piterazim 07.01.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Baaardzo fajne Inne niż wszystkie Jaką planujesz balustradę ? Pewnie też czarna I tu pojawia się problem - nie mam pomysłu na balustradę A trzeba się pośpieszyć - nowy lokator w drodze Raczej będzie tylko na górnym biegu. Możliwe że będzie metal + szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.01.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 schody schodami, ale jaki Ty masz, piterazim, fajny tekst w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Baaardzo fajne Inne niż wszystkie Jaką planujesz balustradę ? Pewnie też czarna I tu pojawia się problem - nie mam pomysłu na balustradę A trzeba się pośpieszyć - nowy lokator w drodze Raczej będzie tylko na górnym biegu. Możliwe że będzie metal + szkło Ja jakoś tak widzę jednak połączenie czarnego metalu (lakier) i drewna wybarwionego jak schody. NO nie wiem dlaczego. Schody masz "lekkie" więc nie potrzebują szkła. I chyba już byłoby za dużo. Ale to moje zdanie (a ja lubię "im mniej tym lepiej" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 07.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Piterazim - jako pedagog muszę zaprotestować w imieniu Nowego Lokatora! Daj balustradkę na dolny bieg również, bo jak NL fiknie na płytki to nie będzie wesoło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 07.01.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Baaardzo fajne Inne niż wszystkie Jaką planujesz balustradę ? Pewnie też czarna I tu pojawia się problem - nie mam pomysłu na balustradę A trzeba się pośpieszyć - nowy lokator w drodze Raczej będzie tylko na górnym biegu. Możliwe że będzie metal + szkło Nowy lokator to chyba długo jeszcze bedzie przelatywał podstopniami, strach po nich chyba chodzić! Jak można było zrobić schody bez pomysłu na balustradę , przecież jakoś trzeba bedzie ją zamocować, spawanie , szlifowanie , malowanie teraz to podwójna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.01.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Moja pragmatyczna natura też tego nie rozumie Mnie się niestety schody nie podobają, nie cierpię tych dywaników, a z podpisem w stopce można by dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 07.01.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Marfa, masz bardzo ładne, klasyczne schody (podobne do moich, dlatego mi się podobają ). Też mam dębowe, podobną klatkę schodową, ale bez spocznika i przy dolnym biegu poręcz jest po drugiej stronie. Twoje są lakierowane czy olejowane? Margoth, Schody są lakierowane... Ale tak swoją drogą jak popatrzyłam na zdjęcia to wyglądają ładniej niż w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 07.01.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Marfa, masz bardzo ładne, klasyczne schody (podobne do moich, dlatego mi się podobają ). Też mam dębowe, podobną klatkę schodową, ale bez spocznika i przy dolnym biegu poręcz jest po drugiej stronie. Twoje są lakierowane czy olejowane? Margoth, Schody są lakierowane... Ale tak swoją drogą jak popatrzyłam na zdjęcia to wyglądają ładniej niż w rzeczywistości Marfa, chodzę dziś po wątkach i marudzę , czy nie można było zamiast tych złotych elementów trzymających poręcz zastosować coś również z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 07.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Marfa, chodzę dziś po wątkach i marudzę , czy nie można było zamiast tych złotych elementów trzymających poręcz zastosować coś również z drewna? Wito2008, Pewnie by można.. Prawda jest taka, że nam takie jak są nie przeszkadzają (choć z uwielbieniem też na nie nie patrzymy).. Barierkę robił lokalny, garażowy stolarz, który takie tylko nam dał do wyboru... przedstawił ten kolor jako "mosiądz patyna" (choć jak widać na żywo okazał się złoty).. można by się z nim kłócić, ale po co.. A, że od początku uchwyty miały być metalowe, a nie drewniane to też dlatego, że ściana do której są mocowane to płyta g-k no i potrzeba było długiej śruby i mocnego mocowania... No, ale jak wiadomo wszystko to kwestia gustu, więc narzekaj do woli Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 07.01.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Marfa, tak tylko marudzę, jak mi zamopntowali drzwi ze złotymi zawiasami to o mało nie zemdlałem, po kilku dniach już tego nie widziałem, a po miesiącu nawet nie zauważam drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 08.01.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Marfa piękne schody, bardzo mi się podobają, mam ciemną klatkę schodową i takie by mi pasowały. A możesz mi powiedzieć jaki kolor masz na ścianie, ślicznie się komponuje. Oraz jaki jest koszt tych twoich schodów , ( możesz mi podać na priv). Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 08.01.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mnie się niestety schody nie podobają, nie cierpię tych dywaników Chciałam napisać dokładnie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 08.01.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Marfa piękne schody, bardzo mi się podobają, mam ciemną klatkę schodową i takie by mi pasowały. A możesz mi powiedzieć jaki kolor masz na ścianie, ślicznie się komponuje. Oraz jaki jest koszt tych twoich schodów , ( możesz mi podać na priv). Dziękuje. Marzenka11 - dzięki Pomalowane są tylko ściany na parterze - właściwie cała klatka i góra są białe (choć na zdjęciach wyglądają jakby w kolorze). Kolor na dole to "Sunflower" z Beckersa - taki jasny żółty (ale nie cytrynowy). Obecnie wydaje mi się za jasny, ale wszystko zależy od światła, bo teściowie też taki mają i u nich jest znacznie ciemniejszy i cieplejszy.. Jeśli chodzi o koszt całości schodów to barierka kosztowała ok. 2500 zl, a schody nie pamiętam - jak wróci mąż to zapytam i Ci na priv wyślę.. Marfa, tak tylko marudzę, jak mi zamopntowali drzwi ze złotymi zawiasami to o mało nie zemdlałem, po kilku dniach już tego nie widziałem, a po miesiącu nawet nie zauważam drzwi Wito2008 ja też już po roku nie zauważam wielu niedociągnięć i rzeczy, które są nie takie jak chciałam np. białych drzwiczek wewnątrz szafek kuchennych, które wydawały mi się nie do przeżycia Eh ten idealizm przy budowie domu Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 08.01.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Marfa piekne schody!! Natchnęłaś mnie!! I Barierka super- bo własnie taka zwykła Pozwolisz że zapiszę sobie Twoje schody w moich zbiorach i jak dojdę do etapu schodów to perfidnie wykorzystam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 08.01.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Nowy lokator to chyba długo jeszcze bedzie przelatywał podstopniami, strach po nich chyba chodzić! Jak można było zrobić schody bez pomysłu na balustradę , przecież jakoś trzeba bedzie ją zamocować, spawanie , szlifowanie , malowanie teraz to podwójna robota! z montażem teoretycznie nie będzie problemu. barierkę będę montował do stopni, czyli tylko nawiercę stopnie i skręcę śrubami, a wszelkiego rodzaju prace typu malowanie, spawanie itp odbędą się w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 08.01.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mnie się niestety schody nie podobają, nie cierpię tych dywaników Chciałam napisać dokładnie to samo... dywaniki są narazie konieczne - jeszcze kończę piętro i dużo chodzę z rożnego rodzaju rzeczami, które mogą zabrudzić/poniszczyć schody, a jest estetyczniej niż obłożyć je kartonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 08.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Piterazim - jako pedagog muszę zaprotestować w imieniu Nowego Lokatora! Daj balustradkę na dolny bieg również, bo jak NL fiknie na płytki to nie będzie wesoło! raczej od dołu zrobię barykadę żeby wcale się do schód nie zbliżyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 08.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja jakoś tak widzę jednak połączenie czarnego metalu (lakier) i drewna wybarwionego jak schody. NO nie wiem dlaczego. Schody masz "lekkie" więc nie potrzebują szkła. I chyba już byłoby za dużo. Ale to moje zdanie (a ja lubię "im mniej tym lepiej" ) też już na tym myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 08.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Marfa , dziękuję właśnie mi chodziło o ten kolor na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 08.01.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Marfa piekne schody!! Natchnęłaś mnie!! I Barierka super- bo własnie taka zwykła Pozwolisz że zapiszę sobie Twoje schody w moich zbiorach i jak dojdę do etapu schodów to perfidnie wykorzystam?? Jasne Niech dobrze służą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts