Liwko 30.08.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 fajne fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenk 31.08.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Oto moje schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promyczek2007 31.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Super schody lenk@ moze napisz z czego sa wykonane. Czy moze ktos polecic jakiegos wykonawce z malopolski albo slaska? Tak zeby bylo w miare tanio i dobrze:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 31.08.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Lenk@ świetne schody!Pokaż kawałek więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenk 01.09.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Lenk@ świetne schody!Pokaż kawałek więcej witam, może teraz troche więcej widać, stolarz ze śląska, bardzo dobry:) zresztą robił nam całą stolarkę. uważam że ceny ma całkiem normalne. schody dąb amoniak. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
777i 01.09.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 witajcie,Mam problem z zaprojektowaniem schodów, otóż nie wiem jak ustalić ich kąt. całkowita wysokość to 307cm, ale strop zaczyna się już na wysokości 268cm natomiast otwór w stropie ma wymiary 168x70cm.Jeśli potrzeba podać jeszcze jakieś wymiary to proszę o wiadomość. a może ktoś posiada gotowy poradnik jak zmieścić schody w nietypowych miejscach? chodzi mi o w miarę wygodne wchodzenie na górę, gdyż planuję w przyszłości zamieszkać na poddaszu (przynajmniej na jakiś czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.09.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Uwazasz, ze wszyscy sami sobie projektuja tutaj schody? Raczej wzywaja fachowca. Bardzo trudno zaprojektowac schody tak, zeby np. nie spasc z nich. Raczej wez kogos kto ci je zrobi. Tym bardziej, ze masz nietypowe wejscie na poddasze. Pewini widziales zdjecia schodow z tego watku, wydawalo ci sie ze ludzie sami je zaprojektowali i zainstalowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 witajcie, Mam problem z zaprojektowaniem schodów, otóż nie wiem jak ustalić ich kąt. całkowita wysokość to 307cm, ale strop zaczyna się już na wysokości 268cm natomiast otwór w stropie ma wymiary 168x70cm. Jeśli potrzeba podać jeszcze jakieś wymiary to proszę o wiadomość. a może ktoś posiada gotowy poradnik jak zmieścić schody w nietypowych miejscach? chodzi mi o w miarę wygodne wchodzenie na górę, gdyż planuję w przyszłości zamieszkać na poddaszu (przynajmniej na jakiś czas) 777i, jeśli dotąd nie przyszło Ci do głowy, żeby poczytać na stronach producentów schodów, znaleźć tam opisy i rysunki techniczne schodów, to lepiej nie ruszaj tego tematu samodzielnie, tylko zleć fachowcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
777i 02.09.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 777i, jeśli dotąd nie przyszło Ci do głowy, żeby poczytać na stronach producentów schodów, znaleźć tam opisy i rysunki techniczne schodów, to lepiej nie ruszaj tego tematu samodzielnie, tylko zleć fachowcowi Czytałem i znalazłem różne typy schodów, niektóre na wysokość 300cm, ale długość otworu w stropie ok. 120cm, niektóre na wysokość bodajże 260, ale długość stropu 160. Ja chcę znaleźć kompromis pomiędzy tymi propozycjami, bo wysokość jest jak w pierwszym przypadku, ale otwór w stropie z drugiego przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 02.09.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Czytałem i znalazłem różne typy schodów, niektóre na wysokość 300cm, ale długość otworu w stropie ok. 120cm, niektóre na wysokość bodajże 260, ale długość stropu 160. Ja chcę znaleźć kompromis pomiędzy tymi propozycjami, bo wysokość jest jak w pierwszym przypadku, ale otwór w stropie z drugiego przypadku Ale oprócz wysokości całych schodów i otworu w stropie jest wiele innych wymiarów, które są ważne - głębokość stopnia, wysokość itp. Typ schodów też ma niebagatelne znaczenie ... Poza tym to nie jest forum, na którym projektanci udzielają rad za friko - większość z nas jest "tylko" inwestorami. Nie znamy się na wszystkim. Potrzebujesz projektu schodów - musisz szukać fachowca - najczęściej człowieka, który ci te schody wykona. A gdyby przez głowę przeszedł ci pomysł samodzielnego wykonania schodów to prywatna rada ode mnie - odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
777i 02.09.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Anulek2005, rozumiem. Odpuszczam. Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.09.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 a mnie szkodabyłoby tych ksiażek pod /nad schodami. Przeciez one się niszczą, jak umyć schody skoro stoja na nich książki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 02.09.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam. Moze ktos w stanie bedzie mi pomoc. Chodzi o nasze schody, nie wiem jak moglabym ten problem rozwiazac. W domu beda(sa) schody betonowe, zabiegowe. Zaczynaja sie od piwnicy a koncza na pierwszym pietrze. Ja chcialam je podciagnac do poddasza, gdzie bedzie pokoj goscinny i bawialnia. Na pierwszym pietrze nie ma jednak scianki(po lewej stronie) ,poniewaz pierwsza koncepcja byly schody drewniane na poddasze, ale obawiam sie, ze to bedzie zle wygladalo z braku spojnosci. Kurcze mam nadzieje, ze ktos zrozumial o co chodzi. Dla zobrazowania wysylam zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam. Moze ktos w stanie bedzie mi pomoc. Chodzi o nasze schody, nie wiem jak moglabym ten problem rozwiazac. W domu beda(sa) schody betonowe, zabiegowe. Zaczynaja sie od piwnicy a koncza na pierwszym pietrze. Ja chcialam je podciagnac do poddasza, gdzie bedzie pokoj goscinny i bawialnia. Na pierwszym pietrze nie ma jednak scianki(po lewej stronie) ,poniewaz pierwsza koncepcja byly schody drewniane na poddasze, ale obawiam sie, ze to bedzie zle wygladalo z braku spojnosci. Kurcze mam nadzieje, ze ktos zrozumial o co chodzi. Dla zobrazowania wysylam zdjecia. Alija, a czemu uważasz, że będzie brak spójności ? Popatrz na te Niby każda część z innej bajki, A nikt nie powie, że to razi choćby odrobinkę. Wszystko zależy jak te schody wykończysz. Ja bym się tego nie bała. Polataj trochę po http://www.houzz.com/photos/staircase Na pewno coś Cię oświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 03.09.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Pestko dziekuje bardzo za inspiracje Jakos nie potrafie sobie wyobrazic schodow betonowych(beda pokryte drzewem) z takimi "dostawianymi". Bardzo podobaja mi sie schody dywanowe, ale tez musza byc zabiegowe. Szukalam takiego przypadku w necie, ale niestety....Moze ktos z Was ma takie rozwiazanie w domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 03.09.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Alija, jest pełno inspiracji w necie schodów dywanowych zabiegowych. Pierwsze lepszy przykład stąd: http://www.schody.leszczynskie.net/ ]http://www.schody.leszczynskie.net/userfiles/image/28n.JPG A tu piękne schody anjamen, zamieszczone w tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie&p=4747353&viewfull=1#post4747353 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 03.09.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 schody naprawde cudne!!!! z tym, ze ja nie bede miala sciany, jedynie chyba jakas balustrada wchodzi w gre Pogrzebalam uwazniej w necie ...moze cos w tym stylu ale schody dywanowe? http://img526.imageshack.us/img526/3840/schodym.jpg albo... http://img407.imageshack.us/img407/8848/schodydywanowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ale te pierwsze są kapitalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 03.09.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 moi znajomi maja tak jak u ciebie, rozwiązali to w ten sposób: do piwnicy betonowe, od parteru na poddasze drewniane, u nich są te do piwnicy wyłożone płytkami (takimi jak podłoga) a schody w górę mają drewniane ażurowe ..... wygląda to nawet fajnie, schody w dół nie rzucają się w oczy bo zlewają się z podłogą a te w górę są mocno wyeksponowane kolorem, podłoga i schody w dół jasny beż a w górę dębowe schody barwione na ciemny orzech albo palisander nie wiem dokładnie zdjęć niestety nie mam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 04.09.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ale te pierwsze są kapitalne! Owszem,bo na zdjęciach wszystko jest kapitalne Jak byś zobaczył te schody od dołu na żywo to już takiej euforii by nie było;) Stopnie leżą na spawanej konstrukcji z profili i za pięknie to to nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts