f.5 25.08.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 pierw schody potem płytki i wykonczenie ?nie boisz sie o ich stan? widze ze ostatni stopien wchodzi na strop - ile on ma cm ? czy ten stopien bedzie sie licowacł z podłogą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 f.5 schody nasze juz przezyly tynki na gorze i wylewke anhydrytowa.. i nic sie im nie stalo stopnie maja po 9cm i tak jak piszesz, beda sie licowac z podloga tutaj widac jak to wyglada po wylewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 25.08.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Nasze schody na razie jeszcze bez balustrad (planowane szkło na rotulach)...PS: Mmelisa piekne schody http://imageshack.us/a/img43/3843/4edf.jpg http://imageshack.us/a/img819/8751/ekuy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 25.08.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 JacekJ-piękne,piękne ,piękne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.08.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 f.5 schody nasze juz przezyly tynki na gorze i wylewke anhydrytowa.. i nic sie im nie stalo stopnie maja po 9cm i tak jak piszesz, beda sie licowac z podloga Zatem na podłogę na stropie musieliscie dac styropian ???? bo jesli schody maja 9 cm wylewka anhydrytowa jakies 3-4 cm cm to styro 5 cm ???? dobrze myslę ? jesli Cie mogę prosic to jeszcze podaj długosc stopnicy i wysokosc stopnia !!! u mnie pan od płytek zostawił miejsce na ostatni stopnien a ze też podobają mi się schody dywanowe to fachowiec od schodow bedzie musiał to jakos obrobic. http://images64.fotosik.pl/103/0c503861343b2c05med.jpg http://images62.fotosik.pl/103/74ebb7dd54220aa1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Zatem na podłogę na stropie musieliscie dac styropian ???? bo jesli schody maja 9 cm wylewka anhydrytowa jakies 3-4 cm cm to styro 5 cm ???? dobrze myslę ? jesli Cie mogę prosic to jeszcze podaj długosc stopnicy i wysokosc stopnia !!! u mnie pan od płytek zostawił miejsce na ostatni stopnien a ze też podobają mi się schody dywanowe to fachowiec od schodow bedzie musiał to jakos obrobic. U nas styrodur mial 2cm, chcielismy welne polozyc ale nie bylo jej na skladziei bysmy musieli czekac na zamowienie... Styrodur u nas nie sluzy do ocieplenia tylko jako warstwa oddzielajaca (mam na mysli, zeby nie bylo slychac halasu przez strop) dlugosc stopnicy ma 29cm, a wysokosc stopnia 15cm. (ksiazkowo powinno byc 17cm /33cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.08.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Mmelisa to ja poproszę o cenę tych schodów na priv Fajnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.08.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 to i ja dorzucę kilka zdjęć z naszej niedawnej realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 25.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Jacek.J piękne te schody!!! Pochwał sie jak juz bedą skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 U nas styrodur mial 2cm, chcielismy welne polozyc ale nie bylo jej na skladziei bysmy musieli czekac na zamowienie... Styrodur u nas nie sluzy do ocieplenia tylko jako warstwa oddzielajaca (mam na mysli, zeby nie bylo slychac halasu przez strop) dlugosc stopnicy ma 29cm, a wysokosc stopnia 15cm. (ksiazkowo powinno byc 17cm /33cm) nie wiem dlaczego daliscie styrodur wystarczyło styropian akustyczny ale juz mniejsza o to napewno spełni zadanie. dziekuje za wymiary sachody musza byc bardzo wygodne stopien 29 jest idealny wysokosc 15 cm tez . u mnie bedzie znacznie gorzej czyli 27 dlugosc ztopnia i 18 - 19 wysokosc ale to wyjdzie w praniu. konsekwencje podnoszenia parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 25.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 to i ja dorzucę kilka zdjęć z naszej niedawnej realizacji [ATTACH=CONFIG]208432[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208434[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208436[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208440[/ATTACH] Prześliczny kolor:) tylko te zaślepki.. ALE ogolnie-miodzio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.08.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Prześliczny kolor:) tylko te zaślepki.. ALE ogolnie-miodzio;) znowu zaślepki eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 25.08.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 znowu zaślepki eh Przepraszam-mam do nich straszna awersje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 26.08.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Jacek.J piękne te schody!!! Pochwał sie jak juz bedą skończone. Dzięki, wykończymy jak nam się pieniądze "okocą" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.08.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Przepraszam-mam do nich straszna awersje:rolleyes: my tez i gdy tylko zobaczylismy te zaslepki u nas, kazalismy je pozdejmowac:p (tzn moj M, bo mnie na montowaniu nie bylo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 26.08.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Mmelisa- slicznie!! ja miałam jakąs zaćmę jak robiłismy nasze...( moge tez prosic o koszt na priv?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 26.08.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) my tez i gdy tylko zobaczylismy te zaslepki u nas, kazalismy je pozdejmowac:p (tzn moj M, bo mnie na montowaniu nie bylo) Zapytam z ciekawości A gdzie te zaślepki u Was były skoro nie ma jeszcze balustrady Wiem że bardzo wielu osobom nie podobają się one w tym i mnie:yes: ale nie przy każdym typie balustrady da się ich uniknąć Jak schody są bejcowane takiej zaślepki nie da się zrobić tak aby nie wystawała poza płaszczyznę słupka bo trzeba by było to przyszlifować zabejcować i zalakierować co odpada bo będzie plama albo montować schody w surowym stanie u klienta i dopiero bejcować i malować ale chyba nikt tego nie praktykuje Niby można zrobić na sam czop w poręczy i wkleić w słupek bez przykręcania ale taka balustrada z biegiem czasu będzie bardziej narażona na "obruszanie" no i nie przy każdym typie balustrady da się taką poręcz na same czopy zamocować Także albo śruby z zaślepkami i z poręczą spokój na całe życie albo bez śrub i zaślepek i po 5-10 latach ruszająca się balustrada:cry: Jest rzeczą oczywistą że nie musi tak być ale zdarzyć się może:) Balustrada to nie tylko element dekoracyjny ale też element ułatwiający chodzenie po schodach o bezpieczeństwie już nie wspomnę Widziałem juz nie jedne schody po których chodząc trzeba było trzymać balustradę aby się nie przewróciła;) O tym żeby przytrzymała ona człowieka mowy nie było:lol: Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 26.08.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 witam mam pytanie do fachowców zaglądających do tego wątku. Będę miała robione schody dywanowe na betonie, proste, nowoczesne, bez nosków. Jakie powinny być wymiary stopni żeby wszystko miało ręce i nogi. W tej chwili stopnie mają wysokość 18cm z wyjątkiem pierwszego który ma mniej i ostatniego który ma 26cm. Problemem jest ten ostatni. Schodziarz który ma robić schody twierdzi ze ostatni stopień jest za wysoki o 4cm i należny pozostałe schody nadlać żeby zgubić te 4cm a schody mają być u góry wykończone taką listwą jak przy balustradzie. Dodam że na podłodze mają być położone panele a schody będą drewniane. Poprzedni fachowcy nie widzieli takiego problemu tylko proponowali ostatni stopień wkuć w podłodze i zrobić na wysokości podłogi. O ile dobrze widzę to Mmelisa ma coś takiego. Nadlanie schodów nie jest dużym problemem tylko jak się okaże że nie było to potrzebne to wtedy pojawią się problemy. Powiedzcie proszę kto ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.08.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 [ATTACH=CONFIG]208432[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208434[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208436[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208440[/ATTACH] piękny kolor schodów i fajnie dobrany do koloru podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.08.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 "Balustrada to nie tylko element dekoracyjnyale też element ułatwiający chodzenie po schodach o bezpieczeństwie już nie wspomnę" W identycznych słowach przedstawiam klientom sprawę trwałości oraz estetyki balustrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts