Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

- w typowym podświetleniu pierwszego stopnia - podestu, nawet nie bawiłbym się w umieszczaniu go w profilu, kupić LED IP44 i po sprawie...

A ja bym się bawił ze względów praktycznych:yes:

Przy dokładnym (czytaj: nie mopem) myciu schodów,będzie się zaczepiać ścierką o te ledy

W końcu taki profil to tylko kilkanaście złotych:)

Tu "angliki" robione jakiś czas temu,które mi się podobały;)

SDC14406.jpgSDC14421.jpgSDC14428.jpgSDC14449.jpg

SDC14442.jpg

Edytowane przez LasekD

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

będzie się zaczepiać ścierką o te ledy...

oczywiście miałem na myśli taśmę przyklejoną w wyfrezowanym rowku :rolleyes:

no ale ja przeważnie jak mam realizacje z oświetleniem, to stosowanie profilu byłoby bardzo pracochłonne...

Zdjęcie0392.jpg YD-4_1.jpg

Edytowane przez Yarkwood Schody

Madia bardzo ładne schody i bardzo starannie wykończone :) Tylko... czy to celowy zamysł z tą ciemną opaską na piętrze, a dalej jasna podłoga?

Pozwoliłam sobie pokazać. Powiedz jeśli nie chcesz – usunę :)

Ta opaska chyba zamierzona, jakoś się nie zastanawiałam, bo mnie to połączenie nie gryzie w oczy-podłoga taka znowu jasna nie jest - ma różne barwy w tym tą w kolorze opaski :) Zdjęcia mogą zostać, ja nie miałam czasu ich wstawiać.

Artuditu- dobrze poznałeś, szukałam na forum porady. Nie obyło się bez małego kucia, na jednym ze zdjęć widać dziurę którą musimy załatać, ale z wykonania jesteśmy zadowoleni. Niestety na zabudowę ani na wersję dywanową nie było nas stać, więc narazie pozostanie tak jak widać.

I gdybym się znowu kiedykolwiek budowałą to zastanowię się 100 razy zanim wyleję schody betonowe, które i tak mają być okładane drewnem.

Przede wszystkim witam i na forum i w temacie:)

Piekne schody ogladam wzdycham i marze :rolleyes:

No i jestem pelna podziwu dla wiedzy i fachowosci wypowiadajacych sie !!!

a po drugie ajuuuutooo!

Dom deweloperski, schody proponowane to jednozabiegowe w 1/3 szer 90 cm dlugosc otworu 3.67 m z betonu.

To ma byc maly domek, mysle ze betonowe schody sa nieco za ciezkie, wolalabym jednak drewniane, dywanowe najlepiej :rolleyes:... wysokosc stropu 2.85m

Czy takie schody nie beda za strome jesli skroce otwor do 3.10m ???:confused:

To ma byc maly domek, mysle ze betonowe schody sa nieco za ciezkie...

Czy takie schody nie beda za strome jesli skroce otwor do 3.10m ???:confused:

i bardzo dobrze myślisz, betonowe schody to w 90% nieporozumienie i skazywanie klienta z góry na określony kształt biegu schodów bez możliwości zmiany...

przy schodach jedno zabiegowych dywanowych jeżeli chcesz uzyskać wysokość podniesienia 19 cm i głębokość stopnia 25 cm ( wygodne schody ) otwór powinien mieć 370 cm długości, zakładając że szerokość otworu to 95 cm...

niestety matematyki nie da rady oszukać, no ale to są wyliczenia na szybko z głowy, pokaż projekt domu to będzie łatwiej policzyć

:)

witam yarkwood :)

wrzucam plan dolu ze schodami na dl 3,67.

Czy widzisz jakakolwiek opcje wstawienia schodow na dl 310 nawet jesli wiazaloby sie to z rezygnacja ze schodow dywanowych ? nie ukrywam ze zaczelam planowac pomieszczenia gorne zakladajac krotszy otwor ( plan w zalaczeniu) i nie bardzo umiem ulozyc sobie ta gore z tym wielkim wlazem.......:eek:

http://images68.fotosik.pl/175/ebb80dca1d204aa5m.jpg

http://images70.fotosik.pl/174/e0bc73d388bfc6a6m.jpg

Edytowane przez martolinka

A ja bym się bawił ze względów praktycznych:yes:

Przy dokładnym (czytaj: nie mopem) myciu schodów,będzie się zaczepiać ścierką o te ledy

W końcu taki profil to tylko kilkanaście złotych:)

Tu "angliki" robione jakiś czas temu,które mi się podobały;)

[ATTACH=CONFIG]278337[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278338[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278339[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278340[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]278346[/ATTACH]

Mam pytanie: może kojarzy Pan co jest na podłodze?deska/panel? jaki to kolor? ewentualnie jaki jest kolor schodów? Szukam czegos w takim kolorze, także byłaby to cenna informacja:)

Edytowane przez szyszunia6
literówka

patrząc na rysunki w układzie typu L dywanowe też się zmieszczą przy długości ściany 310 cm, może nie będzie to wersal, ale spełnią swoja rolę :)

czy to znaczy ze beda ok czy raczej beda przypominac drabine :rolleyes:

Czy moglbys mi policzyc albo wytlumaczyc jak policzyc ile stopni o jakiej glebokosci i wysokosci mi to da ?