i inne cuda do mycia okien, teraz wystarczy czysta, gorąca woda, bez żadnych dodatków i ściereczka w zasadzie więcej czasu zabiera mi mycie ram okiennych niż samych szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 ZGADZA SIĘ. Clin i inne wysiadają. Zostawia się szybę mokrą i po wyschnięciu ani śladu smug. Oczywiście jeśli szyba zakurzona, albo – jak u mnie zimą – w kocie noski, to najpierw trzeba zmyć ją jakąś byle jaką ściereczką, bo szkoda od razu wybrudzić „Jana”. „Jana” można prać i są jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Drażliwa nie jestem, wyłącznie odpowiadam. Taki już urok internetu, że emocje ciężko wyrazić i nadzwyczaj łatwo je źle odczytać z czyjejś wypowiedzi Nie przerzucajmy się już postami, EOT Venus, sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 mycha my mieszkamy około 6 tygodni, schody dębowe za kupe kasy i co? 3 obite, bo coś komuś upadło, dwa zarysowane, przez przewijające się ekipy. Pocieszam sie tym, ze to drewno za dwa lata przywiozę stolarza i mi wycyklinuje i będą jak nowe. A dlaczego nie stosujecie do drewna olejowania, albo wosku, czy olejo-wosku ? Tak zabezpieczone drewno, jeśli ulegnie uszkodzeniu najpierw przeciera się drobnymi wiórkami. Potem można w razie konieczności zmyć w miejscu uszkodzenia specyfikiem do zmywania wosku, lub ojeju. Potem szmatką nanosi się wosk, albo olej i podłoga jak nowa BEZ cyklinowania. Na stronie firmy ALTAX znajdziecie wszystkie informacje. Specyfikami tej firmy zrobiono zabezpieczenie i konserwację drewna na Wawelu Są i inne, ale droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts