Kyniek123 05.03.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Widzę u siebie coś w podobnego tylko w bardziej minimalistycznym stylu. Wizja drewna perfekcyjna jak dla mnie ale u siebie widziałbym mnie dodatków w metalowej barierce i raczej proste wykończenie przy podłodze. Bardzo mi się podobają te schody Skoro mówimy o innym stylu, to również schody z zupełnie innej bajki niż większość dotychczasowych realizacji: [ATTACH=CONFIG]307133[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 05.03.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Mnie w ogóle tego typu schody nie " kręcą", ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 05.03.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jednych kręcą, innych nie, ale wszyscy powinni przyznać, że to jest kawał dobrego rzemiosła masę pracy w trzeba włożyć, żeby osiągnąć taki efekt...kto próbował ten wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 05.03.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jednych kręcą, innych nie, ale wszyscy powinni przyznać, że to jest kawał dobrego rzemiosła masę pracy w trzeba włożyć, żeby osiągnąć taki efekt...kto próbował ten wie No tak, szczególnie, że to pierwsze gięte schody i od razu takie no.. duże. Tak jak wspomniałeś to jest trudne rzemiosło, chociaż mnie zawsze bardziej interesują wyzwania o charakterze "inżynieryjnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.03.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Mnie w ogóle tego typu schody nie " kręcą", ale co kto lubi a możesz pokazać zdjęcia dolnej kondygnacji schodów? nie wiesz co to za lampa wisząca? elementy kute robiione na Twoje zamówienie czy sam Inwestor załatwiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 06.03.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 a możesz pokazać zdjęcia dolnej kondygnacji schodów? nie wiesz co to za lampa wisząca? elementy kute robiione na Twoje zamówienie czy sam Inwestor załatwiał? Dół to schody do piwnicy na betonie, raczej nic ciekawego i na pewno nie na pokaz. Lampa wiem tylko, że była "droga" i z kryształami swarovskiego. Balustradę w całości robiliśmy u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Per*hod balustrada świetna Jak wykańczałeś bok otworu schodowego? To jest gięte drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 06.03.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Per*hod balustrada świetna Jak wykańczałeś bok otworu schodowego? To jest gięte drewno? Co do balustrady to byłem oczywiście jedynie wykonawcą a nie pomysłodawcą. Co do boku to tak, jest to gięte drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.03.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Dół to schody do piwnicy na betonie, raczej nic ciekawego i na pewno nie na pokaz. Lampa wiem tylko, że była "droga" i z kryształami swarovskiego. Balustradę w całości robiliśmy u nas. [ATTACH=CONFIG]307453[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307454[/ATTACH] zdaje się, że Inwestor nie narzekał na brak gotówki:). Super robota Per*hod:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 06.03.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 zdaje się, że Inwestor nie narzekał na brak gotówki:). Super robota Per*hod:yes::yes: Ja wiem tylko ile wydał na schody i drzwi. Za te drugie a było to 8 par łącznie z zewnętrznymi była to kwota za którą niejeden wybudował w stanie surowym zamkniętym cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 06.03.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Było tradycyjnie, to teraz nowocześnie Jeszcze ciepłe http://imageshack.com/a/img903/2223/7dTu2s.jpg http://imageshack.com/a/img540/9829/XtgBCk.jpg http://imageshack.com/a/img911/2939/Yxm3UA.jpg http://imageshack.com/a/img538/5669/EPuhWD.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.03.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Było tradycyjnie, to teraz nowocześnie Jeszcze ciepłe http://imageshack.com/a/img903/2223/7dTu2s.jpg http://imageshack.com/a/img540/9829/XtgBCk.jpg http://imageshack.com/a/img911/2939/Yxm3UA.jpg http://imageshack.com/a/img538/5669/EPuhWD.jpg Kuźwa że też ludziska nie boją się chodzić po czymś takim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 06.03.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Adrenalinę podnosi widok w dół, schody są z 2 na 3 piętro, więc patrząc pod nogi mamy 10metrów niczym niezaklóconej przepaści wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.03.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Adrenalinę podnosi widok w dół, schody są z 2 na 3 piętro, więc patrząc pod nogi mamy 10metrów niczym niezaklóconej przepaści wspaniale o cholera, padlabym na zawal schody super Ludzie maja fajne pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Podłoga szklana TAK, a schodów bym szklanych nie zdzierżyła KAISER, ten kawałek szklanej podłogi, jaki ma rozmiar? Od razu drugie pytanie – podparł byś coś takiego belkami drewnianymi? Czy tylko stal i obudować drewnem? Mam przy schodach taki niezręczny kawałek, dziura w stropie, która pozostała po zwalonym kominie. Muszę to zabudować, bo psuje mi podest antresoli. Myślałam o stropie drewnianym, ale szkło doświetliłoby mi dół. W dachu nad tą dziurą mam okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 07.03.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Wymiary to około 320x 125. Dłuższy bok jest dzielony na poł. My robiliśmy zawsze na stali...drewno na pewno będzie pracować, tym bardziej duży przekrój, a szkło wymaga stabilności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Dzięki KAISER. U mnie jest 2,5 m na długości i niecały metr w szerokości. Jeśli się zdecydujemy na szkło to chyba podzileę na 3 części, żeby były bardziej zbliżone do kwadratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 07.03.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 (edytowane) było tradycyjnie... było nowocześnie... a teraz będzie funkcjonalnie... Edytowane 7 Marca 2015 przez Yarkwood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Yarkwood, chyba nie doszedł do Ciebie priv Schody cudne i oryginalne. Pozwolę sobie w Twoim zastępstwie powiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka w 09.03.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Witam wszystkich wpadam tu często pooglądać nieziemskie schody i poczytać dyskusję. Sama mam je do zrobienia - nawet napisałam jakiś post niedawno. Moje mają być "ziemskie", ale mam nadzieję, ze też wyjdą ładnie. O jakość się nie martwię, bo obecny na tym forum fachowiec nad tym czuwa, ale mam problem z podjęciem decyzji jak do końca miałyby wyglądać. Nie chcialabym robić tzw. obciachu: Schody dębowe na beton, nastopnica i pod stopniem taki sam kolor dębu, barierka cos jak na zdj. dylemat: biały cokół czy biała deska? Deska dla mnie praktyczniejsza ale czy będzie pasować? No i jeszcze mam dylemat jak rozwiązać balustradę na początku schodów, bo w połowie zaczyna się ściana i czy na nią dawać samą poręcz, czy zostawić gołą ścianę a tylko na dole barierka, czy po całości barierka. Byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie, tym bardziej, ze jesli chodzi o własny dom to kompletnie odbiera mi wyobraźnię i zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts