kasik6 18.01.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) dzięki czyli ma wymienić deski bo rozumiem że powinny być w takim samym kolorze ? czy ja za dużo wymagam? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez kasik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 18.01.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Na pierwszym zdjęciu to sprawia wrażenie jakby było zrobione z dwóch gatunków drewna, dwa pierwsze stopnie z dębiny, a następne zabiegowe coś w stylu buczyny. Zarówno dla inwestora jak i wykonawcy lepiej jest to poprawić teraz niż po zrobieniu całej roboty, zwłaszcza, że są zamontowane tylko cztery stopnie. Z tego co widać na pierwszym zdjęciu stopnie są bez podstopnic więc demontaż dwóch pierwszych stopni jest bezproblemowy. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 18.01.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) są podstopnice i to jest dąb, mam wrażenie że te dwa pierwsze stopnie są podbarwione od tej strony to nawet może bym przetrawiła temat ale schodząc góry widać różnicę Edytowane 18 Stycznia 2014 przez kasik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 18.01.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Takie podbarwianie to byłby strzał w stopę, więc nie bardzo mi się chcę wierzyć, że coś takiego było tutaj robione. Prędzej jakaś wada w drewnie, może powstała podczas suszenia lub jakieś eksperymenty z chemią/lakierami Edytowane 18 Stycznia 2014 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 18.01.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 dzięki czyli ma wymienić deski bo rozumiem że powinny być w takim samym kolorze ? czy ja za dużo wymagam? jesli to materiał extra gatunek czy tez 1 gat. to powinny być w kolorystyce +/- 5% - a Ty masz wg mnie 1 gat, więc wykonawca zrobił Cie w "jajo":(. Przed założeniem kolejnych pojedź na warsztat i zobacz jak inne wygladają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 18.01.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Strasznie kiepskie te zdjęcia,ale już na pierwszy rzut oka widać,że to jest robione z kiepskiej jakości drewna Na dodatek nie wiem czy dobrze widzę,na pierwszym stopniu jest sęk? Druga sprawa-to zależy za jakie pieniądze te schody i jakie poczyniliście ustalenia bo schody dębowe a dębowe mogą różnie wyglądać,ale i różnie kosztować Jednak ta różnica w kolorze jest nie do przyjęcia,bo wygląda to jakby dwa pierwsze stopnie były olejowane,a następne dwa lakierowane Wiadomo że drewno różni się kolorystyką i na tym polega jego urok,ale u Ciebie te stopnie są jakby z innej parafii Zobacz,17 stopni z litego dębu i porównaj do swoich Zrób porządne fotki,bo te są strasznie zamglone ps. Jak tak będzie wyglądał stół,to ja dziękuję Edytowane 18 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 18.01.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 O matko!!!! Kasik-jak to ten stolarz od stołu to uciekaj gdzie pieprz rośnie!!!!!Albo lepiej jego tam pogoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 18.01.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ja na zawał zejdę zanim wykończą mi ten dom ja chcę żeby skończyli mi te schody i sobie poszli, już mam dość budowlańców i całej reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.01.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Od miesiaca Nic nie robie na budowie. Czuje sie zajebiscie.3maj sie cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 18.01.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 ale ja już mieszkam, zachciało mi się schodów drewnianych , trzeba było płytki kłaść, ile powinny kosztować schody 17 stopni w tyk 6 zabiegowych drewniane dębowe? mniej więcej oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 18.01.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Strasznie kiepskie te zdjęcia,ale już na pierwszy rzut oka widać,że to jest robione z kiepskiej jakości drewna Na dodatek nie wiem czy dobrze widzę,na pierwszym stopniu jest sęk? Druga sprawa-to zależy za jakie pieniądze te schody i jakie poczyniliście ustalenia bo schody dębowe a dębowe mogą różnie wyglądać,ale i różnie kosztować Jednak ta różnica w kolorze jest nie do przyjęcia,bo wygląda to jakby dwa pierwsze stopnie były olejowane,a następne dwa lakierowane Wiadomo że drewno różni się kolorystyką i na tym polega jego urok,ale u Ciebie te stopnie są jakby z innej parafii Zobacz,17 stopni z litego dębu i porównaj do swoich [ATTACH=CONFIG]235842[/ATTACH] Zrób porządne fotki,bo te są strasznie zamglone ps. Jak tak będzie wyglądał stół,to ja dziękuję piękne schody, moim daleko do nich a stół to chyba kupię w ikei i będę miała spokój, ale nie będę miała dębowego stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 19.01.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 za schody mam zapłacić 12 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 19.01.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) A balustrada jaka i ile mb,bo to istotny składnik ceny Edytowane 19 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 19.01.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 pochwyt słupki i słup drewniany, przęsła(nie wiem jak to sie nazywa fachowo) metalowe satynowe, przy schodach ok 2 m i antresolka ok 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 19.01.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 U mnie takie schody kosztują 9k,więc w mojej opinii trochę przepłaciliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 No, właśnie Pomarudzę trochę. Forumowicze za późno przychodzą po wiedzę i za mało pytają. Kasik, współczuję, ale czemu wcześniej tu nie zajrzałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanni1907 19.01.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam proszę o pomoc mam stary dom w którym będę zmieniać schody na poddasze i nie wiem jak to zrobić by było dobrze i wygodnie.Schody obecne są strasznie strome i przez nie niemożna się dostać do 1/4 poddasza.Pomieszczenie ma rozmiary 2,80 x 4,50 i wysokie na 2,80, na ścianie 2,80 są drzwi wejściowe z otworem 1m i 30cm od ściany nośnej, w pomieszczeniu tym mamy zejście do piwnicy i ono tam musi być i dodatkowo musimy umieścić tam małą ubikację. Strop górny jest betonowy z belkami stalowymi 2szt wzdłuż dłuższej siany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 :bye:Hanni, bez planu i zdjęć sytuacji raczej nie uzyskasz pomocy. To będzie niekonkretne gdybanie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 19.01.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 No, właśnie Pomarudzę trochę. Forumowicze za późno przychodzą po wiedzę i za mało pytają. Kasik, współczuję, ale czemu wcześniej tu nie zajrzałaś? jeszcze nie płaciłam, ale cena umówiona i dana zaliczka, jak skopie schody to nie zapłacimy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts