naszaheidi 06.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Na co zwrocic uwage?na pewno na stolarza,jego prace,uczciwosc.Moje schody zostaly wirtualne,stolarz podany na policje.Nie mam schodow i zadnej zabudowy,facet sie zmyl..Tragedia,facet jest z Lochowa jakby co..Pawel Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 11.03.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ciekawe aranżacje ze schodami - tutaj (cały blog wymiata):http://www.blog.awx2.pl/index.php/2012/02/nowoczesne-balustrady/ Moja ulubiona: http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2012/01/staircase13-290x253.jpg Poradźcie proszę, co mam zrobić ze swoimi schodami, miały być zabudowane, ale wielu znajomych twierdzi, żeby zostawić tak jak są, tylko "odchamić" konstrukcję:http://images45.fotosik.pl/1424/cea7b77784716ec4med.jpg http://images50.fotosik.pl/1432/82e18df839117af8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Szybciuto, bo zmykam do kuchni. 1. zabuduj przestrzeń pod podestem 2. wymień trepy, żeby korespondowały z podłogą 3. przemaluj konstrukcję pod schodami chociażby na czarno. 4. załóż postopnice w tym samym kolorze co trepy - niech udają wstęgowe Pewnie ktoś Ci poradzi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.03.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ode mnie:-zrób zabudowę pod schodami, prostą, nierzucającą się w oczy - przemaluj konstrukcję na "jakiś" kolor lub poczytaj czy da się je jakoś obudować- dorób podstopnie żeby udawały dywanowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 11.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 A mnie się te schody podobają takie industrialne. Nie wiem, czy pasują do reszty domu, ale są ok. Jedynie bym konstrukcję przemalowała na czarno lub nawet lepiej na szary grafitowy. Przestrzeń pod podestem warto wykorzystać - całkiem pojemny schowek można tam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.03.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ja bym zapytała znajomych, którzy tak pięknie radzą 'odchamić''. Może maja jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 12.03.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja bym zapytała znajomych, którzy tak pięknie radzą 'odchamić''. Może maja jakieś pomysły? Dziękuje za wszystkie powyższe spostrzeżenia. Odchamienie miałoby polegać na pomalowaniu konstrukcji. Założę podstopnie i zdecyduję co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 12.03.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) mycha my mieszkamy około 6 tygodni, schody dębowe za kupe kasy i co? 3 obite, bo coś komuś upadło, dwa zarysowane, przez przewijające się ekipy. Pocieszam sie tym, ze to drewno za dwa lata przywiozę stolarza i mi wycyklinuje i będą jak nowe. Jak się dowiesz ile będzie kosztować odnowienie schodów to zapewniam nie będzie Ci już tak wesoło Schody to nie podłoga że przejedzie cykliniarką i jest jak nowa Tutaj większość roboty trzeba zrobić ręcznie maszyny mało gdzie podejdą Obawiam się że nikt przy zdrowych zmysłach się tego nie podejmie:no: czy mozecie pomoc mi z moim problemem a mianowicie czy schody klejone czy lite, czy sa jakies roznice? Nie ma żadnej różnicy Schody lite to są stopnie klejone z szerokości minimum z trzech lameli Jak by mi ktoś zrobił z jednej dechy pogoniłbym na cztery wiatry Po pierwszej zimie nadawałyby się do wymiany Zapewniam że nikt tak nie robi chyba że jakiś domorosły pseudo fachowiec w komórce Stolarz mówiąc Ci o klejonych miał pewnie na myśli klejone z grubości albo obłogowane No i na koniec co do olejowanego drewna Faktycznie łatwo to odnowić bo rysy czy zagłębienia można przytrzeć i w tym miejscu zaolejować nie pozostawiając śladu ale jest też drugi koniec kija Jest upierdliwe w utrzymaniu Co dwa lata a niejednokrotnie częściej trzeba całość olejować bo podłoga czy schody wyglądają jak psu z gardła Edytowane 12 Marca 2012 przez hamlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Hamlet, z tą opinią o schodach olejowanych, że po 2 latach wyglądają jak psu...., nie zgodzę się. Mam i nie wyglądają. Olejuję też taras na zewnątrz i też wygląda lepiej, niż taras po sąsiedzku malowany drewnochronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Hamlet, z tą opinią o schodach olejowanych, że po 2 latach wyglądają jak psu...., nie zgodzę się. Mam i nie wyglądają. Olejuję też taras na zewnątrz i też wygląda lepiej, niż taras po sąsiedzku malowany drewnochronem Mam podobne spostrzeżenia. Taras olejowany, plac zabaw (wieża z huśtawką) malowany drewnochronem - taras zdecydowanie ładniej się starzeje. Po prostu się wyciera, jakoś tak naturalnie ta powłoka schodzi, nawet bez wyraźnych przejść kolorystycznych, ale nic sie nie łuszczy, nie odpryskuje, jak to widzę na drewnie malowanym. Schody w domu mam lakierowane i niestety po niecałych trzech latach (a jeszcze rzadko używane, bo z góry mało korzystamy), są już wgniecenia i niewielkie odpryski (upadły jakieś zabawki). Wolałabym mieć możliwość odnowienia tych schodów samodzielnie, bez pyłu z cyklinowania, ale niestety. Jak wykańczalismy dom to też miałam takie wyobrażenie o oleju, ze się szybko niszczy, wyciera, itp. I zrobiliśmy lakierowane. Znajomi teraz mają olejowane (i podłogi i schody) i wygląda to świetnie. Naprawdę przetarć nie widać. A mieszkają dwa lata, mają dzieci, ciągle ktoś do nich przychodzi i nie cackają się raczej z tymi podłogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 12.03.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No cóż może zależy to od użytego olejuSwoje stwierdzenie podparłem kilkunastoma opiniami kobitek z tego forumktóre płaczą że muszą latać bez przerwy z mopem bo podłoga wygląda fatalnieNa pewno znać na tym każdy kurzTo nie ulega wątpliwościOczywiście na oleju barwionym bo na bezbarwnym mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Polecam produkty Altax. Meble ogrodowe i taras olejuję przed każdym sezonem. Drewno wewnątrz, jak dotąd, poprawiałam tylko tam, gdzie moje kociska zaszalały - głównie na parapetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Jak się dowiesz ile będzie kosztować odnowienie schodów to zapewniam nie będzie Ci już tak wesoło Schody to nie podłoga że przejedzie cykliniarką i jest jak nowa Tutaj większość roboty trzeba zrobić ręcznie maszyny mało gdzie podejdą Obawiam się że nikt przy zdrowych zmysłach się tego nie podejmie:no: dobry stolarz nie będzie z tym miał problemów. Zresztą póki co nie zawracam sobie tym głowy, schody są do użytkowania i nikt nie mówił, ze będą ciągle jak nowe. Już przywykłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.03.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 to moje, świeżo po położeniu więc wymagają dopracowania przy ścianach... mozaika przemysłowa afromozja lakier, http://i53.tinypic.com/m9bzic.jpghttp://i55.tinypic.com/5o9k0p.jpg na podłodze afromozja olejowana a na schodach lakier (nie patrzec na kurz bo świeżo po robocie przed sprzątaniem)http://i52.tinypic.com/syvvqg.jpg http://i51.tinypic.com/21cax5l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 14.03.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Śliczne te schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.03.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 śliczne a barierka jeszcze śliczniejsza:) pasie musisz wkleić lepsze zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 mozaika sama w sobie śliczna ale gryzie mi sie z tą szafką w przedpokoju jakoś. Szkoda, że podstopnice nie sa zwykłe, wygładzone tynkiem, tylko obłożone płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 15.03.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 mozaika sama w sobie śliczna ale gryzie mi sie z tą szafką w przedpokoju jakoś. Szkoda, że podstopnice nie sa zwykłe, wygładzone tynkiem, tylko obłożone płytkami. Dokładnie.. Nie za bardzo rozumiem: schody w stylu lekko industrialnym, a obok słodki prowansal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No właśnie. Czegoś tu za dużo. Masz rację Żona, podstopnice powinny być zwykłe. Te płytki psują efekt.A jak już są te płytki, to czemu są w innym kolorze niż te na podłodze?Mozaika ładna, ale nie na schody.Schodząc z góry dostałabym oczopląsu i bałabym się, że nie trafię nogą na właściwy stopień. Popatrzcie co tu się dzieje wokół jeśli chodzi o prostotę komponowania wnętrza:1. schody i podłoga na górze – bardzo różnokolorowa mozaika;2. podstopnice – jeden kolor płytek;3. podłoga na dole – drugi kolor płytek;4. ściana – kamienne płytki o nierównej fakturze;5. balustrada – techno stalowe (do takiej kompozycji nie pasuje);6. komódka – angielskie country. 6 elementów i każdy z innej bajki. Można połączyć ze sobą stopnice (jak już ryzykujemy spadnięcie ze schodów), ścianę, komódkę i podłogę. Reszta nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.03.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ale te zwykłe malowane podstopnice podobno są koszmarnie niefunkcjonalne (w sensie szybko się brudzą), niby odmalować można, ale komu się chce co pół roku obklejać każdy trep aby zabezpieczyć go przed farbą P.S. Dziewczyny ale to jest wątek schody pochwalcie/zapytajcie a wy wchodzicie na temat pokażcie swoje klatki schodowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts