GUMISIOWA 16.04.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ja bym raczej za druga opcja obstawala:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 16.04.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Hej, potrzebuje szybkiej porady, jak zakończyć listwy schodowe i czy łączyć je z listwą podłogową. (oczywiscie będize to zamalowane i wyrównane). Tak: http://sal.pl/allegro/domek/IMG_4749a.jpg czy tak: http://sal.pl/allegro/domek/IMG_4750a.jpg Czy jeszcze jakoś inaczej. Cokół pionowy powinien być przycięty pod kątem 45 stopni i łączyć się z kawałkiem cokołu w kształcie trójkąta przechodzącego w poziom, czoło tego kawałka cokołu jak i cokołu poziomego wychodzącego ze schodów również powinno być przycięte pod kątem 45 stopni i razem ze sobą złączone. Takie rozwiązanie eliminuję punkty konieczne do podmalowania. Mam nadzieję, że to co napisałem bedzie zrozumiałe , na zdjęciu zaznaczyłem linie łączenia jak powinien być zaciety kąt, jedyny problem w moim rozwiązaniu to od strony schodów widoczna spodnia część cokołu z ostrą krawędzią Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.04.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 artuditu, dziękuję, chyba zrozumialam - zmieniają sie tylko ksztalty krawędzi i ilość kawałków drewna A są jeszcze jakieś inne sposoby łączenia takich krawędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.04.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Sheenaz!!!! pokaż lepiej te kolorowe podstopnice ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Poszliśmy na kompromis kolorystyczny i kolorów jest połowe mniej niż miało być. Zmieniała się też kilka razy koncepcja światełek.Aktualnie jest idealnie. Ledy świecą bardzo delikatnie (choć pewnie zdjęcie pokazuje inaczej). Właściwie jest tylko niewielka poświata nocą. Trzeci bieg:- w dzień bez świateł, - w dzień ze światłami, - w nocy http://sal.pl/allegro/domek/3-bieg.jpg Drugi bieg:http://sal.pl/allegro/domek/2-bieg.jpg Pierwszy bieg - częściowo w słońcu:http://sal.pl/allegro/domek/1-bieg.jpg Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 16.04.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Fantastyczne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.04.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 artuditu dobrze prawi, innej opcji nie ma. Shody pomysłowe, ale czy stopnice/trepy z płytek będą jakoś wykończone czy takie surowe bez obróbki zostaną. Bo dla mnie to trochę nie tegez...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.04.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Sheenaz, rewelacyjnie! I Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.04.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 schody bardzo pomysłowe i bardzo mi się podobają ale stopnie faktycznie mogłyby być zakończone, to są panele czy płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki Na wykończenie krawędzi nie mam pomysłu, choć coś bym chciała. Kombinowaliśmy z silikonem i akrylem ,ale efekt nie był zadowalający. Reni, to płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.04.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 a dlaczego nie kupiłaś płytek specjalnie na podstopnice, mają zakończony, obły rant i wygląda to sto razy lepiej. Teraz wyglądaja jak tymczasówki. Psują efekt podstopnic kolorowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 17.04.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Odciąć od cokołu pasek z główką ( zaokrągleniem) o szerokości takiej jak grubość cokołu i postawić w pionie na styk do spodniej części cokołu czyli do tej ostrej krawędzi. Pojawi się jedne małe niedociągnięcie, a mianowicie od podłogi do poziomego cokołu będzie zaokrąglenie i nagle zacznie się ostry kant w miejscu łącznia poziomego cokołu wychodzącego ze schodów i kawałka tego trójkąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.04.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 żona, bo płytki typowo schodowe występują u tego producenta tylko w malych rozmiarach, i nie chciałam efektu noska. Wolę dywanowe Lubię je takie jakie są, a brak połączenia między szkłem a płytką mnie nie razi. Jesli zacznie może cos z tym zrobię, aczkolwiek tendencję zachowań mam w przeciwnym kierunku. Na razie a minęlo pół roku nie razi. artuditu - dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 17.04.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) a dlaczego nie kupiłaś płytek specjalnie na podstopnice, mają zakończony, obły rant i wygląda to sto razy lepiej. Teraz wyglądaja jak tymczasówki. Psują efekt podstopnic kolorowych. Chyba miałaś na mysli stopnice Schody faktycznie nietuzinkowe ale to zakończenie stopnia chyba jeszcze gorzej wygląda w rzeczywistości niz na foto Gres z kantu nieciekawie wygląda Mogliście to szlifować na 45st i byłoby ok a tak to teraz nic z tym nie zrobi Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 17.04.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Cześć. Widzę, że zadaję zbyt trudne pytania. To może coś bardziej konkretnego. Która wersja schodów będzie bardziej odpowiednia: Kręcone czy dwu zabiegowe z kawałkiem prostej (czy tutaj mieści się kilka schodów prostych?). Odległość od ściany nośnej do działowej salonu 188,5cm. Szerokość schodów planowana (przerwa przy ścianie na schody) 90cm. Wysokość do sufitu 260cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 17.04.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Tu nie ma nad czym się zastanawiać która opcja będzie lepszatylko co się zmieści bo jest bardzo mało miejscaa zmieści się niewiele więc wszystkie stopnie muszą być zabiegowe czyli prawie kręconeNic prostego tam się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 17.04.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witajcie, szukam inspiracji dla moich schodów zabiegowych samonośnych po łuku (kształt zbliżony do U), klasyczno-nowoczesnych. Może w swoich zasobach (lub domach) znajdziecie coś takiego? Dużo chodów dywanowych znalazlam w tym wątku, ale takich jak moje mało. Przy okazji szukam też wykonawcy takich schodów (okolice Warszawy), polecicie kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.04.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Sheenaz,bombowe schody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 18.04.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 GUMISIOWA - kapitalne schodysheenaz - schody odważne, ale mam b. pozytywne odczucia, tak na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.04.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Sheenaz świetne nietuzinkowe schody lubię oryginalne realizacje i brawa za odwagę niech Wam się dobrze sprawują Gumiska Ty wiesz, ze uwielbiam Twoje schody i nie tylko schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts