lukasz69karolina 13.11.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Karolina ja mam tyle oświetlenia, że możnaby 3 domy wyposażyć- nierówne gniazdko będzie dosunięte wyżej. Elektryk robił tak jak ja mu mówiłam plus to co on uważa:mad: - tak to jest jak się bierze "znajomych rodziców"... Sorrki, za wypowiedź nie do tematu schodowego:D no dobra, ale masz aż 6 puszek - co Ty będziesz tym włączać?? pytam bo może ja o czymś zapomniałam, a jestem na etapie elektryki to mogę dołożyć coś UPS, zaskoczyłaś mnie. Nie przypuszczałam, że Do Ciebie będą pasować. Chyba poszukam reszty tego domku na Houzz, żebyś zobaczyła całość. A może wstaw w klatkę schodową takie i zrób tylko jedną ścianę z cegły, a pozostałe 2 białe. Oczywiście powyżej tego co tworzy poręcz drewnianą. I o ile pamiętam to u Ciebie jest beton wylany, więc dywanowe, może u mnie nie ma jeszcze wszystkich ścian dookoła schodów, mamy na dole tylko chudziaka - ale schody mają być betonowe wylewane... czymś je obłożyć trzeba będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Rere, masz na nie ochotę Zapisałam sobie w ulubionych. Uważam, że materiał wart zainteresowania. Mam na to mnóstwo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ależ piękne schody tu wrzucacie:jawdrop::jawdrop: Teraz to jeszcze bardziej nie lubię swoich. Jak narazie najgorsza wtopa wykończeniowa -na dobry poczàtek Owieczko, ja bym na nie nie narzekała, chociaż dla mnie są zbyt ciemne w tym miejscu. Przypuszczam, że zrobisz tym schodom piękne ściany i od razu pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Pestko chroniczny brak czasu na oglądanie , planowianie , spanie , jedzenie ,itd itd. dlatego patrząc na zapodawane przez Was wizualizację patrzę ogolnie na sciany , schody , podlogi, oswietlenie i probuje wyobrazic to sobie u siebie. wiem w jakich kolorach czuję sie dobrze ale czy schody jasne będą tak dobrze wyglądały jak ciemne to moje dylematy na tą chwilę http://images63.fotosik.pl/348/8dd91d4edcb44aebmed.jpg te sa piekne - pasuja mi w 100 % ale czy tak samo bedą mi sie podobac z ciemnymi stopniami i ciemnym matowym policzkiem ??? :)niekoniecznie W dzień i wieczorem I nie wiem czy przypadkiem nie przesadziłam z przyciemnianiem Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.11.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Pestko dzięki http://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gif popatrz nawet balustrada po lewej stronie ktorej nie brałem pod uwagę dobrze wyglądadzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 13.11.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Piękne są . Zostawiłabym bez balustrady. Teraz reszta w rękach inwestorki. Mam nadzieję, że jeszcze zyskają po wykończeniu wnętrza. Pewnie zyskają,chociaż czy aby na pewno w oczach inwestorki? Pani A. powiedziała,że najchętniej zostawiłaby tą ścianę w takim stanie jak jest, nawet z tymi kablami,bo lubi takie klimaty:) Serio:yes: f.5 po lewej stronie schodów to jest poręcz/pochwyt a nie balustrada To tak gwoli ścisłości:) Edytowane 13 Listopada 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Zapisałam sobie w ulubionych. Uważam, że materiał wart zainteresowania. Mam na to mnóstwo czasu Tu całe wnętrze sklejkowe To akurat portugalskich architektów. Też u nich popularne. Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Pestko dzięki http://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gif popatrz nawet balustrada po lewej stronie ktorej nie brałem pod uwagę dobrze wygląda dzięki Radku, dałam pochwyt na wszelki wypadek, ale wg mnie lepiej jest bez: Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.11.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 u mnie nie ma jeszcze wszystkich ścian dookoła schodów, mamy na dole tylko chudziaka - ale schody mają być betonowe wylewane... czymś je obłożyć trzeba będzie A jest specjalny powód, że betonowe? Widziałam piękne schody drewniane położone na betonowej płycie-rampie, tzn. bez uformowanych z betonu stopni. Nawet miałam Laska spytać co sądzi o możliwości zrobienia schodów w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.11.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 f.5 po lewej stronie schodów to jest poręcz/pochwyt a nie balustrada To tak gwoli ścisłości:) aaa dzięki dzięki -troszkę duzo nowych pojęc jak na 1 raz policzki noski rotule Radku, dałam pochwyt na wszelki wypadek, ale wg mnie lepiej jest bez: [ATTACH=CONFIG]224322[/ATTACH] jakos bardziej podoba mi sie z poręczą/pochwytem moze dlatego ze wiem jak tam jest wysoko. Jutro wydrukuje sobie fotki A4 z tymi zdjeciami wezme na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 14.11.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A jest specjalny powód, że betonowe? Widziałam piękne schody drewniane położone na betonowej płycie-rampie, tzn. bez uformowanych z betonu stopni. Nawet miałam Laska spytać co sądzi o możliwości zrobienia schodów w ten sposób. a no jest - by zatrzymać ciepło z dołu... u nas schody będą schowane, nie będą reprezentacyjne, służą do wchodzenia na górę w celach rekreacyjno/hobbystycznych jedynie... więc nie muszą być spektakularne... dlatego też na górze będą drzwi i tym sposobem klatka zamknięta... a że schody są proste pomiędzy dwiema ścianami, to obawiam się że będzie klaustrofobicznie dość - więc zastanawiam się co zrobić by były one przyjemniejsze choć trochę na szybko namalowałam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 14.11.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 snnoszi piękne schodyLasku ostatniarealizacja zapowiada się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.11.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 [ATTACH=CONFIG]224175[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224173[/ATTACH] Wyglądają jakby były fornirowane, wykonawca się postarał podczas selekcji materiału na stopnie i podstopnie Nie znam się na pojęciach "stolarskich" dlatego proszę o wyjaśnienie: "jakby były fornirowane". Czy chodzi o to, że ich kolor jest ujednolicony? Kolor bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) a no jest - by zatrzymać ciepło z dołu... u nas schody będą schowane, nie będą reprezentacyjne, służą do wchodzenia na górę w celach rekreacyjno/hobbystycznych jedynie... więc nie muszą być spektakularne... dlatego też na górze będą drzwi i tym sposobem klatka zamknięta... a że schody są proste pomiędzy dwiema ścianami, to obawiam się że będzie klaustrofobicznie dość - więc zastanawiam się co zrobić by były one przyjemniejsze choć trochę na szybko namalowałam: [ATTACH=CONFIG]224366[/ATTACH] Faktycznie nie ma co szaleć. Ale warto, żeby gdy ktoś zajrzy, nie odwracał się z niechęcią. Wszystko możecie teraz wymyślić i zrobić skoro jeszcze w budowie. Może wobec tego pójdziecie w ciekawie obłożone stopnie. Dobre też byłoby podświetlenie stopni. Masz na dwa sposoby to podświetlenie. A tu pochwyt we wnęce i podswietleniem Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) I jeszcze kilka sposobów na schody a'la korytarz Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 14.11.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Nie znam się na pojęciach "stolarskich" dlatego proszę o wyjaśnienie: "jakby były fornirowane". Czy chodzi o to, że ich kolor jest ujednolicony? Kolor bardzo mi się podoba Dokładnie, chodzi o jednolitość koloru i usłojenia Bardzo ładnie ułożony materiał na stopnie dał taki własnie efekt, jednak na zdjęciu pokazującym boczna krawędź stopni (sztorc drewna)widać, że elementy schodów wykonane są z litego drewna Edytowane 14 Listopada 2013 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.11.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Dzisiaj zamontowane Tak jak pisałem wcześniej,na razie stan roboczy,więc szału nie ma Podobno do świąt,inwestorka ma zrobić coś z tą ścianą,więc na gotowo z balustradą szklaną,będzie lepiej to wyglądać [ATTACH=CONFIG]224283[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224284[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224285[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224286[/ATTACH] W takim razie jeszcze ja z technicznym pytaniem. Czy masz zdjęcia od dołu tych schodów ? zdaję sobie sprawę ze stopnie są trzymane przez jakieś kątowniczki niewielkie i przykręcone od dołu srubami - dobrze sobie to rozumiem ? jeszcze jedno kręcąc szybę do boku mozna rotule dac w pionie lub poziomie rozumiem? zawsze myslałem ze rotule trzymają tez stopnice ale sie pomyliłem Edytowane 14 Listopada 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 14.11.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Zdjęć od dołu nie mam bo na razie na prośbę kilku osób pstrykąłem tylko kilka fotekStopnie od dołu wyglądają identycznie jak z góryŻadnych kątowniczków czy płaskowniczków nie widaćNie widać żadnego mocowaniaA jak to zamocowałem to już tajemnica służbowa;)Co do rotuli to nie rozumiem pytaniaBędą one przykręcone z boku do blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 14.11.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Dokładnie, chodzi o jednolitość koloru i usłojenia Bardzo ładnie ułożony materiał na stopnie dał taki własnie efekt, jednak na zdjęciu pokazującym boczna krawędź stopni (sztorc drewna)widać, że elementy schodów wykonane są z litego drewna Dodam od siebie że nie każdemu klientowi podoba się taki efekt bo wygląda to trochę "sztucznie" Z drugiej strony każdy robi wg własnego upodobania i nie musi to wszystkim odpowiadać Edytowane 14 Listopada 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaTS 14.11.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 No, to inspirujmy Najpierw coś jeszcze dla Kasi [ATTACH=CONFIG]224230[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]224231[/ATTACH] dziękuję Pestko, ale poproszę jeszcze. a czemu to ja się pytam o schody dywanowe w wykładzinie???? prozaiczność chce zwyciężyć- ja nie lubię odgłosu jaki się wydobywa po wchodzeniu schodami drewnianymi, zwłaszcza niewypełnionymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts