aneta s 18.04.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Gumisia galerię Oddawaj:hug:Sheenaz fajne schody - odjazdowe:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 18.04.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) DLasek, żona - krawędzie w ogóle nie przyciągają uwagi. I na żywo nie wyglądają w ogóle źle - także w użytkowaniu nie ma żadnych problemów. Może to zasługa kolorowych podstopni które odwracają uwagę a może poprostu nie są tak złe jak wydają się na zdjęciach (choć przyznam, że ja tego nei widzę aneta, slonko, greywolf, marynata - dziękuję Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia25 18.04.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 POMOCY!!!!!!!!!! Mam już zrobione schody dębowe, na stopniach jest dąb a na podstopniach będzie płytka. Tyle, że moje schodki są w tym momencie naturalne niczym nie zaimpregnowane, nie polakierowane. A bardzo bym chciała schody w kolorze ciemniejszym. POWIEDZCIE mi proszę co powinnam po kolei zrobić, czym, proszę konkrety:))) Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 18.04.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Po kolei to sie robi tak Najpierw płytka na podstopnie Potem stopnie pomalowane przed montażem Na końcu cokoły przy ścianie i balustrada Jak ktoś robił od dupy strony to niech teraz się martwi jak to dokończyć No ale dobra nie będę cham i Ci podpowiem Koniecznie przed położeniem płytek musicie te schody pomalować Jak chcesz przyciemnić to musi to być bejca która długo schnie Nie może być na bazie nitro albo acetonu które schną od ręki bo narobisz sobie plam Po położeniu i wyschnięciu bejcy można lakierować Potem płytki Proponuję nie lakierować na gotowo tylko zostawić ostatnią warstwę na koniec czyli po położeniu płytek Dziękuję za uwagę Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.04.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 a jesli juz temat kolejnośći...na jakim etapie robót najlepiej zawołać fachowca do pomiaru schodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 18.04.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 3-6mcy przed planowanym montażemJak będą posadzki i tynki można mierzyć i zaklepać kolejkeSzczegóły można ustalic na mc przed montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.04.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 a jesli juz temat kolejnośći...na jakim etapie robót najlepiej zawołać fachowca do pomiaru schodów ? na etapie szalowania schodów, potem przy wylewkach, a potem tak jak pisze LasekD - w ten sposób unikniesz wszelkich problemów związanych ze schodami. tylko znajdź takiego fachowca, co zechce przyjechać do Ciebie 3x:no::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.04.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 3-6mcy przed planowanym montażem Jak będą posadzki i tynki można mierzyć i zaklepać kolejke Szczegóły można ustalic na mc przed montażem dziękuję za odpowiedz to pewnie za jakieś 2-3 miesiecę się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 18.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 greywolf,slonko-DZIEKUJE Anetka--kiedys oddam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 19.04.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Gumisiowa ja też chylę czoła - piękne, piękne schody Aż miło popatrzeć. Wkleję Wam też kawałek moich schodów - mało widać ale tylko takie zdjęcie mam pod ręką. http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/a02_zps697a8784.jpg Stopnie dębowe lakierowane, podstopnice pomalowane farbą elewacyjną białą (można szorować). Balustrada kuta jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izakow 19.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Zuzza piękne schody. Podobnie jak kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia25 19.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Po kolei to sie robi tak Najpierw płytka na podstopnie Potem stopnie pomalowane przed montażem Na końcu cokoły przy ścianie i balustrada Jak ktoś robił od dupy strony to niech teraz się martwi jak to dokończyć No ale dobra nie będę cham i Ci podpowiem Koniecznie przed położeniem płytek musicie te schody pomalować Jak chcesz przyciemnić to musi to być bejca która długo schnie Nie może być na bazie nitro albo acetonu które schną od ręki bo narobisz sobie plam Po położeniu i wyschnięciu bejcy można lakierować Potem płytki Proponuję nie lakierować na gotowo tylko zostawić ostatnią warstwę na koniec czyli po położeniu płytek Dziękuję za uwagę Wiem, że stopnie powinny być pomalowane przed montażem, ale wyszło tak a nie inaczej. WIęc musimy się z tym uporać. Natomiast jeśli chodzi o kolejność, to wiesz ja fachowcem nie jestem, ale stolarz powiedział, że on zawsze montuje schody przed płytką (jemu jeszcze mogłabym nie uwierzyć) ale fachowiec od płytek też powiedzial, że on kładzie płytke po montażu schodów- a jemu akurat ufam, bo jest fachowiec pierwsza klasa i naprawdę ma pojęcie o robocie:) Więc wiem, że będzie dobrze. A jeśli chodzi o to czym pomalować, to czy bejca nie zatraci faktury drewna????? Słyszałam, że są lakiery olejowe, które pięknie wydobywają fakturę drewna jednocześnie nadając mu wybrany kolor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.04.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Z technologicznego punktu widzenia nie ma znaczenia kiedy będzie kladziony gres czy kamień na podstopnie przy stopniach drewnianychChodzi o estetykęWiadomo że jest to raczej brudna robota i ja osobiście preferuję najpierw gres a potem stopnie drewnianei taką też kolejność rekomenduję klientomJednak nie wszyscy klienci są podatni na takie porady i robią wg własnego uznaniawięc kładę mu stopnie przed gresemPotem niejednokrotnie dzwoni taki czy bym nie przyjechał polakierować mu schodówbo glazurnik montując gres na podstopniach porysował stopnieNie mówię że jest tak w każdym przypadku ale się zdarzałodlatego wg mnie lepiej ten gres robić przed stopniamiCo do malowaniaBejca bardzo ładnie wydobywa usłojenieNiektórzy twierdzą że aż wręcz za bardzoNatomiast o lakierach olejowych pierwsze słyszęByły kiedyś i owszem ale lakiery olejne z tym że nie były przeznaczone do chodzeniaOczywiście są oleje koloryzujące ale z lakierem mają niewiele wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 21.04.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak samo podchodzę do tematu i nie wyobrażam sobie innej kolejności, ale jest jeden problem- rzadko się zdarza fachowiec od płytek aby przygotował to z zachowaniem pionów, równej linii płytek, równoległość/równy podział dzięki któremu wszystkie stopnie mają tą sama szerokość oraz bardzo ważny kąt prosty pomiędzy linią płytek, a ,np. linią betonu schodów (w przypadku schodów ze ściana z jednej strony) dzięki, któremu stopnie wykonane pod kątem prostym i montowane z zachowaniem pionów i poziomów nie będą w którymś momencie odjeżdżały od linii betonu schodów lub na niego wchodziły Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 22.04.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Kurdę nie mogłem się powstrzymać od pokazania tych schodów: Znalazłem takie coś na blogu- rewelacja i ta fototapeta z efektem 3d za schodami, super To oryginalne mieszkanie (lub dom) jakiejś pary z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.04.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 schody czad ale te lampy wiszące nad salonem , masakra, pasują jak pięść do oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 23.04.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 aż szkoda nie zalinkować: http://freshome.com/2013/04/23/beautiful-serene-living-space-with-wooden-decorations-in-the-netherlands/ jedne z piękniejszych jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia25 23.04.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Jest to brudna robota, ale fachowiec naprawdę jest staranny i nie brudzi wszystkiego naokoło (a byli już i tacy, którzy a to coś urwali, a to ubrudzili, a to zarysowali) więc myślę, że damy radę CO do tych lakierów olejowych to może coś przekręciłam. To proszę mi doradzić, co wybrać, skoro chciałabym uzyskać taki średni brązik, I czy na lakierobejce nie powinno dać się lakieru żeby to utwardzić?? I czy jedno drugiemu nie przeszkadza? Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez andzia25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.04.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 u mnie takie tapety powodują ''chaos'' w błedniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Jest to brudna robota, ale fachowiec naprawdę jest staranny i nie brudzi wszystkiego naokoło (a byli już i tacy, którzy a to coś urwali, a to ubrudzili, a to zarysowali) więc myślę, że damy radę CO do tych lakierów olejowych to może coś przekręciłam. To proszę mi doradzić, co wybrać, skoro chciałabym uzyskać taki średni brązik, I czy na lakierobejce nie powinno dać się lakieru żeby to utwardzić?? I czy jedno drugiemu nie przeszkadza? Ja sugerowałbym odwiedzenie sklepu specjalizującego się w sprzedaży bejc, lakierów itp.. W takich sklepach z reguły posiadają gotowe (pobejcowane i polakierowane) próbki z kolorami na danym gatunku drewna. Należy pamiętać o tym, że bejca będzie nakładana ręcznie i jak już było napisane nie może być na bazie acetonu lub nitro bo stanie w miejscu i plama. Warto zrobić własnoręcznie na jakimś kawałku drewna próbę czyli: "położyć" bejce( nie lakierobejce) i na to lakier, jeśli kolor będzie w porządku i nic się nie będzie ze sobą gryzło (ważyło) to można działać. Wrzucę i ja jakieś swoje schodki, a dokładnie moje były do momentu zamontowania , schody mojej produkcji, wykonawca balustrady-nieznany. Edytowane 16 Maja 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts