Kejt_R 25.03.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Adam, takie drewniane będą piękne. Pestka i Lasek dobrze radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 25.03.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Czyli póki co budować bez dolnej części schodów, zrobić jedynie żelbetowe nad schowkiem. Dopiero po zakończeniu stanu surowego zabrać się za schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 25.03.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Świetne będą. A jaką ty masz podłogę, bo nie kojarzę? Stopnie wg mnie zawsze, jeśli kolor nie jest radykalnie zmieniany na biały czy czarny, powinny powtarzać kolor podłogi. Jeśli chodzi o policzki i balustradę zawsze można aranżować kolory na dwa sposoby: kontrastowo w stosunku do ścian; monochromatycznie zgodnie z kolorem ścian. Wtedy na pewno będzie dobrze. Musisz zdecydować co chcesz osiągnąć: całe schody wydobyte z tła ściany; stopnie w roli głównej Na pewno nie robiłabym policzków i balustrady w stali szczotkowanej, czy jakiejś błyszczącej. To określi styl wnętrza mocno w stronę techno. Ciemny szary, antracyt, czarny i biały PS.: możesz na delikatnej stalowej balustradzie dodać wąziutki pochwyt drewniany w kolorze stopni. Mam taką fotkę i bardzo to elegancko wygląda. Pestko z racji tego, że to nieduży pokój w mieszkaniu to boję się dominanty schodów. Podobają mi sie o konstrukcji czarnej ale lepiej będą wygladać mniej rzucające się w oczy. Mam tylko poglądowy rysunek rzutu mieszkania branży wod-kan. Na nim obecne schody. Te nowe chcemy "puścić" po ścianie naprzeciw okna balkonowego. Otworzy mi się pokój na kuchnię a schody będą wygodniejsze. Wklejam też zdjecie podłogi Edytowane 25 Marca 2014 przez margaryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Czyli póki co budować bez dolnej części schodów, zrobić jedynie żelbetowe nad schowkiem. Dopiero po zakończeniu stanu surowego zabrać się za schody A wcześniej dogadaj się ze specem od schodów. Zrób to zanim zacznie się wylewanie betonowej części. Niech policzy co i jak, żeby potem było łatwo i dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Pestko z racji tego, że to nieduży pokój w mieszkaniu to boję się dominanty schodów. Podobają mi sie o konstrukcji czarnej ale lepiej będą wygladać mniej rzucające się w oczy. Mam tylko poglądowy rysunek rzutu mieszkania branży wod-kan. Na nim obecne schody. Te nowe chcemy "puścić" po ścianie naprzeciw okna balkonowego. Otworzy mi się pokój na kuchnię a schody będą wygodniejsze. Wklejam też zdjecie podłogi [ATTACH=CONFIG]250616[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]250625[/ATTACH] Zrobiłabym białą wersję ze stopniami w kolorze podłogi i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Hej Kejt. Granitowe stopnie i podstopnie, czy też granitowe stopnie, a podstopnie w kolorze ścian – oba pomysły są dobre. Zagra tu balustrada. Przynajmniej ja widzę, że nada styl. Zastanów się nad prostymi tralkami z kutego żelaza oksydowanego na czarno. Najpiękniejsza byłaby tzw. patyna ogniowa. Dobry kowal ucieszy się mogąc taką wykonać. Poręcz można zostawić też kutą żelazną, albo wykończyć delikatnie okładziną z drewna lub nawet tego samego co na stopniach granitu. Dziękuję pestko, bardzo piękne inspiracje. Podoba mi się zwłaszcza druga i ostatnia. Kute żelazo będzie idealne i raczej bez dodatków, poręcze również z żelaza. Patynę ogniową muszę zobaczyć na żywo, nie mam pojęcia jak to wygląda. Mam nadzieję, że znajdę odpowiedniego specjalistę , kowala artystę z zacięciem do swojej pracy. Serdeczne dzięki Wpisałam w google „patyna ogniowa” i wyskoczyło od razu kilka firm kowalskich. Ale poszukaj w swojej okolicy. U mnie na płd od W-wy wiem o kilku kowalach artystycznych. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 25.03.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Zrobiłabym białą wersję ze stopniami w kolorze podłogi i będzie super Dla zobrazowania sytuacji,taki teraz będzie układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2014 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.03.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 ale lampa piękna!! chcę!! co to? i czemu tyle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.03.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 ale lampa piękna!! chcę!! co to? i czemu tyle kosztuje? piekna i droga niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 26.03.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Dla zobrazowania sytuacji,taki teraz będzie układ [ATTACH=CONFIG]250732[/ATTACH] O moje schody! Dziękuję za wizualkę Pierwszy stopień "wyjdzie" poza bieg? zmieścił się? Balustrada jak najprostsza, stalowa. Zastanawiam sie czy poręcz drewniana czy stalowa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 26.03.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 snoszi no proszę, ja miałam pomysł, żeby sciany zrobić w podobnej szarości co Ty pierwotnie, ale ostatnio już myślałam o betonie Pamietasz jaką dokładnie farbę mieliści ena ścianie poprzednio?? I obecnie macie tynk strukturalny, co dokładnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.03.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 moja metamorfoza było: [ATTACH=CONFIG]250846[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]250847[/ATTACH] jest: [ATTACH=CONFIG]250848[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]250849[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]250850[/ATTACH] jeszcze tylko powiesić obrazki i oświetlenie i gotowe mam nadzieję, że zmiana na lepsze. Super wyszło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 26.03.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 dziekia dokładnie cóż to za tynk??sami nakładaliście i robiliście linie i koła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 26.03.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 snoszi dzieki, puszczam wiadomosc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.03.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]250807[/ATTACH] Przyglądam się i niestety nie ogarniam co to za patent na stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 26.03.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) Wygląda jakby na zagłębienia:o Czego to ludzie nie wymyślą Na zdjęciach piknie wygląda,ale chodzić po czymś takim to droga przez mękę O sprzątaniu tego wynalazku nie wspomnę Edytowane 26 Marca 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.03.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 No właśnie też pomyślałem o tym, że stopnie są w tych miejscach "wybrane", ale nie chcę mi się w to wierzyć. Wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.03.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) A może tam powinno być coś wklejone Te same schody Stopnie betonowe czy raczej kompozyt z drewnianą wstawką i światłem. Edytowane 26 Marca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 27.03.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Pestko masz może wizualizacje z białą konstrukcją schodów? najlepiej stalową w necie są przeważnie drewniane np. Edytowane 27 Marca 2014 przez margaryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts