wojgoc 21.02.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 mi czarny kolor tej poręczy nie odpowiada:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.02.2014 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Wojgoc, eh, Ty to marudzisz z tą poręczą a Jazzy ma b. ładne schody i jeszcze ładniejszą – prościutką aż przyjemnie – poręcz. Tylko deskę białą bym raczej wycięła równo ze stopniami w „Z”, bo zasłania dziwnie słupki. Tak, Ivy ??? Czy ja marudzę? nie nie marudzisz. tj bialej listwy bym nie robiła albo wyciela zeby nie wystawala nad schody tylko tak zeby zakryc niedoskonałości pod nia bo chyba o to chodziło , innego zastosowania jej nie wiedze. schody sa prawie jak u mnie z ukladem dlatego mi sie podobają mimo malych uwag tylko mije będą bez cokolikow mi czarny kolor tej poręczy nie odpowiada:no: a mi odpowiada pomysl bo będę miala prawie jak tu lecz inaczej ...symetryczne odległości i mocowanie do sciany w miejscu gdzie jest listwa a nie do schoda..i chyba profile troszkę inne... czyli troszkę podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 22.02.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Wojgoc, eh, Ty to marudzisz z tą poręczą a Jazzy ma b. ładne schody i jeszcze ładniejszą – prościutką aż przyjemnie – poręcz. Tylko deskę białą bym raczej wycięła równo ze stopniami w „Z”, bo zasłania dziwnie słupki. Tak, Ivy ??? Czy ja marudzę? Cieszę się, że większości się podoba Jeśli chodzi o tą "deskę" białą, mi ona bardzo tam pasuje nawiązuje do tych desek przy ścianach, a poza tym takie rozwiązanie jest chyba praktyczniejsze, bo podczas mycia schodów nic mi nie kapie/cieknie/spada na dół. No i przy małym dziecku też się chyba taka decha przyda w razie jakby tam sobie zawędrował Czarna barierka jest mega. Ja lubię takie proste, wręcz minimalistyczne rozwiązania. Poza tym istnieje opcja założenia "nakładki" na poręcz w tym samym kolorze co schody. Ale to kiedyś, jak nam się znudzi obecny stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.02.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Jazzy, schody i inne elementy w domu, to zawsze wypadkowa tego co by się chciało oraz potrzeb i możliwości. Masz ładne schody, a szczegóły... każdy lubi coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.02.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 masz ładne schody ale nieładne/brzydkie zdjęcia schodów. szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 22.02.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 masz ładne schody ale nieładne/brzydkie zdjęcia schodów. szkoda hehe, zdaję sobie sprawę, ale z mojej starej komórki więcej nie wykrzesam Jak już będzie na gotowo, czyli na glanc, to uruchomię lustrzankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 23.02.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam, moja klatka schodowa już prawie gotowa, jeszcze tylko trzeba pomalować w niektórych miejscach, co widać na zdjęciach Schody to jesion + bejca + lakier mat. [ATTACH=CONFIG]244281[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244282[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244283[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244284[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244285[/ATTACH] Pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.02.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 jazzy - bardzo fajna klatka! Czarna barierka + białe elementy mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.02.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Jazzy, piękne, proste i szlachetne!!!! Mi bardzo się podoba białe wykończenie po obu stronach stopni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 24.02.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Mam pytanie:)ile tak naprawdę maaaksymalnie można wydłużyć głębokość stopnia stosując : zwis podnóżka, tzw. nosek ? (schody będą drewniane)Czy faktycznie jest to max 4cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 24.02.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dziękuję za pochwały schodów mych Na ścianach planuję powiesić jakieś czarno-białe zdjęcia, a na spoczniku w kącie chcę postawić spory prosty wazon szklany z wielkom gałęziom Jeśli chodzi o oświetlenie, to wisi tam teraz tylko żarówka ledowa, ale marzy mi się jakiś zaskakujący żyrandol. Co myślicie? Proszę o wskazówki/pomysły/ zdjęcia Czy żyrandol w tym stylu tam zagra? Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 24.02.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Mam pytanie:) ile tak naprawdę maaaksymalnie można wydłużyć głębokość stopnia stosując : zwis podnóżka, tzw. nosek ? (schody będą drewniane) Czy faktycznie jest to max 4cm? Osobiście tylko raz robiłem nosek 4 cm, powodem był specyficzny kształt noska i dodatkowo wpuszczona była listwa led. Czy można więcej? Pewnie można, ale zależy jaka jest grubość stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 24.02.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Na ścianach planuję powiesić jakieś czarno-białe zdjęcia, a na spoczniku w kącie chcę postawić spory prosty wazon szklany z wielkom gałęziom Ze względu na podobieństwo pomysłu pozwolę sobie ponownie wrzucić fotkę może się przyda , co prawda troszkę inna sytuacja, ale balustrada również ze stali w kolorze czarnym i obrazki czarno białe . Edytowane 24 Lutego 2014 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 24.02.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Osobiście tylko raz robiłem nosek 4 cm, powodem był specyficzny kształt noska i dodatkowo wpuszczona była listwa led. Czy można więcej? Pewnie można, ale zależy jaka jest grubość stopnia. Wymiary betonowych schodów na obecną chwilę mają głębokość 24cm wys. 18 . I te 24 to zdecydowanie za mało:( stąd moje pytanie ile mogę/muszę je 'wydłużyć' żeby było wygodnie? I czy same noski załatwią sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 24.02.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Załatwiają, ale tylko podczas wchodzenia po schodach, w momencie schodzenia dalej pod nogę bedzie 24 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 24.02.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Załatwiają, ale tylko podczas wchodzenia po schodach, w momencie schodzenia dalej pod nogę bedzie 24 cm No to pięknie. I co teraz mamy zrobić? Jest jakieś wyjście z tej sytuacji?:/ Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale stopnie maja byc drewniane , a podstopnie z mdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 24.02.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Z wyjściem z sytuacji różnie bywa, przydałby się jakiś rzut tych schodów lub zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dziękuję za pochwały schodów mych Na ścianach planuję powiesić jakieś czarno-białe zdjęcia, a na spoczniku w kącie chcę postawić spory prosty wazon szklany z wielkom gałęziom Jeśli chodzi o oświetlenie, to wisi tam teraz tylko żarówka ledowa, ale marzy mi się jakiś zaskakujący żyrandol. Co myślicie? Proszę o wskazówki/pomysły/ zdjęcia Czy żyrandol w tym stylu tam zagra? [ATTACH=CONFIG]244754[/ATTACH] Help Jazzy, odpowiedziałam u Ciebie w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 25.02.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 artuditu, dzięki za foto inspiracje zawsze się przydają pestka, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.02.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam.Natrafilem na Allegro na taki bezbarwne nakladki na schody z folii PCV: http://pro-made.pl/a/n/9b.jpg Mial ktos okazje takie cos przetestowac? Jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts