pestka56 11.12.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) I jeszcze coś co bardzo lubię czyli ta sama deska na schodach i ścianie obok Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 12.12.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Aż się chce dom wybudować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.12.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) A ja dorzucę jedną fotkę,bo tylko tyle klient dzisiaj mi wysłał Poprosiłem go o więcej,więc jak dośle,to dorzucę Dywany na betonie Dąb wędzony olejowany Podświetlenie LED(profil z szybką) w stopniu 1cm od ściany (świeci do góry) Edytowane 12 Grudnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pamiętasz parametry długosc stopnia i wysokosc ?wiem ze to mi nic nie da lecz stram sobie jakos uporządkować te liczby i oswoić sie z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.12.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Nie pamiętam,ale mam to jeszcze w kajecie,bo schody robione 2m-ce temuJak nie zapomnę,to sprawdzę w poniedziałekCoś mi jednak świta w głowie,że 27x18A tak a'propos,to osiwiejesz chyba przy tych swoich schodach;) Edytowane 12 Grudnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 prędzej od podłogiszybka anegdota zamawiam podłoge ze wzornika w sklepiena gorę za 270 /m2 jest to tansza opcjana dół idzie parador za 320 m2 drozsza opcja przyjezdza samochod sam musze rozładowac 110 m2 podłogi i 18 wiader klejukręgosłup mi pękł 3 X co sie okazuje ta tansza podłoga jest zupełnie inna niz to co zamowiłem - biorę deskę jadę do sklepu i pokazuje sprzedawca całe szczescie przyznaje mi rację i dochodzimy do konsensusu ze zamawiamy za góre też ten drozszy materiał bo ten drozszy jest idealny jak na probce:) o Włosy sie nie boję (ich kolor) ale o moje serce i owszem bo to nie panel za 30 zł tylko podłoga na wieki za 40 000 złociszy. a temat schodów przez tez cyrk się odwleka sam rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 [ATTACH=CONFIG]229465[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229466[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229467[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229468[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]229469[/ATTACH] na przykład na tej fotce widzę ze przed malowaniem nie zrobił bym schodów przed malowaniem dlaczego ? ano dlatego ze jak wpadnie 3 malarzy w buciorach wiadomojakich to nawet jak stopnie obkleisz tekturą to zawsze jakis zdolny najster za 8 zł/ za godzine gdzies cos uwali. jakie masz zdanie o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.12.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Wiecie nad czym boleję, gdy patrzę na te wszystkie piękne schody ? Otóż one nie mają tzw. oprawy. Równie dobrze można je zrobić w oborze... ba, tam by chociaż skontrastowały z otoczeniem. Lasek zrobiłeś wspaniałe eleganckie schody. Zazdrościć i chwalić wypada. Cóż z tego skoro to tylko schody, a ściany przy nich martwe. To jakaś choroba w naszych domach ? Brak w aranżacji tego czegoś co wydobywa urodę drewna i kształtu konstrukcji. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 12.12.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pesteczko, ja myślę, że jak już właściciel udomowi swój domek to być może będzie myślał i o ścianach. Ja mieszkam od września, schody robione dopiero w tym tygodniu. Nie mam szafy w wiatrołapie, zabudowy garderób, zabudowy spiżarki, brakuje mi części oświetlenia, biblioteka i jeden pokój na górze zastawiony pudłami - nie ma garderób, więc nie ma gdzie tego wypakować. Wczoraj dopiero zaczęłam myśleć o tym że trzeba by wyciągnąć nasze grafiki i zanieść do oprawy. A pomyślałam o tym tylko dlatego, że będę mieć gości w święta, a ściany tak smutno wyglądają. Reasumując: kiedy jest jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia to dekoracja ścian wciąż schodzi na dalszy plan - wg mnie. A większość osób pokazuje tutaj swoje schody raczej zaraz po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pestko bo zdjęcia schodów robione są na pewnym etapie.(zaraz po ich wykonaniu)dopiero po czasie zaczynamy myslec o bizuteri na scianach czyli ramkach lustrach i innego rodzaju jak kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.12.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 na przykład na tej fotce widzę ze przed malowaniem nie zrobił bym schodów przed malowaniem dlaczego ? ano dlatego ze jak wpadnie 3 malarzy w buciorach wiadomojakich to nawet jak stopnie obkleisz tekturą to zawsze jakis zdolny najster za 8 zł/ za godzine gdzies cos uwali. jakie masz zdanie o tym ? Schody będą przykryte grubą tekturą Na to będzie położona płyta katron-gips na wypadek jak by się do buta przyczepił jakiś kamyk Lepsza by była płyta HDF ale wiadomo $$$$$$ Ja zawsze proponuję inwestorom aby ściany robili na gotowo za wyjątkiem ostatniego malowania bo przy montażu schodów można coś uszkodzić ale nie wszyscy chcą słuchać i robią po swojemu Ostatnie malowanie zawsze robi się na końcu jak są już drzwi schody i podłogi Co do aranżacji ścian o których pisze pestka to tak jak napisali poprzednicy Niektórzy wykonawcy jeżdżą do inwestora za jakiś czas kiedy wszystko jest już zrobione ale jeśli chodzi o mnie to nie chcę komuś zawracać gitary i zdjęcia robię na "brudno" Stąd taki mizerny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.12.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 śliczne te "wędzone" schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.12.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Ja nie o „biżuterii” myślę Chodzi o poważniejszą rzecz niż pomalowanie ścian, montaż balustrad czy pochwytów, powieszenie obrazków. Klatki schodowe traktuje się u nas nieco jak zło konieczne. Nie wiem, czy została nam taka skaza z mieszkania w blokach, że uważamy za wspaniałe jeśli mamy czysto i schludnie przy schodach ? Rzadko kto, mówię przede wszystkim o architektach i wnętrzarzach, robi coś więcej z projektem niż zaznaczenie na planie, gdzie mają być schody. A potem zaczyna się budowa i właściwie rządzi przypadek, bo już nie wiele można zdziałać. Zaglądam w wątki i obserwuję, że mało osób zastanawia się nad projektem schodów zanim zostanie skończona budowa klatki schodowej. Radku, Ty masz problem ze zmieszczeniem schodów w przestrzeni otworu stropowego. U mnie na szczęście szlag trafił jeden z kominów i dzięki temu nie mam schodów w postaci betonowego kloca niemal w środku salonu. To sprawa urody, a są poważniejsze problemy. Znam pewien dom forumowy, gdzie schody na mieszkalne poddasze zaczynają się w wiatrołapie i nie da się ich przesunąć. Niech mi ktoś powie, jak będzie wyglądało życie w takim domu. Myślę o dzieciach bez przerwy przechodzących zimą przez wiatrołap w drodze na poddasze i z powrotem. Jak zatrzymać ciepło i jak utrzymać czystość, bo przecież podłoga w wiatrołapie nie jest najczystsza w domu. Mogłabym podać jeszcze kilka forumowych przykładów. Lasek, czy ktoś kiedyś zaprosił Cię na konsultacje zanim wylano betonowe schody? Wiesz, bo to twój zawód (i pasja:yes:), ile ciekawych elementów można wprowadzić w wygląd schodów jeśli pomyśli się o tym wystarczająco wcześnie. Nie zawsze schody powinny być wylane z betonu, albo odwrotnie czasem wyłącznie beton da odpowiedni efekt. Tymczasem problem przeważnie czeka na koniec budowy, a wtedy sprawa leży i kwiczy, bo już „wyszło jak wyszło”. Skutek – powstają klatki schodowe jak czarne dziury, albo przypadkowe konstrukcje niedopasowane do reszty domu. Czasem nawet zwyczajnie brzydkie, a także za wąskie i zbyt strome, bez ciekawego oświetlenia, z przestrzenią pod schodami, którą nie wiadomo jak zagospodarować. To co jest wokół schodów powinno się z nimi łączyć, pomagać wydobyć piękno tego niemal rzeźbiarskiego elementu, którym są schody Jeśli mają cieszyć oko i być wygodne, trzeba ich umiejscowienie i wygląd przemyśleć już na etapie projektowania, albo przynajmniej zanim wyrosną ściany domu. Trochę inspiracji w temacie Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.12.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Tę fotkę zamieszczam także ku przestrodze. Panuje tu odpychający bałagan kolorów i faktur, choć same schody są niewątpliwie ładne. Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Drewno na ścianach i na schodach – pudełko Przyjazne i ciepłe, również dzięki oświetleniu. Zimne, sterylne wnętrze i schody takie same w klimacie. Trochę loft, a trochę stodoła Ciekawe, czy drewniane schody wyglądałyby równie dobrze Zimno i ciepło Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.12.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Chyba nie trzeba komentować Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 12.12.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 a macie może zdjęcia drewnianych schodów z drewnianymi tralkami bez ścian po bokach przy ich dolnym biegu? interesuje mnie kwestia oświetlenia takich schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.12.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Można dać LED od spodu noskaNie widać a ładnie podświetla stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 12.12.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 No właśnie o takim czymś myślałam tylko jak nie będę mieć ściany przy schodach to jak ja to będę włączać? mąż mówił coś o czujniku zmierzchowym ale nie chciałabym żeby świeciło mi się np. w zimie w dzień o 15 jak nikogo nie ma w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.12.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Można zamontować czujnik ruchu,jak nie macie zwierzaczków;)Zależy jaka balustrada,bo przy niektórych,te czujki można zamontować wyżeji małe zwierzaczki,jak kot czy jamnik,nie włączą go:) Edytowane 12 Grudnia 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts