autorus 22.01.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 U mnie zaproponowano 7cm grubości dywanowych. Konkretnie kolega Kaiser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 22.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 U mnie zaproponowano 7cm grubości dywanowych. Konkretnie kolega Kaiser. Jak są podparte z jednej strony to jak widać i 5 cm może wystarczyć. Na wymaganą konkretną minimalną grubość ma wpływ bardzo wiele czynników - kształt schodów, szerokość, materiał, rodzaj balustrady, ilość niepodpartych stopni itd itd. Każdy doświadczony producent potrafi to ocenić. Jeżeli tak zaproponował Ci Kaiser z pewnością będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 22.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Per*hod u mnie nie było tej konstrukcji, jedna z firm ją proponowała, ale ostatecznie mamy standardowe drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 22.01.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Per*hod u mnie nie było tej konstrukcji, jedna z firm ją proponowała, ale ostatecznie mamy standardowe drewniane. No to dobrze dla Was, bo nie wyglądałby tak jak monolityczne drewniane. A druga rzecz to potwierdzenie starej prawdy, że nawet najlepiej zabezpieczonych schodów nie daje się uchronić przed ewentualnymi uszkodzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 22.01.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam, Śliczne schody, jaki to kolor? Schody wykonane są z drewna dębowego barwionego bejcą pod kolor podłogi. Bejce, których używamy posiadają tylko symbole, dlatego nie jestem w stanie określić/nazwać tego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanni1907 22.01.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam co sądzicie o takim rozwiązaniu schody szerokie na 90cm. Czy będą wygodne i wejście nie będzie za wąskie z racji na wc. Projekt mam od swojego architekta który robi mi rozbudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Hanni, a co masz na poddaszu? Jakie są funkcje tych dwóch pokoi na dole i czemu służy ten korytarz między pokojem a salonem? Nie podoba mi się wyjście na schody tuż przy drzwiach wejściowych. WC wycięte w ten sposób też jakoś mi nie leży. Masa pytań ale muszę wiedzieć jeśli mam ocenić i podpowiedzieć coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanni1907 22.01.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Hanni, a co masz na poddaszu? Jakie są funkcje tych dwóch pokoi na dole i czemu służy ten korytarz między pokojem a salonem? Nie podoba mi się wyjście na schody tuż przy drzwiach wejściowych. WC wycięte w ten sposób też jakoś mi nie leży. Masa pytań ale muszę wiedzieć jeśli mam ocenić i podpowiedzieć coś. Na poddaszu mamy sypialnie. Domek dostaliśmy od rodziców w którym obecnie mieszka babcia i ona zajmuje dwa pokoje, korytarz i łazienkę z wejściem od frontu, my zaś będziemy wchodzić od tyłu. Jako że w przyszłości cały dom będzie nasz to chcemy teraz zrobić wc na dole i jedynym miejscem jest komunikacja na poddasze. Z przesunięciem ścian nie możemy szaleć bo są nośne tym bardziej że robimy lane skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 23.01.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Autorus - odpowiadając na Twoje pytanie na temat APRUD Schody to jeżeli chcesz właśnie takie schody, to nie znajdziesz nic lepszego za taką cenę. Dla nich to jest jedyny produkt i dzieki temu robią to w przyzwoitej cenie. Gdyby jakiolwiek stolarz chciał to zrobić tradycyjną metodą stosowaną przy giętych schodach musiałbyś zapłacić przeciętnie 1,5x tyle. Mówie tutaj o samej konstrukcji, bo przecież trzeba jeszcze wykonać balustradę i obłożenie. Pytanie tylko, czy akurat chcesz takie właśnie schody. Na wizualizacji masz zupełnie co innego, schody dywanowe z balustradą szklaną. Poza tym te schody ze zdjęcia są schodami kręconymi , a po takich nie chodzi się zbyt wygodnie. Odliczysz " duszę" oraz wąską cześć stopnia po wewnętrznej stronie policzka i zostaje niewiele szerokości do chodzenia. Co do stylu to się nie wypowiadam, ale na pewno nie jest to też forma, do której pasowałoby słowo " nowoczesna". No i są jednak dosyć " ciężkie". Takie schody jednak najlepiej wyglądają w wersji drewnianej i tradycyjnych wnętrzach. Takie " marchewkowe" No ale to oczywiście jak zawsze kwestia gustu. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Per*hod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 23.01.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Zaniedbałem Was ostatnio, ale to z powodu natłoku wszystkiego...łącznie z kontrolami US.. Postaram się teraz częściej zaglądać Co do schodów Autorusa...wydaje mi się, że zrobienie ich na konstrukcji stalowej będzie bezpieczniejsze, a całe schody stabilniejsze. Być może ktoś specjalizujący się w takich rozwiązaniach powie, że KAISER pieprzy farmazony, ale takie jest moje zdanie Wstawiam kilka ładnych realizacji z akcji pod tytułem "zdążyć przed świętami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 23.01.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 23.01.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Te jasne wyszły bardzo efektownie, to klon ? Jaka jest grubość stopnia ?Co do schodów Autorusa to chyba raczej nikt rozsądny nie powie, że zastosowanie stali nie wzmocni ich stabilności, bo to byłaby bzdura.Generalnie w poprzednich postach odnosiłem się do jej zastosowania w konstrukcjach, które tego zupełnie nie wymagają, bo są podparte do ściany. A są stosowane, bo ktoś nie umie inaczej. W przypadku gdy schody są niepodparte sytuacja nieco się zmienia. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Per*hod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 23.01.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Jesion + olej Osmo a grubości jest10 cm Dziękuję mi też się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 23.01.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Świetna robota. Te jesionowe i te ciemne widoczne na jednym zdjęciu są zaje...fajne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 23.01.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Jesion + olej Osmo Są bielone,czy oświetlenie robi takie złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.01.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Zaniedbałem Was ostatnio, ale to z powodu natłoku wszystkiego...łącznie z kontrolami US.. Postaram się teraz częściej zaglądać Co do schodów Autorusa...wydaje mi się, że zrobienie ich na konstrukcji stalowej będzie bezpieczniejsze, a całe schody stabilniejsze. Być może ktoś specjalizujący się w takich rozwiązaniach powie, że KAISER pieprzy farmazony, ale takie jest moje zdanie Wstawiam kilka ładnych realizacji z akcji pod tytułem "zdążyć przed świętami" [ATTACH=CONFIG]236937[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]236938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]236939[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]236940[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]236941[/ATTACH] Przepiękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 23.01.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 To po prostu jesion sama biel, bez twardzieli, wygląda na bezbarwny olej bez bielenia. Fornir/obłoga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 23.01.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Jesion + olej Osmo a grubości jest10 cm Dziękuję mi też się podobają Piękne! Jedne i drugie Który olej dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Piękne nowe „Kaiserki” Ale ja lubię ciemne, więc wolę te na tle cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 24.01.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts