Aleksandryta 22.06.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Schody bardzo ładne w stylu skandynawsko-prowansalskim, ale nie bardzo pasuje mi podłoga na wysoki połysk, która jest raczej stosowana w nowoczesnych, wręcz minimalistycznych wnętrzach...I na górze kolor podłogi (wenge?) nie jest raczej "skandynawski". Ja tutaj widzę dąb postarzany lub pobielony w takich wnętrzach, choć ze względu na ilość zdjęć nie wiadomo, czy dom jest w stylu skandynawskim, czy raczej prowansalskim... Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.06.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Wklejałam już te schody kiedyś, ale powtórzę. Może właściciele wnętrz z białymi schodami i klatkami schodowymi zainspirują się. Tu jest wszystko świetnie dobrane. Nie mój styl, ale właścicielka Villi von Krogh poradziła sobie znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 22.06.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 dokładnie o to chodzi piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.06.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]266182[/ATTACH] piękne te schody Chciałabym coś podobnego u siebie, ale czy ktoś mógłby mi napisać, jak jest z wysokością takich schodów i jak duży musi być otwór w suficie, aby swobodnie wchodzić? Schody będą prowadziły na otwarte poddasze i nie będą często użytkowane, ale problemem jest to, że pod schodami muszą wyjść drzwi do pokoju dziecięcego. Wysokość sufitu na dole to 2,65 a długość ściany przy której będą schody to 3,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 22.06.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Przy tych to bym miała wątpliwości, czy ktoś wysoki nie huknie głową w murek Chyba że to tylko takie wrażenie na zdjęciu. A skoro u Ciebie będą jeszcze pod spodem drzwi, to tym bardziej trzeba by to dobrze przeliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.06.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Mycha, najlepiej odpytaj naszych forumowych fachowców. Nie pojawiają się ostatnio, bo sezon w pełni, ale napisz na priv do Per*hod, Kaiser, LasekD. Na pewno podpowiedzą. Poznańska Stolarnia Rębacz pokazuje tę fotkę u siebie na stronie. Może ich odpytaj. Pamiętaj jednak to nie są raczej schody przez nich wykonane. Fotka pochodzi z domu w Anglii (Nightingale Road in Bushey, Herts), który jest wystawiony aktualnie na sprzedaż. No, chyba, że mieli robotę na wyjeździe Edytowane 22 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.06.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Dzięki, zapytam, w sumie to chodzi o podobne schody, ale muszą być małe, bo dużo miejsca nie mamy, jeszcze myślałam o kręconych, takich małych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 22.06.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 pod schodami muszą wyjść drzwi do pokoju dziecięcego. Wysokość sufitu na dole to 2,65 a długość ściany przy której będą schody to 3,90. wg tych wymiarów ( przyjąłem wysokość kondygnacji 265 cm + 30 cm strop ) wysokość podniesienia stopnia: 18,5cm głębokość stopnia: 25,5 cm pod schodami wejdą drzwi o szerokości 80cm otwór w stropie powinien wynosić 310 cm długości, aby uzyskać przestrzeń swobodną 200 cm ( przestrzeń swobodna to wysokość pomiędzy stopniem a krawędzią stropu ) całkiem wygodne schody wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 23.06.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 robia wrazenie te wszystkie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 wg tych wymiarów ( przyjąłem wysokość kondygnacji 265 cm + 30 cm strop ) wysokość podniesienia stopnia: 18,5cm głębokość stopnia: 25,5 cm pod schodami wejdą drzwi o szerokości 80cm otwór w stropie powinien wynosić 310 cm długości, aby uzyskać przestrzeń swobodną 200 cm ( przestrzeń swobodna to wysokość pomiędzy stopniem a krawędzią stropu ) całkiem wygodne schody wychodzą Yarkwood, czy ja dobrze myślę, że te schody są w całości drewniane? Jak dywanowe, tylko w podstopnicach mają otwór mniej więcej wielkości połowy prześwitu pomiędzy stopniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.06.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Osobiście ten dział bez pestki jest dla mnie trudny do wyobrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Autorus a to co ? Lubię tu bywać. Jeszcze się nigdzie nie wybieram, nikt mi bana nie założył też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.06.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 I tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 23.06.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Yarkwood, czy ja dobrze myślę... jeżeli konstrukcja jest kotwiona chemicznie do ściany ( tak jak schody półkowe ) to całość wykonana z drewna będzie sztywna, stabilna i bezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 23.06.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 wg tych wymiarów ( przyjąłem wysokość kondygnacji 265 cm + 30 cm strop ) wysokość podniesienia stopnia: 18,5cm głębokość stopnia: 25,5 cm pod schodami wejdą drzwi o szerokości 80cm otwór w stropie powinien wynosić 310 cm długości, aby uzyskać przestrzeń swobodną 200 cm ( przestrzeń swobodna to wysokość pomiędzy stopniem a krawędzią stropu ) całkiem wygodne schody wychodzą Dziękuję bardzo za pomoc A jeszcze dopytam, a jak z szerokością? jaka minimalna by była najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 24.06.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Ja bym bardzo chciał właśnie zaokrąglone schody, jaki jest poziom trudności montażu? Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 24.06.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 mycha. od 80 cm szerokosci biegu zaczynają sie wygodne schody, piszesz że to schody na poddasze i nie bedą często używane, a więc ja nie widzę sensu aby robic szersze, otwór w stropie przyjmujemy zawsze 10 cm szerszy od biegu schodów... DANTERIUSZ co masz na myśli pisząc zaokrąglone, patrząc na schody z góry mają być w kształcie łuku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.06.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) mycha. od 80 cm szerokosci biegu zaczynają sie wygodne schody, piszesz że to schody na poddasze i nie bedą często używane, a więc ja nie widzę sensu aby robic szersze, otwór w stropie przyjmujemy zawsze 10 cm szerszy od biegu schodów... to ja jeszcze jedno pytanie, głupio pytać, ale czy dobrze zrozumiałam, ten otwór 310 to ma był od lewej strony , tam gdzie najwyższy stopień i drzwi będą? tak na szybko mniej więcej narysowałam o co mi chodzi. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez mycha.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.06.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Dobrze myślisz, Mycha. W stropie nad głową musisz mieć dziurę 310 x 90 cm, jeśli przyjmiesz, że schodki 80 cm (za Yarkwood) Cię satysfakcjonują. Zgodnie z tym jak narysowałaś na fotce i przy szer. stopnia 25,5 cm schody, po podłodze parteru, sięgną od ściany na 382,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.06.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 dziury i strop skąd ja to znam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts