GUMISIOWA 12.08.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Bardzo podoba mi się sposób montażu szklanej balustrady z drugiej inspiracji eveee-jakos tak bardziej elegancko niż na tych srubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 13.08.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Próbowałem wstawić zdj ale komputer mnie dzisiaj nie słucha.. http://www.schodykaiser.pl/pl/portfolio/category/20-rzgow-budynek-uytecznoci-publicznej.html pod tym linkiem masz takie schody ze szklaną balustradą. Swoja drogą z rotulami tam przesadziłem...spokojnie mogło byc 2 razy mniej na schodach, ale z drugiej strony budynek był publiczny więc lepiej zrobić na wyrost niż niedoszacować. Napisałem pochwałkę, bo wiem jak trudno jest wykończyć lane schody, tym bardziej jeśli są zrobione niedbale, nikt tego za bardzo nie docenia a szkoda KAISER, szkoda że nie tak ekstrawaganckie w pozytywnym tego słowa znaczeniu jak Twoje ale jestem stolarzem starej daty i na takich pospolitych schodach chyba dokonam żywota;) Chociaż ostatnio próbuję coś urozmaicić i podjąłem się takiego zlecenia jak na foto z policzkami z blachy 10mm Zobaczymy jak to wyjdzie:)[ATTACH=CONFIG]205990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]205991[/ATTACH] Przy okazji mam pytanie do znawców tematu Jak byście tu widzieli szklaną balustradę na rotulach bo klientka rozważa taką opcję Układ schodów u niej podobny z podobnymi oknami które tutaj widać w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 13.08.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 KAISER, szkoda że nie tak ekstrawaganckie w pozytywnym tego słowa znaczeniu jak Twoje ale jestem stolarzem starej daty i na takich pospolitych schodach chyba dokonam żywota;) Chociaż ostatnio próbuję coś urozmaicić i podjąłem się takiego zlecenia jak na foto z policzkami z blachy 10mm Zobaczymy jak to wyjdzie:)[ATTACH=CONFIG]205990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]205991[/ATTACH] Przy okazji mam pytanie do znawców tematu Lasku ja licze na to że u nas podobne powstaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.08.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Lasku ja licze na to że u nas podobne powstaną Proszę mi się przypomnieć (adres) na PW gdzie te schody miałyby być bo nick jakby znajomy ale nie kojarzę Straciłem już rachubę A te nie ładniejsze? Też blacha z tym że wycinana laserowo w ZET Bardzo podoba mi się sposób montażu szklanej balustrady z drugiej inspiracji eveee-jakos tak bardziej elegancko niż na tych srubach Wszystko ładnie,pięknie tylko że przy tego typu schodach szkło jest sporo grubsze niż policzki blaszane więc jak to zamocować Priorytetem dla inwestorki były jak najcieńsze policzki więc dałem blachę 10mm Z resztą z tym szkłem jeszcze się waha bo to jednak koszt no i ma duże obawy o mycie:) KAISER te policzki u Ciebie to nierdzewka? Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.08.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Lasek-no tak klient nasz pan;) Ja ze swojej strony mogę przekazać Pana klientce że mam pełne oszklenie przy swoich i małe dziecko i wbrew pozorom wcale nie ma takiej tragedii z myciem-przelatuje raz na dwa tygodnie-tak generalniei i zajmuje mi to 15 minut i od czasu do czasu miejscowo jak się dziecku czekoladka do szyby przyklei:rolleyes:-cała minutka i tyle-wiec z czystym sumieniem polecam;) Lasek a może zaproponuj jej pochwyt na górnej części szkła-koszt szkła wtedy jest nieporównywalnie tańszy do takiego "gołego z góry" bo nie trzeba go szlifować Tak było w naszym przypadku-tez chciałam taką goła szklana balustradę ,ale róznica w cenie szkła pomiędzy tym co mam teraz(z pochwytem z góry) a tym gołym to 14 500 !!!!!! Szkło mam grubości 1 cm z wklejona folią dla bezpieczeństwa:) To też jest jakaś alternatywa cenowa:) Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.08.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) GUMISIOWA, szlifowanie krawędzi to mały pikuś cenowy:) Przy tego typu balustradach chodzi o wytrzymałość na zgięcie/ugięcie czy jak to zwał Jeśli szkło jest w ramie tak jak u Ciebie wtedy większość obciążeń przenoszą pochwyt i słupy końcowe W takim przypadku wystarczy zwykłe szkło bezpieczne 3.1.3 czy 4.2.4 Niestety niektórym marzy się goła tafla bez żadnych wspomagaczy a wtedy cena tak jak napisałaś jest nieporównywalnie wyższa bo szkło nie dość że bezpieczne musi być hartowane i dużo grubsze Z drugiej strony znam śmiałków którzy robią takie balustrady z tylko szkła hartowanego np 12mm oczywiście bez foli w środku i tu cena już jest w miarę przystępna ale jak to będzie się sprawować w razie draki to pojęcia nie mam Na pewno nikomu krzywdy nie zrobi bo rozsypie się w mak ale czy wytrzyma poważniejsza próbę na większe ugięcia to się okaże już niedługo bo ludziki montują to od niedawna KAISER byłby bardziej kompetentny w tej materii bo "śpi" na szkle i pewnie przeprowadził już nie jedną próbę Co do estetyki czyli mycia tego szkła wypowiadał się nie będę bo to nie moja brocha;) ale Twoje jakże miarodajne opinie na pewno przedstawię inwestorce:) Przy okazji ma pytanie odnośnie Twoich schodów Wanga przyścienna nie dolega do ściany? Dlaczego Z tego co widzę na spoczniku cokół przylega do ściany a wanga jest tak jakby odsunieta Tak chciałaś? No chyba że tam jest taśma led i daje ładną poświatę na ścianę Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) ;) Ty ZDECYDOWANEI ZNASZ SIE LEPIEJ:yes:I to prawda co do ciężaru -u nas inaczej jest rozłożony:yes: W każdym razie czekam niecierpliwie na następne m.in Twoje realizacje:yes: Co do schodow-nie mam zadnej tasmy led-ja bardzo "symetryczna" jestem:) Od sciany odchodzi 4 cm ,pomiędzy biegami 4 i od następnej sciany 4 cm:)-widać to tez pomiędzy barierkami Generalnie te schody sa dużym optycznie "meblem" i chciałam im nadac takiej lekkości nie dociskajac ich do scian:)i biegow względem siebie:) taki mój wymysl Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 14.08.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Moje policzki to tez blacha 10mm malowana lakierem poliuretanowym metalic...to samo co samochodowy, ale da się też nabić w spray, po montażu wprawna ręka może naprawić jakieś ryski i mniejsze uszkodzenia. Co do wytrzymałości szkła to pojedyncza szyba 12mm hartowana jest ma lepsze parametry na zginanie niż pakiet z dwóch szyb 6mm. Jego jedynym plusem jest to że w razie stłuczenia nie rozsypie się. Zgadza się, że dla obniżenia kosztów robi się szyby pojedyncze, wizualnie też są atrakcyjniejsze bo mamy jedną, ładnie wyszlifowana krawędź a nie "kanapkę" z dwóch szyb i folii...jednym się podoba innym nie...i całe szczęście bo wszędzie byłoby tak samo i przez to nudno. Próbowaliśmy kiedyś stłuc pojedynczą 12mm hartowaną...nie było łatwo, małym młoteczkiem można sobie pukać i pukać, potrzebny był cięższy kaliber . Dla porównania pakiet z dwóch 6 poddał się małemu młoteczkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.08.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 czyli szyba 12mm jest tańsza niż 2x6mm? Bo tak to zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 14.08.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 tańsza i wytrzymalsza...minusem jest to, że w przypadku stłuczenia rozsypie się w małe tępe kawałki. Dla porównania 2x6 dalej stoi, wygnie się sporo ale nie rozpadnie dzięki folii spajającej obie szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.08.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Moje policzki to tez blacha 10mm malowana lakierem poliuretanowym metalic...to samo co samochodowy, ale da się też nabić w spray, po montażu wprawna ręka może naprawić jakieś ryski i mniejsze uszkodzenia. Co do wytrzymałości szkła to pojedyncza szyba 12mm hartowana jest ma lepsze parametry na zginanie niż pakiet z dwóch szyb 6mm. Jego jedynym plusem jest to że w razie stłuczenia nie rozsypie się. Zgadza się, że dla obniżenia kosztów robi się szyby pojedyncze, wizualnie też są atrakcyjniejsze bo mamy jedną, ładnie wyszlifowana krawędź a nie "kanapkę" z dwóch szyb i folii...jednym się podoba innym nie...i całe szczęście bo wszędzie byłoby tak samo i przez to nudno. Próbowaliśmy kiedyś stłuc pojedynczą 12mm hartowaną...nie było łatwo, małym młoteczkiem można sobie pukać i pukać, potrzebny był cięższy kaliber . Dla porównania pakiet z dwóch 6 poddał się małemu młoteczkowi KAISER mam nadzieje , ze u mnie obejdzie sie bez " strat " i szyby wytrzymaja normalne uzytkowanie ..... nie bede robila prob " mloteczkowych " ...... Ja nie wyobrazam sobie u siebie w domu zadnych dodatkowych zabezpieczen na szybach .... stracilyby swoj naturalny urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 15.08.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Twoja szyba jest "pancerna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.08.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Twoja szyba jest "pancerna" no to spie spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 17.08.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 czy moge zapytac o cene szklanej balustrady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 19.08.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 od 1300 netto do ... cięzko stwierdzić do ilu bo konfiguracji jest wiele średnio, ok 1600/mb czy moge zapytac o cene szklanej balustrady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.08.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 no to spie spokojnie Koleżanko Edyto M, ja cie po prostu uwielbiał. Wszedłem do twojego dziennika a tam w sumie prawie same zdjęcia czyli tak jak lubię PERFECT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2013 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Autorus .... slowa sa zbedne .... jak ktos z Forumowiczow ma zyczenie to zapyta ,a ja chetnie odpowiem ..... z zalozenia od poczatku moj dziennik to fotodziennik ( zapraszam do Komentarzy do Mojej Chomiczowki , zeby nie zasmiecac watku schodowego ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Zapanowala mala cisza, wiec moze ja sie pochwale swoimi..chociaz do dzis dnia jeszcze bez poreczy.. Mialam poczekac az beda ukonczone, ale co mi tam;) (moze kiedys sie przypomne zdjeciami z szyba) chyba, ze juz zdjecia tutaj dodawalam to z gory za powtorke przepraszam Moj jesion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 25.08.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Mmelisa-śliczne,śliczne,śliczne:):) Widziałam też gdzieś Wasze drzwi wejsciowe-też śliczne;)-bardzo proszę o cene tych drzwi na priva;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 juz mykam na priv z cena drzwi dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts