Edyta M 24.03.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 20 marca podpisalam umowe na wykonanie schodow i balustrad szklanych z ......... firma KAISER .... wymiana kilku maili , wizualka balustrad i schodow zrobiona przez Pania Bozenke , wizyta KAISERA w domu z probkami koloru przesla i stopni , kilka fotek ktore przeslal mi brat .... wybor i podpisanie umowy .... przelanie zaliczki , sprawnie i na temat tak jak lubie , a teraz czekam ... na moje piekne schody. Bo beda piekne KAISER prawda ???? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaona 24.03.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 ciekawe ile za takie cudo trzeba zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundatis 24.03.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Parę fotek dla miłośników stylu angielskiego w wersji na beton Jeszcze ciepłe:) [ATTACH=CONFIG]175154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175156[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175157[/ATTACH] Wygląda ładnie Pytanie - jaka grubość górnej okładziny? Planuję schody dywanowe, betonowe + okładzina drewniana. Czy w takim rozwiązaniu grubość okładziny 3 cm będzie wystarczająca. Dla porównania pytam właśnie jak w przypadku prezentowanych schodów wygląda sprawa grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 24.03.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Tutaj gr stopnia to 4cm3cm z technologicznego punktu widzenia wystrcząPozostaje kwestia wizualna o ile ich grubość będzie widoczna z bokuJak komuś podobają się cieńsze to nie ma przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 24.03.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 zakochałam się w takich schodach-i prośba czy macie moze jakieś inne zdjecia schodów własnie w takich klimatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 24.03.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Agusia , a nie obawiasz się , że dziecko będzie się wspinać po balustradach. Mało tego wydaje mi się, że odstęp między rurkami jest na tyle duży, że dziecko włoży tam głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 25.03.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Będą będą Pani Edyto Pochwalimy się na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 25.03.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Kiepska jakość fotek bo późno już było i nie było czasu na doświetlenie ale może coś dojrzysz [ATTACH=CONFIG]176427[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]176429[/ATTACH] Sliczne te schody, bardzo w moim stylu, a jak macie zrobione oswietlenie schodow? Jakies kinkiety czy lampa u gory? I co to z aplytki/panele na podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 25.03.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Na podłodze jest fazowany parkiet dębowy olejowany na orzechNa klatce schodowej sa kinkietyDo każdego stopnia był wyprowadzony kabel bo miała być taśma led pod noskamiale klienci zadecydowali że noski mają być od dołu mocno podfrezowanei nie było już miejsca na taśmęWg mnie to i lepiej bo do tego typu schodów nie pasuje podświetlenie pod każdym noskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 schody ladne, ale bardzo razi mnie jak podłoga jes w innym kolorze niz schody. Przecież schody traktuje się jako częśc podłogi, dlaczego robicie taki kontrast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.03.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 schody ladne, ale bardzo razi mnie jak podłoga jes w innym kolorze niz schody. Przecież schody traktuje się jako częśc podłogi, dlaczego robicie taki kontrast? a co w przypadku, gdy schody sa biale, stalowe lub szklane ?? jak to wg Ciebie ma sie kolorystycznie do podlogi ?? wiele osob robi schody w kolorze drzwi lub okien, a czasem zupelnie innym trendow kolorystycznych w kwestii schody-podlogi jest wiele ile domow tyle pomyslow i realizacji i naprawde trudno zgrac, by kazdy (nawet ogladajacy ) byl zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 schody ladne, ale bardzo razi mnie jak podłoga jes w innym kolorze niz schody. Przecież schody traktuje się jako częśc podłogi, dlaczego robicie taki kontrast? żona m czepasz się , akurat w tym przypadku wydaje mi się, że schody sa po prostu umyte w przeciwieństwie do podłogi, która jest bardzo jasna przez pyl. Ale ja też nie lubię łączenia podłogi ze schodami na bazie więcej niż jednego rodzaju drewna. I chyba to miała na uwadze zona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 \ http://imageshack.us/a/img9/4369/p1040212g.jpg no proszę cię, chyba nie sądzisz, ze to ten sam kolor? A przecież mozna było dobrać panele kolorem do schodów, lub wybrawic schody pod kolor paneli. Nie chodzi mi o materiał typu: szkoło, stal, bo to inna sprawa, ale o drewno/panele/deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 26.03.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Zgadza się trochę zona m się czepia;)Po pierwsze tak jak napisała Aleksandryta podłoga jest nie umytaPo drugie schody są bejcowane na orzech i lakierowane a podłoga olejowana na orzechSchody miały być też olejowane ale najpierw zrobili podłogę i olejowanie nie przypadło im do gustuwięc schody są lakierowane Wygląd niebo a ziemiaMoże narażę się miłośnikom olejów ale ten rodzaj zabezpieczania drewna i mnie się nie podobanie wspominając o bujaniu się z meblami w tą i tamtą co 2-3 lata podczas odnawiania powłokiNa lakierze nawet jak jest kurz jakoś to wyglądaKurz na oleju to jest koszmarZ resztą kurz bardzo lubi oleje;)I na koniec mnie też się nie podoba jak w chałupie są kolory każdy z innej parafiiale nie oznacza to że wszystko ma być na jedno kopytobo mdle to wyglądaWażne aby było w jednej tonacjitzn np nie łączyć mahoniu z orzechem itp bo to zypełnie inna gama kolorówKażdy ma inne gusta/wymaganiai niech robi tak jak jemu się podobaa nie tak bo tak musi byćW koncu to on bedzie patrzył na to na codzień a nie architekt/projektant Edytowane 26 Marca 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) wiele osob robi schody w kolorze drzwi lub okien, Mam schody pod kolor okien, i podłoga tez jest identyczna, dało się odpowiednio wybrawić dębinę. O wiele lepiej to wygląda. Pewnie właścicielka na parterze, mam kolejny kolor podłogi w postaci gresu, choćby w holu. Powstaje wówczas takie masło maślane. I tu nie chodzi o oglądajacego, bo nam to wisi, tylko o ogólny look. Generalnie każdy robi jak tam chce, ale czasami na tym etapie budowy, człek jest tak umęczony , ze mu wszystko zwisa. Po pół roku otrząśnie się i myśli...boszszsz jak to wygląda, a przecież można było tak a tak to rozwiązać. Lasek D czy oby na pewno patrzymy na tę samą fotkę schodów? bo widzę schody z litego ciemnego drewna a podłoga jasna jak naturalny klon . Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.03.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 żona m piszemy o dwóch różnych fotkach. Ja pisałam o fotce LasekD, a jesli chodzi o zdjęcie agusi to też czepiasz się Panele dopasowane do schodów praktycznie idealnie, choć orzech to nie moje klimaty. Przecież jakby zrobiła podłoge ciemną jak schody pewnie miałaby problem z wejściem na górę, bo wszystko zlałoby się w jeden odcień .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 26.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 no proszę cię, chyba nie sądzisz, ze to ten sam kolor? A przecież mozna było dobrać panele kolorem do schodów, lub wybrawic schody pod kolor paneli. Nie chodzi mi o materiał typu: szkoło, stal, bo to inna sprawa, ale o drewno/panele/deski. pierniczysz farmazony. U mnie też kontrast, tyle, że odwrotnie. Schody z buczyny tylko lakierowane półmatem, a na podłogach woodentic brown. Nie chce mi się fotek robić, ale efekt według nas i wszystkich, którzy nasz domek widzieli, super. Nie wyobrażam sobie schodów i podłogi w jednym kolorze/odcieniu. Nudy jak flaki z olejem aż do zrzygania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) pionan dlatego, ze mam inne zdanie niż ty? znajomi z reguły zawsze mówią, ze super, bo co maja powiedzieć. Schody to jakby nie patrzeć, część podłogi więc to naturalne, ze powinny mieć taki sam kolor. no ale niektórych to przerasta jak widać. Zresztą ja mówię o dobraniu kolorów drewna a nie gresu imitującego drewno. żona m piszemy o dwóch różnych fotkach. Ja pisałam o fotce LasekD, [/b Przecież jakby zrobiła podłoge ciemną jak schody pewnie miałaby problem z wejściem na górę, bo wszystko zlałoby się w jeden odcień .. żartujesz?, proszę powiedz, ze tak. Parę fotek dla miłośników stylu angielskiego w wersji na beton Jeszcze ciepłe:) [ATTACH=CONFIG]175154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175156[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]175157[/ATTACH] jeśli chodzi o te schody, to są piękne. Kolory idealne, proporcje takoż. Bardzo udana realizacja. Edytowane 26 Marca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 sorry joliska, ze musiałas mnie poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 29.03.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mam schody pod kolor okien, i podłoga tez jest identyczna, dało się odpowiednio wybrawić dębinę. O wiele lepiej to wygląda. Pewnie właścicielka na parterze, mam kolejny kolor podłogi w postaci gresu, choćby w holu. Powstaje wówczas takie masło maślane. I tu nie chodzi o oglądajacego, bo nam to wisi, tylko o ogólny look. Generalnie każdy robi jak tam chce, ale czasami na tym etapie budowy, człek jest tak umęczony , ze mu wszystko zwisa. Po pół roku otrząśnie się i myśli...boszszsz jak to wygląda, a przecież można było tak a tak to rozwiązać. Oczywiście, że na parterze mam inną podłogę, jasnoszary gres polerowany. I nigdy w życiu by mi do głowy nie przyszło robić podłóg pod schody czy na odwrót. Nie wyobrażam sobie na piętrze ciemnej podłogi. Na korytarzu byłoby jak w grobowcu, ciemne drzwi, ciemne schody, ciemna podłoga, brak okna. Zresztą pierwszy raz spotykam się z takim zarzutem. A oglądało mój dom wiele osób, nie tylko znajomych. I mimo, że mieszkam już dłużej niż pół roku nie zmieniłabym ani koloru schodów ani koloru podłóg. Więc bardzo Cię proszę, nie uogólniaj, bo w moim domu nie ma nic nieprzemyślanego i nic z przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts