pestka56 08.05.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Balustrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.05.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Pięknie wygląda ta wykładzina dywanowa na schodach [ATTACH=CONFIG]257975[/ATTACH] to prima aprilis:D czy jaja sobie robisz:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A co, Wojgoc, nie podoba Ci się. Jest świetne to zestawienie. Ta sama wykładzina w pokoju obok schodów i w korytarzu. Wyszło bardzo elegancko, choć schody wg naszych polskich standardów „po taniości”. Nie widzę powodu, czemu by tak nie mogły buć schody wykończone, jeśli starannie i dobrej jakości materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 08.05.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 No, właśnie, wcale czasem nie tak bardzo po taniości, jakby się wydawało Bardzo lubię takie schody, przez pewien czas użytkowałam i byliśmy bardzo zadowoleni. Ładnie tłumią dźwięk, inna rzecz, że gorzej się je czyściło niż takie z płytek czy dech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 08.05.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) pestka,z czego ta balustrada Domniemam że ze szkła Wiesz jak będzie zachowywała się taka balustrada szklana o długości 6m mocowana tylko po końcach? Ach,nie chcę nawet o tym myśleć Z resztą nie wiem,czy produkują tafle o takiej długości Wykonawca takiego babola,na pewno nie weźmie na swoje barki, a i na odpowiedzialność inwestora, należałoby sie 100x zastanowić Na papierze.......przepraszam na monitorze,wszystko wygląda cud malina Poprosimy o inspiracje bardziej realistyczne;) Edytowane 8 Maja 2014 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 08.05.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 To u góry wygląda na blachę a nie szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Lasek, to wcale nie jest nierealistyczne Zdjęcia (Ivan Hunter) pochodzą z ukończonej w 2013 roku rezydencji w Vancouver (Kanada, Russet Residence, projekt Splyce Design). Też tak myślę, Per*hod Dolna szkło, ale u góry może być blacha, ale może być coś malowanego jak sklejka, albo nawet płyta pcv. Prawdopodobnie balustrada, a raczej pochwyt jest ze stali o przekroju L. Na jednym ze zdjęć widać nawet mocowanie śrubami od wewnętrznej strony. Myślę, że pomysł jest fajny, gdy ktoś - jak Robert Skitek - chce mieć lekką niezabudowaną balustradę-pochwyt, ale ma małe dzieci i musi mieć tymczasowe wypełnienie pod pochwytem. Gdy dzieci podrosną, wypełnienie można zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 09.05.2014 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Faktycznie,jest tam od środka pochwytTeraz dopiero się zauważyłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.05.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Lasek, a teraz zaproponowałbyś taką balustradę klientowi? wg mnie pasuje do każdego rodzaju schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.05.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 LasekD, chwała dziewczynom za to, że wklejają tu te REALIZACJE. Oczywiście, że są to zdjęcia odpowiednio zakomponowane, a także podczyszczone i odpowiednio obrobione w programach graficznych. Bo są to zdjęcia przygotowane do prezentacji. Ty wolisz się chwalić zdjęciami amatorskimi? Twój wybór. Ale nie opowiadaj proszę, że te wklejane przez Pestkę i Piu schody nie są dla ludzi, albo nie na nasze warunki (estetyczne, ekonomiczne itd.) Kilka lat temu jeszcze mówiłbyś tak o schodach dywanowych czy chowanych ościeżnicach. Dziś nie są już niczym wyjątkowym. Ja więc proszę o inspiracje jeszcze bardziej inspirujące! I jak najbardziej realistyczne, choć czasem na początku trudne do wyobrażenia nawet przez wykonawcę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.05.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Gotowy pomysł na schody. Może nie bardziej inspirujące, ale za to ładnie i starannie skomponowane z całością klatki schodowej. Nic oryginalnego, żadne fajerwerki, ale przyciągają uwagę Balustrada też godna polecenia i wcale nie musi mieć wypełnienia ze szkła. Mogą być linki, albo pręty z czarnej lub malowanej na biało stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.05.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Gotowy pomysł na schody. Pestko potrzebuje inspiracji odnosnie .... Edytowane 16 Maja 2014 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 f.5 odbierz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.05.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 konstrukcja zrobiona: http://imageshack.com/scaled/medium/844/whe11.jpg tymczasowe stopnie z desek: http://imageshack.com/scaled/medium/836/9oeo.jpg http://imageshack.com/scaled/medium/842/ovax7.jpg http://imageshack.com/scaled/medium/835/xnvp.jpg ma ktoś pomysł jak dalej to obłożyć? czy robić balustradę czy poręcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 20.05.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Moim zdaniem do Twoich schodów lepiej będzie pasować poręcz...Będzie nowocześnie i funkcjonalnie. Generalnie, świetnie całość wygląda, prosto, ale estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.05.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 zastanawiam się też czy zabudowywać schody w całości (z podstopnicami) czy nie od góry tylko stopni nie poprzykręcać a konstrukcji nie pomalować na czarno..żeby posprzątać pod schodami mam tez dostęp z drugiej strony - jest duża (1x1m) dziura od pom. gospodarczego pod podest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 03.06.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Podbiję trochę topic,bo poleciał za bardzo na dół Parę fotek roboczych z ubiegłego tygodnia Jak inwestorka dokończy wszystko,to pewnie wrzuci lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.06.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 nieźle zakręcone:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.06.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.06.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Podbiję trochę topic,bo poleciał za bardzo na dół Parę fotek roboczych z ubiegłego tygodnia Jak inwestorka dokończy wszystko,to pewnie wrzuci lepsze:) [ATTACH=CONFIG]263529[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263530[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263531[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263532[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263533[/ATTACH] Witam. Mam pytanie. które schody będą droższe takie jak pokazałes na metalowym policzku czy na drewnianym malowanym na biało jak na wizualizacji bądz fotce? http://images53.fotosik.pl/381/0d62bc7c0b3be0ae.jpg pytanie 2 czy jest technologia która pozwala zrezygnowac z zaslepek na policzku bo na foto widać chyba zaslepki. pytanie 3 czy jest opcja aby w policzek drewniany wstawić szkło jako balustradę czyli wykonać jakis frez ? Edytowane 5 Czerwca 2014 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts