Magda 34 24.07.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Jacław, przyłączam się do zachwytów nad schodami. Naprawdę bardzo ładne schody:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacław 24.07.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dziękuję wszystkim za miłe słowa Dzięki Jacław tak myślałam, że na betonie i belkach wiszą. A jeszcze powiedz – ten słup, na którym wiszą schody jest jakoś w środku wykorzystany? Czy mnie się zdaje, czy tam masz drzwi na jednej fotce? Poza tym, że jest w środku komin od kominka, to nie jest wykorzystany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 24.07.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Hello, Przejrzałam cały wątek. PIękne schody, pomysły i wykonia.Mamy już schody. Wylane. Dwubiegowe, proste ze spocznikiem. NIewykończone of course, bo dom jest aktualnie w stanie surowym i w takim pozostanie do przyszłego roku. Początkowo, zgodnie z projektem, miała je przedzielać ściana i balustrada byłaby niepotrzebna, ALE:) zmieniliśmy zdanie... Teraz zastanawiamy się nad jakąś balustradą, żeby wykluczyć efekt tunelu. Spodobała mi się idea balustrady pełnej (wymurowanej lub wylanej z betonu), otynkowanych i pomalowanych, z drewnianą balustradą. Nie przecinałaby tak przestrzeni jak pełna ściana, Na necie słabo z inspiracjami... Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Muszę się szybko ogarnąć z tematem, żeby panowie budowlańcy zanim bezpowrotnie nas opuszczą zdążyli wykonać taką balustradę.kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 24.07.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Hello, Przejrzałam cały wątek. PIękne schody, pomysły i wykonia. Mamy już schody. Wylane. Dwubiegowe, proste ze spocznikiem. NIewykończone of course, bo dom jest aktualnie w stanie surowym i w takim pozostanie do przyszłego roku. Początkowo, zgodnie z projektem, miała je przedzielać ściana i balustrada byłaby niepotrzebna, ALE:) zmieniliśmy zdanie... Teraz zastanawiamy się nad jakąś balustradą, żeby wykluczyć efekt tunelu. Spodobała mi się idea balustrady pełnej (wymurowanej lub wylanej z betonu), otynkowanych i pomalowanych, z drewnianą balustradą. Nie przecinałaby tak przestrzeni jak pełna ściana, Na necie słabo z inspiracjami... Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Muszę się szybko ogarnąć z tematem, żeby panowie budowlańcy zanim bezpowrotnie nas opuszczą zdążyli wykonać taką balustradę. kalafiorek Coś takiego? http://lh6.ggpht.com/_BERp3P9_sIo/S5LkpD97F0I/AAAAAAAABac/xaqEWIdEEPk/Atelier%20Waldblick%205.JPG To jedna z moich ulubionych inspiracji, ale faktycznie, nie ma tego dużo. ps. zachwyca też okno za schodami, ale pozachwycam się po cichu, bo to nie ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 25.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 O to to to:jawdrop: Dzięki eveee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.07.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Jacław gonisz Spireę. Twoje w innym stylu, ale jest na czym oko zawiesić a w czym goni Spireę?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Wojgoc, a nie widziałeś schodów Spirei ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 25.07.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Spodobała mi się idea balustrady pełnej (wymurowanej lub wylanej z betonu), otynkowanych i pomalowanych, z drewnianą balustradą. Nie przecinałaby tak przestrzeni jak pełna ściana, Na necie słabo z inspiracjami... często takie balustrady wykonuje się nie z kamienia czy betonu ale lekkiej konstrukcji obitej k-g. Myślę ze to lepszy pomysł bo i balustrada lżejsza i jeśli za parę lat znudziłoby sie to łatwiej czegoś takiego sie pozbyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Kalafiorek w necie jest masę inspiracji Wpisz w googla „stairs case”, albo „contemporary stairs” i zobaczysz ile fotek Ci wyskoczy. Jest też kilka tysięcy zdjęć na houzz.com w zakładce „stairs”. Jeszcze Ci się przeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 25.07.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Jacław schody :jawdrop: ja też jestem pod wielkim wrażeniem,piękne schody,ale i reszta domu naprawdę dech zapiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 ....piękne schody,ale i reszta domu naprawdę dech zapiera A gdzie ta reszta domu Jacława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleplek 25.07.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Witam Wszystkich Przejrzałem dużą ilość postów i nie znalazłem nic na mój temat więc pytam Chcemy zamówić schody dywanowe samonośne dwuzabiegowe bez podestu Moje pytanie z jakiego drewna ponieważ róznice cenowe są dość duże (chodzi mi o krajowe, nie egzotyczne)Jeśli ktoś zna "za i przeciw" schodów tego typu z -dębu-jesionu-bukuKontakty do stolarzy z Podbeskidzia i okolic gotowych podjąć się , mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 26.07.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 26.07.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Kalfiorek ja taką balustradę mam. Jest wybudowana z cegły i otykowana. Na górę będzie tylko poręcz drewniana. Dobra rzecz, bo nosząc ciężkie rzeczy na górę można sobie oprzeć, no i nie ma problemu wycinania stopni pod słupki z balustrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki za podpowiedź Jeszcze houzz.com tu cała kopalnia i wsio jest zakladkami podzielone na pomieszczenia. Rysowałam takie na fotce dla Malkul. Ona ma dębowe schody Edytowane 26 Lipca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 27.07.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Jaclaw-schody PRZEPIEKNE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 31.07.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Cześć, poszukuję ciekawych inspiracji. Po pierwsze szukamy stolarza z okolic Trójmiasta, Wejherowa- kogoś solidnego. Po drugie: zastanawiamy się nad schodami z sosny - ze względu na cenę i wygląd, bardzo sosnę lubimy. Wiemy, że to miękkie drzewo, nie boimy się wgnieceń itp, ale podobno sosna strasznie się wyciera. Czy ktoś z Was zdecydował się może na sosnowe schody? Kolejnym typem są bukowe lub jesionowe. Szukamy schodów samonośnych, ażurowych, zabiegowych z podestem, kształt litery L. Tralki, barierki jak najprostsze. Myślimy o połączeniu w schodach koloru drewnianego (naturalnego dla danego gatunku drewna) + bieli. Macie jakieś ciekawe inspiracje? Jedna ściana w przedpokoju będzie ceglana (czerwona albo biała cegła), więc schody też muszą być raczej "klimatyczne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.07.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Mi wiadomo tylko tyle, że z krajowych na schody dobry jest dąb i jesion Egzotyczne to inna bajka i...cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Inspiracji szukaj na houzz.com. w zakładce stairs. Zajrzyj też do Julianny - ma pomysł na piękne schody przy ceglanej ścianie Wpisz w google "stairs case", "stairs contemporary" albo kombinacje tych słów. W grafice wyrzuci masę fotek. U mnie będą sosnowe. Już dossychaja w tartaku. Ażurowe z trepami wspartymi na grubej belce drewnianej. Montujeny we wrześniu. Na razie już ponad 3 lata służa nam samodzielnie zrobione też sosnowe a'la młynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 01.08.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Pestka, jak mogę znaleźć Juliannę ? Koniecznie wrzuć fotkę Waszych schodów Czy możesz wrzucić też zdjęcie tych młynarskich? Też myślimy o zrobieniu tymczasowych schodów, póki co musimy nieźle zaciskać pasa z funduszami budowlanymi, budujemy sami, bez kredytu i ciężko będzie wysupłać kasę na docelowe schody tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts