Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
Jolasia mam jeszcze jedno pytanko, czy średnica tego drewna na tralce jest taka sama jak samego pręta czy troszkę większa?? jakbyś mogła wrzucić jakąś fotkę z bliska byloby świetnie :)

pozdrawiam

Sorki Maciejka, przeoczyłam Twoje pytanie...

Drewno na tralce ma trochę większą średnicę od pręta.

Pozdrawiam:)

• 2 weeks później...

Pytenie do osób , które robiły pod stopnie z płyty MDF. Jak jest ta płyta obrobiona z boku stoponia. Chodzi mi o widok od zewnątrz stoponia z boku (tam gdzie widac przekrój płyty mdf)? Czy wszytko razem jest zaszpachlowane i pomomalowane? Czy płyta z boku takze jest zalamnowana?

Nie wiem czy jasno zadałam pytanie ? :oops: Jakoś nie umiem precyzyjniej tego opisac.

Hej

Wtrącę się, żeby nie zakładać kolejnego tematu :oops:

Jak myślicie schody na zasadzie kontrastu z podłoga czy raczej w podobnym odcieniu???

Będziemy mieć bardzo jasne panele i myślę czy schody ciut ciemniejsze czy np jakiś orzech...

:roll:

Jeśli chcesz schody wyeksponować to można je potraktować "kontrastowo", ale jeśli nie chcesz, żeby się rzucały w oczy, to chyba podobne do podłóg. :wink:

A to moje schody - cieszą tym bardziej, że wykonane samodzielnie :oops:

http://img249.imageshack.us/img249/6172/schody.jpg

SUPER ! :o

Takie same planuję , tylko moje będą biegły prosto i na podstopnicach gres taki jak na podłodze.

Teraz seria tradycyjnych pytań :D

- jaki kolor drewna na trepach

- co to za płytki

- barierkę też samodzielnie...?

Dziękuję :oops:

kolor jest "unikat" - mieszaliśmy teak z brązem tak dlugo aż wyszedł nam ten ciepły odcień, potem lakier (kilka warstw) wg wskazań producenta.

Płytki to gres polerowany, między który włożony jest dekor metalowy (płytkarz psioczył - każdą płytkę trzeba było na rogu zeszlifować).

Barierkę zrobił nam kowal (kowalstwo artystyczne).Początkowo chorowałam na gietą drewnianą z Marchewki ale po wycenie szczęka opadła i na kanwie tamtej wymyśliłam taką.Cieszę się, że się podobają :)

kolinki - boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja będę mieć podłogę w szarym gresie, a schody w takim drewnie jak okna, parapety i drzwi.

No ja własnie żałuję, że parapety na dole mam z jakiegoś konglomeratu a takie drewniane by mi do tego pasowały....

Niestety mąż jak słyszy "Kochanie mam pomysł!", z krzykiem ucieka...więc będę się musiała z obecnymi parapetami "pomęczyć" :lol: