wojgoc 20.01.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 jeśli można prosic o zdjęcie zrobione na górze całej barierki to bę:yes:dę wdzięczny. Ile prób kolorystycznych zostało wykonanych nim spełniło się Twoje widzimisię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.01.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) jeśli można prosic o zdjęcie zrobione na górze całej barierki to bę:yes:dę wdzięczny. Ile prób kolorystycznych zostało wykonanych nim spełniło się Twoje widzimisię nie tak dużo - jakieś 7-8 Oczywiście na osobnym kawałku drewna jestem z tych upierdliwych Edytowane 22 Stycznia 2014 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 dzięki, czy barierka jest wykonana z okleiny czy też z barwionego drewna? niestandardowy kolor ściany na klatce schodowej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.01.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) 1976pinacolada, schody oczywiście czad,ale ja jako wykonawca,mam pytanie natury technicznej;)Jakiej grubości masz stopnie,bo wydają się cienkie jak na dywanówki,a bieg schodów dość długiNie drżą Ci te schody?Pytam,bo z reguły robi się grubość takich schodów 8cm i więcejU Ciebie widzę są cieńsze,więc można by trochę zejść z kosztów,ku zadowoleniu niejednego inwestora:)Na łączeniu stopnia z podstopniem jest fazka,czy mi się wydaje Edytowane 20 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.01.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Lasek sprawdziłam: 5cm nic nie drży (schody używane już ponad 2 lata) i mam nadzieję, że nie zadrży Jest fazka (nie wiem po co ale mi to nie przeszkadza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.01.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 dzięki, czy barierka jest wykonana z okleiny czy też z barwionego drewna? niestandardowy kolor ściany na klatce schodowej:yes: pytasz o tę blendę półokrągłą na gorze? Ona jest obłogowana dębem ściana jest grafitowa więc chyba nie niestandardowa . Na zdjęciach wychodzi różnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 20.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Też mam schody dębowe od pana Andrzeja Czachora i bardzo je lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.01.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Jest fazka (nie wiem po co ale mi to nie przeszkadza) Pozostaje tylko sobie życzyć takich inwestorów:yes: bo większości przeszkadza,a wykonawcy bardzo ułatwia życie:yes: A tu coś dla naszej forumowej miłośniczki schodów:) Nie wiem,może kiedyś wrzucała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A tu coś dla naszej forumowej miłośniczki schodów:) masz na myśli Pestka56:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 20.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 nie można po prostu nie zapłacić. Musisz gostkowi dać szansę na poprawę no właśnie walczy, może nawet coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 20.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 masz na myśli Pestka56:confused: A któż by inny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 no właśnie walczy, może nawet coś z tego wyjdzie załóż "teczkę" na gostka. jeśli nie masz spisanej umowy to teraz zacznij na wszystko brać papiery - skoro poprawia to oficjalnie wręcz pismo z uwagami i niech podpisze odbiór, jak nie to list polecony. Na każdą złotówkę bierz pokwitowanie a nalepiej rób wpłaty na konto z wyraźnym opisem czego dotyczy wpłata - i drukuj potwierdzenia przelewu i do teczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A któż by inny:yes: kopalnia wiedzy i pomysłów :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 20.01.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 załóż "teczkę" na gostka. jeśli nie masz spisanej umowy to teraz zacznij na wszystko brać papiery - skoro poprawia to oficjalnie wręcz pismo z uwagami i niech podpisze odbiór, jak nie to list polecony. Na każdą złotówkę bierz pokwitowanie a nalepiej rób wpłaty na konto z wyraźnym opisem czego dotyczy wpłata - i drukuj potwierdzenia przelewu i do teczki. płacimy przelewem z opisem, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 20.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Najczęściej stosuje się lakierowaną plytę mdf. Jest dość tania, dość dobrze się sprawdza bo się nie brudzi i łatwo zmywa. Można kupić gotową lakierowaną lub czasami wykonawcy sami je lakierują. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Wrzucała, wrzucała, choć może nie tu. Chyba u Beaty Weroniki, bo była dyskusja nad osłoną z plexi. Mam też podobnego rozwiązanie. Pasuje ten okrągły stopień, ale ja wolę bardziej kanciasto Aha, i... proszę mi tu nie kadzić , bo moja wiedza nie umywa się do znajomości rzeczy przez fachowców. Więcej mam przypuszczeń popartych przemyśleniem i zdrowo-rozsądkowe podejście. Skoro już tu jestem – takie rozwiązanie dałoby ładny efekt u Radka, f.5 I jeszcze bardzo fajne wykorzystanie przestrzeni po schodami Zazwyczaj jest z nią kłopotliwa pustka, szczególnie gdy schody są ażurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.01.2014 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 No dobra Pestka skoro juz o zasadach bezpieczenstwa tak sobie gawedzimy to co myslisz o tych schodach ....... bez poreczy bez barierki bezpieczne czy nie ???? http://images63.fotosik.pl/575/d1c65916209fb450med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2014 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) No dobra Pestka skoro juz o zasadach bezpieczenstwa tak sobie gawedzimy to co myslisz o tych schodach ....... bez poreczy bez barierki bezpieczne czy nie ???? Zaraz Kaiser się odezwie i wyjaśni, czemu pokazuje na stronie niedokończone schody Pewnie, tak jak Lasek niektóre swoje schody, pokazał czystą formę, żeby można było zobaczyć efekt zanim barierka zasłoni co nieco. Chyba wybrałaś niewłaściwy przykład Przepisy nie pozwalają na takie bezbarierkowe niestety. Szkoda bo takie wyglądają najładniej. A jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to powiedziałabym, że dokładnie jest jak z Twoimi – można 1000 razy można nich przejść i nie spaść, a przy tysiąc pierwszym kark skręcić. Edytowane 21 Stycznia 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.01.2014 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Zaraz Kaiser się odezwie i wyjaśni, czemu pokazuje na stronie niedokończone schody Pewnie, tak jak Lasek niektóre swoje schody, pokazał czystą formę, żeby można było zobaczyć efekt zanim barierka zasłoni co nieco. Chyba wybrałaś niewłaściwy przykład . Pesteczko schody sa jak najbardziej dokonczone ( barierki nie bedzie ) ciesze sie , ze sie Tobie podobaja ...mnie tez bo takie sa najladniejsze jak sama napisalas .... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-się-zapytajcie&p=6036609#post6036609 Ryzyko mam wpisane w zyciorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 21.01.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 pinacolada cudowne są Wasze schody... nasze też będą cudne ale jeszcze zbieramy na dokończenie ich i parapety od p. Andrzeja szalenie Ci dziękuję jeszcze raz za namiar bo w tej cenie nikt by nam tego nie zrobił, szczególnie dywanowych nad zejściem do piwnicy... każdy robił wielkie oczy i kręcił nosem na trudności w montażu. Mam do Ciebie pytanie - opaskę na górze robiono Wam jak już położyliście podłogę? Zlicowało się to? O ile trzeba odsunąć od schodów podłogę u góry żeby opaska się zmieściła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts