Perhod 24.01.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale zawsze wydaje mi się, że ciemna ściana zabija piękno ciemnych schodów i " zlewają" sie one w całość.O ile jasne/białe schody podobają mi się zarówno na ciemnym jak i białym tle o tyle ciemne schody jedynie na jasnym/białym. Generalnie kontrast zawsze sprzyja lepszemu efektowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale zawsze wydaje mi się, że ciemna ściana zabija piękno ciemnych schodów i " zlewają" sie one w całość. O ile jasne/białe schody podobają mi się zarówno na ciemnym jak i białym tle o tyle ciemne schody jedynie na jasnym/białym. Generalnie kontrast zawsze sprzyja lepszemu efektowi. mam takie same odczucia:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ciemne na ciemnym, pozwala pograć światłem i uzyskać piękny klimat. Z jasnymi już tak dobrze się nie da. W sumie wszystko zależy od efektu jaki chce się uzyskać. Ciemne, jasne - piękne schody, to zawsze piękne schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 24.01.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Z tym kolorem byly przeboje, bo dobieralismy go do podłogi BalticWood... nijak nie wychodziło, udało się dopiero po wymieszaniu dwóch wersji oleju Osmo... w jakich proporcjach to sam nie wiem. Moi lakiernicy są trochę jak państwo w państwie... nawet mi wszystkiego nie chcą powiedzieć Tę ciemne robią wrażenie na żywo, zdjęcie tego nie oddaje... ale zgadzam się, że kontrast jest wskazany. Dziękuję za tak pozytywne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.01.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Kaiser, który to olej?Tzn. które mieszali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 24.01.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 KAISER ale kuuuusisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Kaiser, który to olej? Tzn. które mieszali? Moi lakiernicy są trochę jak państwo w państwie... nawet mi wszystkiego nie chcą powiedzieć i masz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 24.01.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) ......wymieszaniu dwóch wersji oleju Osmo... w jakich proporcjach to sam nie wiem. Eee nie wierzę Proporcje musisz znać,bo wypadałoby dać inwestorowi recepturę zwłaszcza przy schodach olejowanych,które co 2-3 lata trzeba olejować Chyba że będą potem olejować olejem bezbarwnym,albo zrobi im to wykonawca schodów,który recepturę ma:) Edytowane 24 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.01.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Dobrze Pan pisze, Panie Dariuszu!!!!! - święta prawda!!!!:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 człowiek się namęczył:yes:y dojść do takiego efektu:D,a Wy oczekujecie, ze poda na "tacy" jak doszedł do tego:no::no: Inwestor zapewne dostał buteleczkę na ewentualne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 25.01.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) poda na "tacy" Nie prosiłem o to i tego nie oczekuję Miałem nawet napisane w poprzednim poście zdanie: Jednak nie oznacza to,że wykonawca musi na każdą prośbę,zdradzać tajniki swojej pracy ale potem wyedytowałem post i to usunąłem aby za bardzo nie podpaść forumowiczom którzy o to pytali;) Doskonale KAISERA rozumiem:yes: Edytowane 25 Stycznia 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 25.01.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 O to właśnie idzie Panie Lasek i Panie Wojgoc:) ANKAg....robię co mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Każdy ma swoje tajemnice zawodowe. I bardzo dobrze:D bo dzięki temu jest różnorodność i konkurencja w wykonaniu.Myślę, że każdy producent-wykonawca schodów (innych elementów tworzących dom też) kończąc pracę przekazuje, a przynajmniej powinien przekazać inwestorowi pełne dossier wykonanej pracy. Nie musi upubliczniać np. jak został uzyskany kolor, ale inwestorowi taka informacja się należy z myślą o właściwym dbaniu o schody, podłogę, ścianę czy cokolwiek innego. To jest też kopia dokumentacji bardzo przydatna w sytuacji jeśli inwestor kiedyś zwróci się z prośbą z naprawę lub zmianę, a wykonawca już nie tej dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.01.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Dobrze napisane. Ja np. dołączam do umowy tzw. specyfikacje techniczną w, której uwzględniam takie sprawy jak: wymiary poszczególnych elementów, sposób ich mocowania, rodzaj lakieru lub oleju z podaną ilością warstw, itp. szczegóły. Dzięki temu zarówno klient i ja mamy klarowną sytuację, a w przyszłości tak jak napisała pestka56 może się to przydać podczas ewentualnej naprawy lub remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 jako klient do tej pory nie spotkałem się z tak szczegółową umową - bardziej bym powiedział, że większość przedstawianych propozycji umów charakteryzowała się maksymalną ogólnością co do spraw Wykonawcy:o i bardzo szczegółowo co do wymagań wobec klienta, zwłaszcza płatności. Przegięciem był zapis w umowie o ewentualnym 6 miesięcznym poślizgu bez żadnych konsekwencji:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Partacz – marny fachowiec zawsze będzie się bał przekazać klientowi informacje, których ten może przecież kiedyś potrzebować. Artuditu, chwali Ci się takie podejście.Wojgoc niestety ma rację.Jak to jest NOS dla TABAKIERY, czy TABAKIERA dla NOSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.01.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A jesli stpnie biale to z jakiego materialu ? Chodzi o to zeby nie musiec malować co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.01.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Mogłyby być z drewna, ale na całkowicie białych i gładkich bez faktury drewna byłyby widoczne wszystkie ślady użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.01.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 No właśnie. Obecnie mam drewno lakierowane a i tak się wyciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 25.01.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Jeżeli określenie "wyciera" oznacza ścieranie się lakieru do żywego drewna to znaczy, że coś jest nie tak. Oczywiście zależy to też od tego ile lat mają schody i jak się z nimi obchodzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts