Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzę u siebie coś w podobnego tylko w bardziej minimalistycznym stylu. Wizja drewna perfekcyjna jak dla mnie ale u siebie widziałbym mnie dodatków w metalowej barierce i raczej proste wykończenie przy podłodze. Bardzo mi się podobają te schody :)

Skoro mówimy o innym stylu, to również schody z zupełnie innej bajki niż większość dotychczasowych realizacji:

[ATTACH=CONFIG]307133[/ATTACH]

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jednych kręcą, innych nie, ale wszyscy powinni przyznać, że to jest kawał dobrego rzemiosła :) masę pracy w trzeba włożyć, żeby osiągnąć taki efekt...kto próbował ten wie :)

No tak, szczególnie, że to pierwsze gięte schody i od razu takie no.. duże. Tak jak wspomniałeś to jest trudne rzemiosło, chociaż mnie zawsze bardziej interesują wyzwania o charakterze "inżynieryjnym".

a możesz pokazać zdjęcia dolnej kondygnacji schodów?

nie wiesz co to za lampa wisząca?

elementy kute robiione na Twoje zamówienie czy sam Inwestor załatwiał?

Dół to schody do piwnicy na betonie, raczej nic ciekawego i na pewno nie na pokaz.

Lampa wiem tylko, że była "droga" i z kryształami swarovskiego.

Balustradę w całości robiliśmy u nas.

IMG_1843.JPGIMG_1933.jpg

Dół to schody do piwnicy na betonie, raczej nic ciekawego i na pewno nie na pokaz.

Lampa wiem tylko, że była "droga" i z kryształami swarovskiego.

Balustradę w całości robiliśmy u nas.

[ATTACH=CONFIG]307453[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307454[/ATTACH]

zdaje się, że Inwestor nie narzekał na brak gotówki:).

Super robota Per*hod:yes::yes::yes:

Było tradycyjnie, to teraz nowocześnie :)

Jeszcze ciepłe

http://imageshack.com/a/img903/2223/7dTu2s.jpg

http://imageshack.com/a/img540/9829/XtgBCk.jpg

http://imageshack.com/a/img911/2939/Yxm3UA.jpg

http://imageshack.com/a/img538/5669/EPuhWD.jpg

Kuźwa że też ludziska nie boją się chodzić po czymś takim;)

Podłoga szklana TAK, a schodów bym szklanych nie zdzierżyła :)

KAISER, ten kawałek szklanej podłogi, jaki ma rozmiar? Od razu drugie pytanie – podparł byś coś takiego belkami drewnianymi? Czy tylko stal i obudować drewnem?

Mam przy schodach taki niezręczny kawałek, dziura w stropie, która pozostała po zwalonym kominie. Muszę to zabudować, bo psuje mi podest antresoli. Myślałam o stropie drewnianym, ale szkło doświetliłoby mi dół. W dachu nad tą dziurą mam okno.

P1100301.jpg20150211_084135.jpg20150302_111514.jpg20150302_111526.jpg

Witam wszystkich

wpadam tu często pooglądać nieziemskie schody i poczytać dyskusję. Sama mam je do zrobienia - nawet napisałam jakiś post niedawno. Moje mają być "ziemskie", ale mam nadzieję, ze też wyjdą ładnie. O jakość się nie martwię, bo obecny na tym forum :) fachowiec nad tym czuwa, ale mam problem z podjęciem decyzji jak do końca miałyby wyglądać. Nie chcialabym robić tzw. obciachu: Schody dębowe na beton, nastopnica i pod stopniem taki sam kolor dębu, barierka cos jak na zdj. dylemat: biały cokół czy biała deska? Deska dla mnie praktyczniejsza ale czy będzie pasować? No i jeszcze mam dylemat jak rozwiązać balustradę na początku schodów, bo w połowie zaczyna się ściana i czy na nią dawać samą poręcz, czy zostawić gołą ścianę a tylko na dole barierka, czy po całości barierka. Byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie, tym bardziej, ze jesli chodzi o własny dom to kompletnie odbiera mi wyobraźnię i zdecydowanie.