LasekD 29.08.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Nosek 4cm to za dużo,wystarczy 3cmKanał frezujesz pośrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 29.08.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Pod warunkiem, że listwa nie będzie zbyt szeroka i spód noska będzie miał załamany kant lub nie będzie miał za dużego zaokrąglenia.W tamtym tyg. montowaliśmy takie z noskiem 3,6 cm, spód noska zaokrąglony R6, a listwa 16 mm szerokości-kanał był zrobiony pośrodku czyli ścianki po 10 mm. Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 - deska 2-warstwowa, klejona do posadzki - brzeg deski będzie wykończony kątownikiem 4x4 cm - wg mnie jeżeli decydujemy sie na drewnianą podłogę, to powinna ona być klejona do posadzki, pływająca z czasem i tak zapracuje, lecz nie ma żadnych przeciwwskazań żeby wykończyć kątownikiem podłogę pływającą, tak samo jak wykańcza sie panele podłogowe, fakt że jest to delikatne połączenie, ale przy stropie zazwyczaj jest balustrada która chroni brzeg podłogi i kątownik przed uszkodzeniem ( przy podłodze klejonej na takim brzegu śmiało możemy stawać, gdyż jest to element zespolony z posadzką ) Ślicznie dziękuję za odpowiedź i pomoc . Z przyjemnością zobaczę zdjęcia tych jesionowych schodów po ukończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Librowiczka 31.08.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Schody będą prowadzić z parteru na poddasze użytkowe w nowo budowanym domu jednorodzinnym, konstrukcja ze stali nierdzewnej profil 100x50, 2 belki, balustrada profil 35x35/ 12x12, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Jak to schody pod kominkiem? Tzn. wchodzi się do kominka? Proponuje metalowe to się nie spalą. Duży wybór gotowych elementów do samodzielnego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 02.09.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 ...konstrukcja ze stali nierdzewnej profil 100x50, 2 belki, balustrada profil 35x35/ 12x12, myślę że stopnie 6 cm będą w sam raz proporcjonalne do konstrukcji ps. a wykonawca nie może zrobić wizualizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Librowiczka 03.09.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Dostałam wizualizację, ale 6 cm stopnie były moim pomysłem, wykonawca dla tego typu konstrukcji wykonuje stopnie 4 cm. Mi osobiście jednak podobają się stopnice masywne. A zadałam pytanie ponieważ uważam, że można zyskać tutaj inne, pomocne obiektywne opinie na temat schodów. I dzikeuję bardzo za udzielenie mi porady, człowiek o parę informacji jest zawsze mądrzejszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 04.09.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 mam pytanko o czujnik przy schodachpotrzebuję umieścić czujnik nad schodami przy suficie i zastanawiam się do czego go wsadzić, może jakiś plafon żeby to ładnie wyglądało. Kawałek sufitu mam podwieszanego i tam mam ledy.Jak wy macie pochowane czujniki i w co można go wsadzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 05.09.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Poszukuję inspiracji i zdjęć schodów (chyba) angielskich - białe tralki, drewniana poręcz, drewniane stopnie, białe podstopnie (lub ażurowe). Szukalam na forum takiego wątku zbiorczego, ale nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 05.09.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Mam pytanie odnośnie schodów dywanowych, czy można tak zmontować te stopnie, by od spodu nie było widać łączenia? Widziałam takie wykonanie, gdzie otwory po zamontowaniu śrub były przykryte drewnianymi "zaślepkami", czy są inne metody? Kolejne pytanie dotyczy relingów ze stali szlachetnej - czy puszcza się je na zewnątrz schodów/barierki czy wewnątrz? A może jak kto chce? I jeszcze pytanie o ledy. Chcę mieć jeden dolny stopień-podest z podświetleniem, z tego co wyczytałam kilka postów wyżej nie można zastosować naklejanej taśmy led? Powinien być profil aluminiowy z wciskaną szybką? Proszę o skorygowanie mojej dopiero co nabytej (szczątkowej) wiedzy w tym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Poszukuję inspiracji i zdjęć schodów (chyba) angielskich - białe tralki, drewniana poręcz, drewniane stopnie, białe podstopnie (lub ażurowe). Szukalam na forum takiego wątku zbiorczego, ale nie mogę znaleźć. Nie dawno wklejałam tu kilka takich inspiracji. Dawniej też. Przeszukaj po moich postach na tym wątku. Jakbyś nie znalazła, wkleję na trochę ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Mam pytanie odnośnie schodów dywanowych, czy można tak zmontować te stopnie, by od spodu nie było widać łączenia? Widziałam takie wykonanie, gdzie otwory po zamontowaniu śrub były przykryte drewnianymi "zaślepkami", czy są inne metody? Kolejne pytanie dotyczy relingów ze stali szlachetnej - czy puszcza się je na zewnątrz schodów/barierki czy wewnątrz? A może jak kto chce? I jeszcze pytanie o ledy. Chcę mieć jeden dolny stopień-podest z podświetleniem, z tego co wyczytałam kilka postów wyżej nie można zastosować naklejanej taśmy led? Powinien być profil aluminiowy z wciskaną szybką? Proszę o skorygowanie mojej dopiero co nabytej (szczątkowej) wiedzy w tym zakresie Jakiś czas temu, Zdaje się Lasek D. odpowiadał na identyczne pytanie. Szukałaś w wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 05.09.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Nie dawno wklejałam tu kilka takich inspiracji. Dawniej też. Przeszukaj po moich postach na tym wątku. Jakbyś nie znalazła, wkleję na trochę ponownie a nie wystarczy wpisać w google "schody angielskie" ? do wyboru do koloru sama mam takie schody i wg mnie są bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 05.09.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Poszukuję inspiracji i zdjęć schodów (chyba) angielskich - białe tralki, drewniana poręcz, drewniane stopnie, białe podstopnie (lub ażurowe). Szukalam na forum takiego wątku zbiorczego, ale nie mogę znaleźć. yecath zajrzyj tu http://www.houzz.com/photos/traditional/stairs- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madia 05.09.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Poszukuję inspiracji i zdjęć schodów (chyba) angielskich - białe tralki, drewniana poręcz, drewniane stopnie, białe podstopnie (lub ażurowe). Szukalam na forum takiego wątku zbiorczego, ale nie mogę znaleźć. Nie wiem w jakim stylu są moje schody, ale pasują do Twojego opisu, tylko tralki nie są białe. Są to schody jesionowe bejcowane w lakierze półmacie: tutaj można zobaczyć zdjęcia: https://plus.google.com/u/0/photos/115248693646970165406/albums/6015911378788227041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 a nie wystarczy wpisać w google "schody angielskie" ? do wyboru do koloru sama mam takie schody i wg mnie są bardzo ładne Niureczka, pokażesz ? Można też wpisać „stairs english” – google pokaże jeszcze inny zestaw zdjęć Nie wiem w jakim stylu są moje schody, ale pasują do Twojego opisu, tylko tralki nie są białe. Są to schody jesionowe bejcowane w lakierze półmacie: tutaj można zobaczyć zdjęcia: https://plus.google.com/u/0/photos/115248693646970165406/albums/6015911378788227041 Madia bardzo ładne schody i bardzo starannie wykończone Tylko... czy to celowy zamysł z tą ciemną opaską na piętrze, a dalej jasna podłoga? Pozwoliłam sobie pokazać. Powiedz jeśli nie chcesz – usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 05.09.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Niureczka, pokażesz ? tak, tak pokażę jak tylko mąż upora się z oświetleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 tak, tak pokażę jak tylko mąż upora się z oświetleniem Ciekawa jestem jak się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 05.09.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 [ATTACH=CONFIG]278323[/ATTACH] Wydaje mi się, że kojarzę te schody w stanie surowym, było coś o skuwaniu betonów, a według wizualizacji miała być pod schodami zabudowa. ? Bardzo ładnie wyszło, świetne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood Schody 05.09.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Mam pytanie odnośnie schodów dywanowych, czy można tak zmontować te stopnie, by od spodu nie było widać łączenia? oczywiście że można i tak się wykonuje schody dywanowe, mają wyglądać identycznie z góry jak i z dołu, po montażu klient nie powinien dostrzec gdzie cokolwiek było łączone, skręcane itd... Kolejne pytanie dotyczy relingów ze stali szlachetnej - czy puszcza się je na zewnątrz schodów/barierki czy wewnątrz? A może jak kto chce? - jeżeli chodzi o efekt wizualny to po zewnętrznej stronie... - jeżeli chodzi o komfort użytkowania i bezpieczeństwo, również po zewnętrznej stronie Chcę mieć jeden dolny stopień-podest z podświetleniem, z tego co wyczytałam kilka postów wyżej nie można zastosować naklejanej taśmy led? Powinien być profil aluminiowy z wciskaną szybką? - jak najbardziej można zastosować samą taśmę... oczywiście mowa tutaj o taśmach IP 44, 65, 67, 68 ( taśmy pokryte bezbarwnym epoksydem ) - profil aluminiowy stosujemy w miejscach gdzie taśma jest widoczna, aby nieco rozproszyć punktowe światło które dają diody i ze względów wizualnych, w profilu zawsze wygląda to estetyczniej oraz gdy używamy zwykłych taśm led w miejscach gdzie jest kontakt z para wodną i wodą ( łazienka, kuchnia ) - w typowym podświetleniu pierwszego stopnia - podestu, nawet nie bawiłbym się w umieszczaniu go w profilu, kupić LED IP44 i po sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts