Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

GUMISIOWA - schody naprawdę fajne, jedne z najładniejszych z tu pokazywanych, gratuluję pomysłu!

Mazo-nie chce Ci slodzic:lol2:ale moim do Twoich daleko!!!CALY DOM MASZ PIEKNY!!!!STALAM CZESTO ZA TWOIMI DRZWIAMI I PODGLADALAM!!!!!I JAK JA BYM CHCIALA TAKI FOTEL JAK TWOJ-tylko w IKEI kicha.....

DZIEKUJE ZA CIEPLE SLOWO!!!

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mazo-nie chce Ci slodzic:lol2:ale moim do Twoich daleko!!!CALY DOM MASZ PIEKNY!!!!STALAM CZESTO ZA TWOIMI DRZWIAMI I PODGLADALAM!!!!!I JAK JA BYM CHCIALA TAKI FOTEL JAK TWOJ-tylko w IKEI kicha.....

DZIEKUJE ZA CIEPLE SLOWO!!!

Dzięki! :) To sobie posłodziłyśmy ... :) A fotel - na początku chętnie bym się go pozbyła, ale teraz to ulubiony mebel moich córek, wszelkich odwiedzających nas dzieci i ich rodziców również :)

Najprościej: na jedno kopyto :) Najczęściej "eleganckie", takie że widać, ile za nie zapłacono. Powtarzam - to moja subiektywna opinia, każdy ma inny gust.

trudno tu znależć zdjęcia schodów eksluzywnych, raczej takie w granicach 10tys - w pewnym sensie masz rację, że na jedno kopyto.

Ci, co robią droższe nie ujawniają się, bo zostaliby zakrzyczani zza rozrzutność

Rachela_Milan mnie się taka pełna balaustrada strasznie podoba. ja sama chciałam ale mąż skutecznie zablokował pomysł niestety :(

Ja chciałam coś w takim stylu jak poniżej:

http://loftlifemag.com/mu/files/2009/03/renwick_06.jpg

Mało jest jeszcze takich realizacji w Polsce więc tym bardziej trzymam kciuki za utrzymanie tematu.

Faktycznie, śliczna ta balustrada.

Jest o co walczyć z szanownym małżonkiem.

U mnie podobna sytuacja - mi się podobają pełne, a małż jest zwolennikiem klasyki.

Poniżej jeszcze kilka innych inspiracji:

!balustrada PEŁNA_2!!!.jpg

!balustrada PEŁNA_1!!!.jpg

Faktycznie, śliczna ta balustrada.

Jest o co walczyć z szanownym małżonkiem.

U mnie podobna sytuacja - mi się podobają pełne, a małż jest zwolennikiem klasyki.

Poniżej jeszcze kilka innych inspiracji:

[ATTACH]113096[/ATTACH]

[ATTACH]113097[/ATTACH]

Oj dziewczyny -swojego SEXAPILU uzyjcie na tych swoich malzonkow:D:D:D

No dobra ja teraz próbuję taką przewalczyć, choc nie jest miom ideałem, tlye że na poniższej ispiracji jest nierdzewka a ja chcę stalową malowana na biało, bo już mam dębowe schody

http://img85.imageshack.us/img85/6172/48774133.jpg

a tu zaczątek naszych schodów

http://images50.fotosik.pl/1532/b455a9deda44ea1egen.jpg

http://images40.fotosik.pl/1515/34e39abf103709f2gen.jpg

[quote

Ci, co robią droższe nie ujawniają się, bo zostaliby zakrzyczani zza rozrzutność

e bez przesady, moim zdaniem normalna cena za schody to około 20 tyś, mnie było trudno znaleźć tańsze schody

No wlasnie..Nie mowie ze taniej nie mozna,ale tez bylo mi trudno znalezc cos ponizej tej kwoty.Pozdrawiam

No dobra ja teraz próbuję taką przewalczyć, choc nie jest miom ideałem, tlye że na poniższej ispiracji jest nierdzewka a ja chcę stalową malowana na biało, bo już mam dębowe schody .... a tu zaczątek naszych schodów

Malkul, ja nie robiłabym stalowej malowanej balustrady. Efekt może nie być zgodny z tym czego oczekujesz.

Każdy materiał ma charakterystyczną dla siebie szlachetność. Niektóre jak stal tracą ją po pomalowaniu.

Obejrzałam w Photoshopie to zdjęcie, które pokazujesz jako inspirację. Nie jest dobrej rozdzielczości ale balustrada jest raczej ze stali szczotkowanej.

Na stronie http://www.houzz.com/photos/staircase jest ponad 300 przykładów.

Jeśli chcesz mogę poprzymierzać różne balustrady do Twoich schodów :)

e bez przesady, moim zdaniem normalna cena za schody to około 20 tyś, mnie było trudno znaleźć tańsze schody

No wlasnie..Nie mowie ze taniej nie mozna,ale tez bylo mi trudno znalezc cos ponizej tej kwoty.Pozdrawiam

Schody mogę kosztować różnie. Nie da się określić ceny normalnej. Wzór, materiał, szerokość, balustrada – każde są inne.

Pewnie, że można tak jak ja, dogadywać się z tartakiem i czekać na odpowiednie drewno, wysuszenie go, zabezpieczenie. To trwa. Jak ktoś chce coś ponad standard to płaci. Ale można też kupić schody w takiej firmie jak Rintal i będzie poniżej 10tys.

Edytowane przez pestka56