piu 19.03.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Śliczne są Ale, czy ja dobrze widzę, lewa strona schodów nie jest zabezpieczona ? Czy też jest / będzie tam szkło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.03.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dobrze widzisz - jest tylko pochwyt. Będzie jeszcze sznurek, przynajmniej na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.03.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 czarna żywica na piasku kwarcowym niżej. A przy samych schodach beton. czadowo będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.03.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 mam szybkie pytanie o schody - czy jak będę miał stopnie z noskiem to do szerokoci stopnia we wzorze na wygodne schody (2h+s) =60~65 cm wliczam cały stopień czy bez noska? mam rozrysowane schody na 16 wysokość i 25.5 głębokośc i do tego stopień z noskiem 4.5cm co da 30cm - czyli wg wszystkich poradników schody wygodne.. miejsca mam akurat na tyle że wejdą mi bez problemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.03.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie będą to wygodne schody, bo nosek wyższego spowoduje, że nie będzie 30cm do chodzenia, a jedynie na stopę jeśli włożysz ją pod nosek. Potem musiałbyś cofać stopę. W widoku z góry nadal będzie to 25,5cm. Podcięcie trochę pomaga, ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.03.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 ok, tak to wygląda na rysunku: http://imageshack.com/scaled/large/33/ziut.jpgczyli jak mam miejsce to zamiast 25.5 zrobić np 28 przy krótszym nosku? czy jak byś to widział? nosek chcę bo zrobię tam podświetlenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.03.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nosek nie zaszkodzi, ale nie spodziewaj się cudów. Schody nie spełniają warunku ze wzoru (2h+s=60-65cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.03.2014 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 autorus podstaw coś solidniejszego bo ten patyk (pierwszy z prawej) zaraz "puści" :lol2: no jakis czas jeszcze muszą stać kijki bo coś było dolewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.03.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Nosek nie zaszkodzi, ale nie spodziewaj się cudów. Schody nie spełniają warunku ze wzoru (2h+s=60-65cm) czyli schody lekko dłuższe (28cm plus 2-3 cm nosek) powinny być już ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topolla1 20.03.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Dziś premiera okrągłych schodów Autorusa, to i ja tu wkleję swoje proste, już ukończone: Konstrukcja z kątowników stalowych, stopnie z litego, olejowanego drewna jesionowego. Robert, schody wyszły piękne. Podczytuję twój dziennik i czekam z niecierpliwością na resztę wnętrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topolla1 20.03.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Wklejam moje dębowe schody. Na zdjęciach dodatkowo widać zagospodarowaną powierzchnię pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.03.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 A takie:http://imageshack.com/scaled/large/835/91jv.jpg http://imageshack.com/scaled/large/855/l6ny.jpg będą lepsze od poprzednich? Mają być zamontowane w takim miejscu: http://imageshack.com/scaled/large/62/r384.jpg http://imageshack.com/scaled/large/24/mp0r.jpg http://imageshack.com/scaled/large/823/gx28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patigaj 20.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 16x2 + 28 = 60 czyli wg mnie ok , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patigaj 20.03.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Moich schodów jeszcze brak ale pomysły są no i w sumie czas nagli, trzeba wybierać pokaże najpierw inspiracje no i co mi z tych inspiracji wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 20.03.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) hyhy widzę Robercie, że pokochałeś swoje schody prawie jak ja moje Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez katu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 21.03.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Wklejam moje dębowe schody. Na zdjęciach dodatkowo widać zagospodarowaną powierzchnię pod schodami. [ATTACH=CONFIG]249551[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249552[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249553[/ATTACH] Topolla schody piekne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Witam, przed nami montaż schodów, z Panem Darkiem większość dogadana (swoją drogą pozdrawiam ) Schody na konstrukcji stalowej, policzki wycięte ze stali w formie zetek. Stopnie ażurowe, dąb olejowany) Schody w mieszkaniu z poddaszem. Zmieniamy cały układ, musimy wyciąć kawałek stropu (postaram sie zamieścić jakis rysunek) Zastawiam się nad kolorem stali. W pierwszej chwili myślałam o czerni ale pomieszczenie chcę utrzymać w jasnych kolorach, a ściany przemalować na biało, czerń jest jako akcent. Jako że pokój nie jest duży boje się że czarna konstrukcja będzie zbyt dużą dominantą. Wklejam dla porównania 2 zdjecia z inspiracji. Margaryt, moja wyobraźnia podpowiada – do naturalnych olejowanych dębowych stopni i jasnych ścian (białych) – policzki CZARNE Nie było mnie trochę, więc może za późno. Stopnie dałabym nawet olejowane na biało Odnośnie stopni to planowane są albo płytki, albo jakiś inny materiał. Nawet swego czasu coś mi podpowiadałeś. Następny etap będzie w następnym roku więc czasu trochę jest. Całośc oczywiście będzie jeszcze dopieszczana i to całkiem mocno . Barierki, trudna sprawa. Te idące z antresoli dojdą do zakrętu. Te z drugiej strony po luku.... myślałem aby w ogóle nie dawać. Ale żona jest na nie. Wiec pewnie coś będzie. Autorus, troszkę mnie Twoje schody zaskoczyły proporcjami grubości policzków do szerokości stopni. Patrzyłam i patrzyłam i... wąsko wyszło na oko. Coś mi też z zakrętem nie pasuje. Za gwałtownie sie pojawia. Myślałam, że to będzie łagodniejsze wejście w łuk. A tu schody schodzą po ścianie, a potem nagle odbijają od niej. To już po ptakach. Musisz, uważam, bardzo starannie dobrać balustradę, bo będzie klaustrofobicznie. Najlepiej, żeby balustrady nie było, ale to nie możliwe. Poza tym właściwie dobrana balustrada może nieco zamaskować, ten zonk przy ścianie. Wydaje mi się również, że w tym miejscu policzek robi się grubszy niż ten na prostym fragmencie schodów. Nie kombinuj z kolorami. Uważam, że na zdrowie wyjdzie tym schodom, jeśli będą w całości w jednym kolorze. Balustrada też powinna powtarzać kolor schodów. No właśnie to bardzo świadomy wybór. Dlaczego niby "powinny"? Dla nas właśnie popękane częściowo drewno, naturalnie się starzejące, jest odpowiednie. Kontrastuje z idealnie gładkimi powierzchniami ścian i szyb. Zachwycałam się już u Ciebie i to od początku, gdy tylko pokazałeś przycięte stopnie Widać było, że wyjdzie cudo. Robercie, może założysz foto dokumentację schodów, żeby przekonać niedowiarków do stopni z jednego kawałka drewna. Ja chciałabym zobaczyć je za rok, za 2 lata, 3... Bardzo mnie ciekawi jak będą się zmieniały. czadowo będzie:yes: Wojgoc, idź do dziennika Roberta oglądać i podziwiać. Dom w kompletnie innym stylu, ale podejście do materiałów i sposobu ich wykorzystania, to świetna lekcja. Zmienia spojrzenie, przynajmniej moje Wklejam moje dębowe schody. Na zdjęciach dodatkowo widać zagospodarowaną powierzchnię pod schodami. Topola, bardzo ładne skromne i eleganckie schody. Szczególnie podoba mi się barierka, prościutko wykonana i ładnie połączona z policzkiem. Moich schodów jeszcze brak ale pomysły są no i w sumie czas nagli, trzeba wybierać pokaże najpierw inspiracje no i co mi z tych inspiracji wyszło Patigaj, to inspiracje, a gdzie to co Ci z nich wyszło hyhy widzę Robercie, że pokochałeś swoje schody prawie jak ja moje Katu, czy Twoje schody są w całości stalowe ??? Pokaż więcej, proszę Edytowane 21 Marca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 21.03.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Tylko, że stopnie z jednego kawałka nie będą tylko pękać co jest oczywiście akceptowalne ale również będą się krzywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 21.03.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Katu, czy Twoje schody są w całości stalowe ??? Pokaż więcej, proszę tak, są całe ze stali węglowej jestem zachwycona ich surowością dwa lata szukałam wykonawcy część zdjęć robiona w okolicach świąt, więc czasowo wiszą na nich lampki, normalnie nieobecne Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez katu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.03.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 katu,jestem pod wrażeniem:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts