Niureczka 12.12.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 zwierząt nie ma w domu, są tylko 2 małe szkraby, chciałabym schody coś tego typu Pomyślałam sobie, że może dać włącznik na zakończeniu poręczy? Ma to rację bytu czy mam sobie pomysł wybić z głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.12.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Oczywiście że można tak zrobić,tylko nie na poręczy,a na słupie końcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.12.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Jeśli zainstalujesz ledy pod stopniami, mogą palić się non stop. Możesz też założyć włącznik-wyłącznik czasowy. Np. zapala latem o godzinie 21, a gasi o 5 rano. Na zimę trzeba przestawić, ale to żadna fatyga. Niureczko poszukam schodków i wstawię. Ile dolnych stopni jest bez ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Niureczko, w Villa von Krogh schody mają przepiękne tralki. Nie koniecznie muszą być białe. To nie moja bajka wprawdzie, ale piękna Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 13.12.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 LasekDTak, chodziło mi o słup końcowy, rozumiem, że technicznie da się to zrobić a jak z wyglądem? Będzie to ładne? Pestko56 wyłącznik czasowy też jest jakąś opcją, to jeszcze przemyśle i przedyskutuje z mężem, tralki faktycznie ładne choć ja nie mam takiego pałacu i nie wiem czy będą pasować. Jeśli chodzi o ilość stopni to jeszcze nie wiem dokładnie bo są one tymczasowo obmurowane (poddasze nieużytkowe w tej chwili) ale jak już ściankę wyburzymy to na oko będzie ich 6-8 . Zrobię jutro zdjęcie jak to teraz wygląda, ale trzeba będzie użyć wyobraźni żeby je zobaczyć jak będą potem wyglądały, ale wierze że tej wam nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Niureczko, pałacowy to jest tylko ten zakrętas na dole. Traleczki są proste i delikatne, dlatego ładne. Pokaż fotki. Wspólnie na pewno coś wymyślimy. Mnie łątwiej będzie podrzucić inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.12.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Niureczko, w Villa von Krogh schody mają przepiękne tralki.[ATTACH=CONFIG]229940[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229941[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]229939[/ATTACH]Nie koniecznie muszą być białe. To nie moja bajka wprawdzie, ale piękna schody jak schody ale lampa - niezły czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) I świetne zestawienie kolorów: biały, szary i granatowy. Lampa bardzo dobrze zagrałaby u Ciebie nad schodami Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.12.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 I świetne zestawienie kolorów: biały, szary i granatowy. Lampa bardzo dobrze zagrałaby u Ciebie nad schodami [ATTACH=CONFIG]230008[/ATTACH] jakiś link na te lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.12.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 jak zrobic takie lustro ??? o konkretnych wymiarach ? ktos to robi ?w przedsionku zostawiłem miejsce pomiedzycegłami recznieformowanym na takie lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 jakiś link na te lampę? Wojgoc, fotki z lampą są z bloga Szwedki http://www.villavonkrogh.com/2011/05/hallen-frste-rom-ut.html Nie wpuszczaj tu swojej Pani Lampa występuje pod nazwą Lysekrone i jest kryształowa. Nigdzie widziałam takiej. Mniejsze, jak połowa kuli owszem, ale takiej nie. jak zrobic takie lustro ??? o konkretnych wymiarach ? ktos to robi ? w przedsionku zostawiłem miejsce pomiedzycegłami recznieformowanym na takie lusterko Radek, szklarza zatrudnij. Nie masz jakiegoś w okolicy? Moje lustro (90x160) było kupione z krakowskiej firmy na Allegro. W IKEA są w ramach i bez: Hemmes 74x165 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70034916/ Mongstat 94x190 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00081591/ 196 x 78 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50038213/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartulon91 14.12.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Jeżeli nadal poszukujesz dobrego fachowca, to zajrzyj tutaj http://www.diupero.com.pl/. Co prawda ten Pan jest z kujawsko-pomorskiego. Ale jest elastyczny jeżeli chodzi o dowóz i montaż schodów. Ostatnio ta firma realizuje fajne projekty z elementami kutymi przez kowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.12.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Wkleję zdjęcia moich schodów- no może miejsca gdzie mają one być widoczne Na pierwszym zdjęciu po prawej stronie jest ściana, którą rozważamy wyburzyć. Po lewej stronie jest prowizorna ścianka, która na pewno znika. Teraz 2 stopnie wychodzą na korytarz, po wyburzeniu ścian będzie widocznych 7 stopni, wys 17cm, głebokie 25cm. Na wprost wejścia na schody na górze jest okno- widoczne na 2 zdjęciu. Schody są ze spocznikiem. Dół schodów mija się z wejściem do salonu. Jakie rozwiązaniu tutaj widzicie? Chcę schody drewniane, z białymi podstopnicami i tralkami, drewnianą balustradą. Tralki raczej inne niż okrągłe. ps. chciałam dodać więcej zdjęć ale są za duże a jeszcze nie naumiałam się ich zmniejszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 14.12.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Może takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 14.12.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 albo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 14.12.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 a tu masz takie wystające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.12.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Bardzo ładne, myślałam żeby może dać słupek końcowy nie na ostatnim ale na przed ostatnim stopniu a właściwie to myślałam, ze może lepiej byłoby nie dawać tego słupka tylko balustradę zagiąć do dołu, coś jak na tym zdjęciu tylko zjechać aż do stopnia Oczywiście balustrada drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.12.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 o takie zakończenie mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Niureczka bardzo ładne te schodki pokazał Lasek Ja bym tylko te kwadratowe tralki troszkę wydelikaciła. Może dać im takie nacięcia jak w Villa von Krogh. Tam też są kwadratowe, ale wyglądają delikatniej. Tu widać, że tralki są kwadratowe z podcięciem w części środkowej i 2-ma rowkami na długości tego podcięcia. Jak wyburzysz te ściany po bokach, to można będzie tę część schodów dać szerszą o grubość ścian. Schody sporo zyskają na wyglądzie. Słup końcowy postawiłabym na 2-gim, albo nawet 3-m stopniu. Schody nabiorą przez te sztuczki oddechu i elegancji. Edytowane 18 Lutego 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Czyli chciałabyś pochwyt (poręcz) połączyć ze słupem końcowym jak tu gładko, bez wystających elementów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts