Niureczka 26.08.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 takie szybkie pytanko; jakim klejem przyklejacie rynienki pod ledy do schodów drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 A to zdjęcie z linkami i obrazem w czarnej ramce wiesz do kogo należą Pestko?? do Karoliny z Lublina , jej dom nr. 2 ale fotek na muratorze nie ma już, Basia pewnie miała zapisane na swoim kompie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 26.08.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Annnja dziekujeBasiu czy masz więcej zdjęć tych schodów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 26.08.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 takie szybkie pytanko; jakim klejem przyklejacie rynienki pod ledy do schodów drewnianych? Klejem do drewna, np. http://www.pattex.pl/pl/produkty/kleje-do-drewna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 26.08.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Klejem do drewna, np. http://www.pattex.pl/pl/produkty/kleje-do-drewna.html dzięki, już M go kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 27.08.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Klejem do drewna, np. http://www.pattex.pl/pl/produkty/kleje-do-drewna.html nie to żebym sie czepiał, ale to tak samo jakby je przykleić na gumę do żucia... do wszelkiego klejenia tworzyw i metali z drewnem używa się bezbarwnych polymerów : http://www.soudal.pl/kleje/item/710-fix-all-crystal http://www.denbraven.pl/produkt.php?idp=346&idg=4&idm=1&zastosowania= itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Librowiczka 27.08.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Przeczytałam forum i proszę o podpowiedź w temacie schodów, a właściwie koloru stopni. W domu będą montowane schody na konstrukcji nierdzewnej, stopnie będą drewniane dębowe , malowane bejcą marki SOPUR. Na parterze mam położone płytki, a na górze położone są panele w kolorze dąb bielony brązowy rustic marki Quick Step. Mam problem jaki kolor z bejc marki SOPUR będzie pasował do koloru tych paneli? Może ktoś mógłby mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.08.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Basia te pierwszej zdjęcie super A tak apropos wiecie może jaki to kolor na ścianie tej szarości?? To schody Karoliny - nie ma jej już na forum. Schody z białą balustradą ze szkłem są Gumisiowej Warto też zajrzeć do Malkul i Spirei Dokładnie tak Annnja dziekuje Basiu czy masz więcej zdjęć tych schodów?? Musiałbym poszukać, ale na pewno miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 27.08.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Powtórzę się troszkę bo nie dostałam odpowiedzi ;(( Witam, pisałam już tu kiedyś nt. za płytkich schodów betonowych, na szczęście znalazłam fachowca, który obiecał, że je "wyprowadzi" W ostateczności zamówiliśmy schody drewniane iroko, z podstopniem białym .. zdecydowaliśmy się na schody woskowane, a nie lakierowane- czy to dobra decyzja? szukałam w wyszukiwarce czegoś na ten temat, ale ciężko coś znaleźć..pomożecie? no i pytanie dot. balustrady- Pan namawia nas na szkło, ja się zastanawiam jak to się sprawdzi przy dwójce dzieci, Fachman zapewniał, że jest tam jakas powłoka? i szkło nie będzie się palcować, ani wybitnie brudzić. także mam dylemat. MOże ktoś coś podpowie? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 27.08.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 ...a na górze położone są panele w kolorze dąb bielony brązowy rustic marki Quick Step. [ATTACH=CONFIG]276848[/ATTACH] Mam problem jaki kolor z bejc marki SOPUR będzie pasował do koloru tych paneli? Może ktoś mógłby mi pomóc? Sopur Brąz 22-51 - nakładany metodą wcierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 27.08.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Powtórzę się troszkę bo nie dostałam odpowiedzi ;(( - Iroko olejowane i woskowane, jak najbardziej sie sprawdza, jest to drewno z dużą zawartością olejków, a wiec już samo w sobie jest dobrze zabezpieczone przed czynnikami zewnętrznymi, tylko jedno ale, nie używać olejów i wosków z niskich przedziałów cenowych, bo są one niewiele warte, szczególnie chodzi o woski - nie ma większego problemu z utrzymaniem szkła w czystości, a dzieciaki z reguły balustrady nie dotykają, bo schody pokonują dwa razy szybciej niż dorośli i nie, mają czasu żeby czegoś się ręką jeszcze ręką przytrzymywać... Fachman zapewniał, że jest tam jakas powłoka? i szkło nie będzie się palcować, ani wybitnie brudzić - szkło hartowane ma to do siebie, że podczas obróbki termicznej zmienia nieco swoją strukturę, przez co jest bardziej porowate, a więc powinno sie jego powierzchnie zabezpieczyć, służy do tego środek ClearShield - coś na zasadzie przezroczystego teflonu którym pokrywa się patelnie itp. Jeżeli zamówimy to jest on przeważnie nakładany w zakładach szklarskich, można też samu - trochę bardziej pracochłonne... i teraz zależy wszystko od wykonawcy i ceny za balustradę, bo wielu wykonawców omija zabezpieczanie powłoki szkła, gdyż to oszczędność 100 zł na m2, a klient w przypadku bezbarwnego szkła i tak nie będzie miał pojęcia czy jest nałożone czy nie, na powierzchniach satynowych i piaskowanych od razu jest to zauważalne wizualnie do czyszczenia szkła używamy tych samych płynów co do okien, ale z własnego doświadczenia polecam produkty Karcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Librowiczka 28.08.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dziękuję bardzo za podpowiedź, kazałam zrobić próbkę tego koloru;-) Chciałabym się jeszcze poradzić, czy stopnie o wysokości 6 cm na konstrukcji metalowej będą się dobrze prezentował czy może lepiej zrobić 7 czy 8 cm-owe?Tylko czy nie będą wyglądać zbyt masywnie? zaznaczam ze są to schody z jednym zabiegiem. Będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spider M 28.08.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dla mnie najbardziej efektownie (szczególnie w nowoczesnych wnętrzach) wyglądają schody drewniane ze szkłem, tu parę fotek: http://www.schodypanas.pl/pl/realizacje/schody-awangardowe/oferta/schody-awangardowe?allsubs=1&catlimitstart=0&filter=4Szczególnie te ciemne fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 28.08.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 czy do oświetlenia stopni od spodu (pod noskami) listwą led używa się listwy aluminiowej czy wystarczy wyfrezować rowek (12mm szeroki i około 5-6mm głęboki i przykleić samoprzylepną listwę led ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.08.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Używa się profilSam kanał to nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 28.08.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 jakiś specjalny czy taki sam jak do płyt meblowych? jaki wyfrezować otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 29.08.2014 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Żeby było dobrze spasowane to najlepiej mieć taki profil w ręce i wtedy pod niego frezować kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 29.08.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 DokładnieNależy pamiętać,aby klosz był wciskany,a nie wsuwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 29.08.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 czy stopnie o wysokości 6 cm na konstrukcji metalowej będą się dobrze prezentował czy może lepiej zrobić 7 czy 8 cm-owe? a tutaj już kłania sie projekt... jaka grubość konstrukcji stalowej ? jaka balustrada ? w jakim wnętrzu będą schody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 29.08.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 a ile od brzegu stopnia otwór pod ledy frezować? zakładam że o ile będę robił podstopnice to stopnie będą wystawać 4cm (grubość 38-40mm).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts