pestka56 15.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, Śledzę ten wątek od dawna dlatego chciałam się poradzić. Strasznie podobają mi się te schody: [ATTACH=CONFIG]275094[/ATTACH] Czy ktoś orientuje się ile mogą kosztować takie schody ewentualnie mógłby polecić dobrego wykonawcę w okolicach Pozania. Najlepiej zapytać właściciela zdjęcia. Fotka za mała, żeby ktoś inny mógł się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 15.08.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 yyyy to ja zapytam czy da się zrobić 2 cm drewna na schodach betonowych .. tak wyszło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.08.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 yyyy to ja zapytam czy da się zrobić 2 cm drewna na schodach betonowych .. tak wyszło :/ oooo też mnie to ciekawi bo u nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.08.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 i jakiś czas temu była rozmowa na temat schodów bielonych i wykończonych olejem foto z piątkowego montażu... schody dywanowe, jesion bielony... [ATTACH=CONFIG]274261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]274262[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]274263[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]274264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]274265[/ATTACH] na ostatnim zdjeciu widze, ze sa zrobione wciecia pod balustrade szklana? czy przy tych schodach bedzie cos jeszcze? (schody podobne do moich i jestem ciekawa wygladu finalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 16.08.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Mam pytanie do was, mam żelbetowe schody w stanie surowym, czy ktoś z was robił murowaną balustradę na schodach np z betonu komórkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 16.08.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Robiłem kiedyś takie schodyNiestety nie zrobiłem zdjęćNa górze tej balustrady/ścianki zamontowaliśmy deskę,taki a'la parapet:)Nawet fajnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 16.08.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Yarkwood, pozwolę sobie ocenić ... Pestko chyba jeszcze troszkę za wcześnie na ocenę... - w tej wnęce za schodami będzie wstawiony motyw ze stali nierdzewnej ( arkusz blachy wycinany na laserze - wzoru nie widziałem, dlatego inwestor chciał balustradę z nierdzewki zamiast szklanej), chociaż ja sam uważam że szklana jest transparentna i do wszystkiego by pasowała - w salonie na dole stoł, krzesła, meble są wykonane z fornirów w pasiaku, jak będę robił zdjęcia całego wnętrza to nie zapomnę Ci podesłać do oceny Tu natomiast widać już, że Twoja praca nie zostanie zmarnowana. Ktoś ładnie myśli o całości koleżanki z V projekt - Olsztyn yyyy to ja zapytam czy da się zrobić 2 cm drewna na schodach betonowych .. tak wyszło :/ da się... schody podobne do moich i jestem ciekawa wygladu finalnego za dwa tygodnie będzie montaż balustrad - balustrada szklana dookoła stropu (samo szkło OptiWhite, bez poręczy - w duszy schodów pręty stalowe fi 20mm od pierwszego biegu do sufitu, malowane na biało Mam pytanie do was tak to wygląda w wersji niskiej balustrady: pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 16.08.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Robiłem kiedyś takie schody Niestety nie zrobiłem zdjęć Na górze tej balustrady/ścianki zamontowaliśmy deskę,taki a'la parapet:) Nawet fajnie to wyszło Właśnie o coś takiego mi chodziło, fajnie gdybyś miał te zdjęcia. Poza tym z czego zrobiłeś tę balustradę? z gazobetonu? jeśli tak to jakiej szerokości? mnie zostało trochę bloczków 12cm ze ścian działowych, ale nie wiem czy nie zabrałyby zbyt dużo miejsca bo ok 101cm zostałby 89cm dodatkowo wykończenie po obu stronach to zostałoby raptem 85cm. Nie będzie za wąsko? wiem, że miniumum to 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 16.08.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Nie ja robiłem tą balustradę tylko inwestorByła z gazobetonu 12cm i wg mnie jest to minimalna grubość aby jako tako to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 16.08.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 No nie gadaj , ja sie zastanawiałem czy nie robić z BK 8cm bo 12 wydawało mi się nieco dużo i masywnie, no ale mam trochę tych bloczków 12, więc chyba je wykorzystam. Fajnie gdybym znalazł jakiś projekt lub zdjęcia bo sam to będę robić, mam pewne pomysły, no ale trzeba je jeszcze urzeczywistnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 16.08.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Ja mam taką balustradę z betonu kom 8 cm , po otynkowaniu grubość jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 17.08.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 A pochwalisz się zdjęciem? będę wdzięczny. Poza tym, jaką masz szerokość schodów między ścianą a balustradą już po wykończeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 17.08.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/745/EpIcs3.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/746/8XIVE2.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/673/fvA74Q.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/743/xqzmln.jpg nie wiem jak to się wklei , mam z tym problem a poza tym ciężko zrobić zdjęcia takiego murka , za mało jest na to miejsca na spocznikui nie wiem jakiej szerokości są schody , wykonawca trochę źle je wylał , pomiędzy biegami miało być zostawione miejsce właśnie na tę balustradę ( stała by ona w duszy schodów ) jednak duszy nie zdobił i murek trzeba było postawć na górnym biegu , dlatgo jest on węższy od dolnego ( rzecz niezauważalna ) Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez syberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 17.08.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Dzięki, o to mniej więcej mi chodziło. Widzę, że twoja klatka podobnie, jak u mnie jest wąska, chyba, że tak mi się wydaje, też mam ciasno na spoczniku i schody nie specjalnie wylane (zastanawiam sie, czy ich nie poprawić) no i u mnie nie da się postawić takiej ścianki balustrady pomiędzy biegami bo nie mam o jej o co podeprzeć od spodu, ponieważ po klatką mam jeszcze małe pomieszczenie i schody na dół. Dlatego muszę takie coś wymyślić a w zasadzie już wymyśliłem, że postawię takie balustardy na obu biegach i kiedyś, jak je wykończę to położe takie blaty lub poręcze. Na końcu balustrady dolnego biegu podciągnę taki jakby słupek do stropu i zrobię otwór na drzwi do pomieszczenia pod klatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.08.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witajcie Chciałabym pokazać nasze schody wykonywane na raty, balustrada wykonana i zamontowana w zeszły wtorek przez sprawdzonego Fachowca z naszego forum p. Dariusza Laska. Schody zostały zamontowane już trzy lata temu, jednak dzięki solidności ich wykonania zdecydowaliśmy się powrócić do p. Dariusza w temacie balustrady, niżej prezentuję efekt końcowy: http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/balustrada-schodowa-new-york-style-classic-grafitowa18-700x1056_zps5098b0b6.jpg http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/balustrada-schodowa-new-york-style-classic-grafitowa33-700x1056_zps48354f57.jpg http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/balustrada-schodowa-new-york-style-classic-grafitowa34-700x463_zpsab9638ae.jpg http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/balustrada-schodowa-new-york-style-classic-grafitowa36-700x1056_zps083ca69d.jpg http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/balustrada-schodowa-new-york-style-classic-grafitowa39-700x1056_zpsf3e96cf2.jpg Polecamy :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witajcie Chciałabym pokazać nasze schody wykonywane na raty, balustrada wykonana i zamontowana w zeszły wtorek przez sprawdzonego Fachowca z naszego forum p. Dariusza Laska. Schody zostały zamontowane już trzy lata temu, jednak dzięki solidności ich wykonania zdecydowaliśmy się powrócić do p. Dariusza w temacie balustrady, niżej prezentuję efekt końcowy: Polecamy :yes: http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/c011.gif Balustrada nadała schodom szyku. Świetne te cienkie pręty i kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Venus_m, przepiękne schody, przepiękne wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.08.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Pestka, Tomkowa dziękuję bardzo brawa należą się przede wszystkim p. Dariuszowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 18.08.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) @Miszcz J. Ja mam taką, nie wiem czy o to chodzi Teraz po otynkowaniu ma 13,5cm szer. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=252231&d=1396299463 Pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez jazzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.08.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Tomkowa na podstopnice można oczywiście nakleić gres Nie będzie z tym problemu Stopnie i cokoły należałoby wcześniej zeszlifować i pomalować na nowo Nie będzie to łatwe i............tanie zważywszy że należałoby szlifować też balustradę,bo będzie inny odcień Ciekawe jak te sponie trzymają się podłoża, bo można by je zdemontować i oszlifować oraz pomalować w warunkach warsztatowych Jeśli nie byłoby problemu z demontażem,to takie rozwiązanie będzie bardziej profesjonalne chociaż jeszcze droższe Możecie też zrobić "byle;)jak" czyli samemu trochę przeszlifować i pomalować Zostanie wam trochę kasy,ale do ideału będzie daleko Panie Dariuszu, a gdybym chciała zrobić podstopnie drewniane, to czy należy wcześniej zdemontować trepy? Tak by było najładniej, ale wydaje mi się, że oznaczałoby to praktycznie zdjęcie wszystkiego co jest obecnie. Mam rację, czy też istnieje mniej inwazyjny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts