KAISER 09.09.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 A na sląsk w poblize Katowic sie czasami wybierasz tak przypadkiem od niechcenia ? Na razie nie mam żadnego interesu na śląsku, żeby przyjechać przy tak okazji, ale najlepszym pretekstem jest zapewnienie o współpracy Tak czy inaczej ten tydzień mam strasznie zabiegany, od jutra targi, później wypłaty a w sobotę ślub i wesele..dodam, że własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.09.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 KAISER gratulacje ... nie ma to jak slub we wrzesniu ( piekny miesiac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 09.09.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Tak czy inaczej ten tydzień mam strasznie zabiegany, od jutra targi, później wypłaty a w sobotę ślub i wesele..dodam, że własne Też przyłączam się do gratulacji:yes: Szkoda tylko że nie trafiłeś (chyba) z pogodą wg meteorologów Miniony weekend był przecudny na wesele:yes: Witajcie, mam problem z nowymi schodami: schody dywanowe na beton, z litej klejonki dębowej gr. 4 cm, wilgotnosc mierzona przed polozeniem - 9,5%-10,5%. Schody zostaly polozone 4 tygodnie temu i wygladaly super. Niestety minely 3 tygodnie i pojawily się szczeliny na łączeniu niektorych podstopnic ze stopniami. Poniżej kilka zdjęć. Doradźcie proszę jakiego sposobu naprawy wymagać od mojego wykonawcy. [ATTACH=CONFIG]211013[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211015[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211016[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211017[/ATTACH] Jeszcze czarniej to widzę po uruchomieniu C.O jeśli już dzieją się takie rzeczy no chyba że źle sklejone to może więcej nie pójdzie w okresie zimowym Edytowane 9 Września 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 09.09.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) . Edytowane 9 Września 2013 przez ANKAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 09.09.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Znalazłam ostatnio coś takiego jak wyzej. Tak sobie wykombinowalam ze te schody moglyby byc. co Wy na to? Tylko tam trzeba coś wymyslec z tym rogiem przy stropie Edytowane 9 Września 2013 przez ANKAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rajmak 10.09.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam. Mieszkanie będę mieć w stylu nowoczesnym i próbuje dopasować do niego schody. Schody sa na betonie. Dębowy stopień i biała podstopnica oraz szklana balustrada z poręczami. Mój problem to noski. Z noskami Czy bez nosków? Co bardziej pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiaton 10.09.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witajcie, mam problem z nowymi schodami: schody dywanowe na beton, z litej klejonki dębowej gr. 4 cm, wilgotnosc mierzona przed polozeniem - 9,5%-10,5%. Schody zostaly polozone 4 tygodnie temu i wygladaly super. Niestety minely 3 tygodnie i pojawily się szczeliny na łączeniu niektorych podstopnic ze stopniami. Poniżej kilka zdjęć. Doradźcie proszę jakiego sposobu naprawy wymagać od mojego wykonawcy. [ATTACH=CONFIG]211013[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211015[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211016[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211017[/ATTACH] Czyli jedyna opcja naprawy, to akrylowanie? Ale przecież takie akrylowanie będzie widoczne i będzie szpeciło schody? Czego wymagać od wykonawcy, żeby to zostało porządnie naprawione? I jaka może być przyczyna powstania takich szpar w tak krótkim czasie od montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaprysia 10.09.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Nasz sprawdzony wykonawca schodów od razu powiedział nam, że w miejscu łączenia stopni drewnianych z betonem na 100% pojawią się pęknięcia, bo drewno pracuje, więc trzeba tam dać 1-centymetrową listwę maskującą (my dajemy białą i malujemy ścianę na biało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 10.09.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 u kfiaton jest inna sytuacja, szczeliny pojawiły się na połączeniach drewno-drewno, a nie powinny się pojawić. W przypadku łączenia drewna z betonem/gipsem i innymi tego typu materiałami sprawdzony wykonawca ma racje, po jakimś czasie w w miejscu łączeń pojawią się ślady w rodzaju pęknięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rajmak 10.09.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Jestem po wstępnym spotkaniu z wykonawca schodów. Zaproponował schody bez nosków. Niezaokrąglane tylko delikatnie frezowane. Stopień 4 cm grubości dąb jednak wizualnie będzie wyglądał jak 1 cm, z podstopnicą z białego gresu. Do tego szklana balustrada na rotulach i poręcze inox. Wydaje się ok. Schody mają być lekkie nowoczesne i na betonie.Czy ktoś już widział tak wykonane stopnie bo szukam w necie przykładu ale nie mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 11.09.2013 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Dziekuję Dziekuję faktycznie....pogoda to jedyna rzecz, której nie zamówimy ANKAg podeślij mi te rzuty, mamy fajny pomysł ale potrzebuję wymiarów. A warszawskie targi wnętrz nie powaliły mnie swoim rozmiarem, za to na pewno ceną wejściówek.. 50zł sobie liczą...porażka Wychodzi na to, że w Polsce warto się wystawić tylko na Budmie w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 11.09.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 KAISER wyslalam wiadomosc na aders [email protected] Jeszcze ja przylaczam sie do zyczen:) szalonej soboty! ta chwila szybko mija!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Witajcie, mam problem z nowymi schodami: schody dywanowe na beton, z litej klejonki dębowej gr. 4 cm, wilgotnosc mierzona przed polozeniem - 9,5%-10,5%. Schody zostaly polozone 4 tygodnie temu i wygladaly super. Niestety minely 3 tygodnie i pojawily się szczeliny na łączeniu niektorych podstopnic ze stopniami. Poniżej kilka zdjęć. Doradźcie proszę jakiego sposobu naprawy wymagać od mojego wykonawcy. [ATTACH=CONFIG]211013[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211015[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211016[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211017[/ATTACH] drewno wyschło i to jest tego efekt. Stolarz nie zrobi nic więcej tylko zaszpachluje szczeliny. Unas też tak sie zrobiło w jednym miejscu. Przestałam zwracać uwagę. W zimę jak zaczniecie grzać wyjdą inne kwiatki. Może szpachla do drewna była stara, lub źle położona? Edytowane 19 Września 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.09.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 mi też schody delikatnie spękały, jednak z mojej winy, ubiegłej zimy miałam w domu( przy reku i kominku) 11% wilgotności powietrza, optymalnie dla drewna 40-45% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinderka 20.09.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Witam wszystkich serdecznie bo jak widać to moja pierwsza wypowiedź na tym forum Widzę że dużo straciłam ponieważ mamy już stan deweloperski a widzę że tu jest skarbnica wiedzy nt budowy domu Ale do rzeczy Trafiłam tutaj bo wygooglowałam takie oto schody Moim marzeniem są takie same:yes: Google przekierowuje mnie na to forum ale tylko na te zdjęcia bez podania linka do konkretnej wypowiedzi Może wiecie czyje to schody bo miałabym kilka pytań do ich szczęśliwego posiadacza:) Z góry dziękuję i jeszcze raz szacunek za takie wspaniałe forum Do tej pory Muratora znałam tylko z wersji papierowej którą tak a'propos niejednokrotnie się posiłkowałam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadore 20.09.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Szukam kogos z okolic Wrocławia kto w rozsadnej cenie zrobi nowoczesne schody. Ktos cos moze polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadore 20.09.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Szukam kogos kto wykona takie własnie schody.... Czy to rodzimy wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadore 20.09.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Czy to rodzimy producent? Szukam kogos kto wykona cos bardzo podobnego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 21.09.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Rodzimy w sensie kraju czy regionu:)Ja jestem wykonawcą tych schodówInwestor z okolic Warszawykinderka, wysłałem Ci wiadomość na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.09.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Witam wszystkich serdecznie bo jak widać to moja pierwsza wypowiedź na tym forum Widzę że dużo straciłam ponieważ mamy już stan deweloperski a widzę że tu jest skarbnica wiedzy nt budowy domu Ale do rzeczy Trafiłam tutaj bo wygooglowałam takie oto schody [ATTACH=CONFIG]213496[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]213497[/ATTACH] Moim marzeniem są takie same:yes: Google przekierowuje mnie na to forum ale tylko na te zdjęcia bez podania linka do konkretnej wypowiedzi Może wiecie czyje to schody bo miałabym kilka pytań do ich szczęśliwego posiadacza:) Z góry dziękuję i jeszcze raz szacunek za takie wspaniałe forum Do tej pory Muratora znałam tylko z wersji papierowej którą tak a'propos niejednokrotnie się posiłkowałam:yes: Absolutnie przecudne!!!!! Lasek-gratuluje!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts