KAISER 25.07.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) darkoss12 naciągi do linek masz np. tutaj http://elementybalustrad.pl/system-mocowan-linek-linki-balustrady-wewnetrznej-c-289_290.html najlepsze jakościowo są elementy z Q Railing, znajdź tylko kogoś w pobliżu kto się tym zajmie i po problemie Fajny temat Perfect, Zaczynamy cos takiego w Szwabii za niedługo....najgorsze są te gabaryty szkła, ale skoro wasze dyski wytrzymały to nasze też muszą Edytowane 25 Lipca 2015 przez KAISER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 25.07.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 No można uznać, że to jest takie trochę na granicy ludzkiej wytrzymałości, Tafle ponad 300 kg, a ilością człowieków nie nadrobisz, bo miejsce przy szybie też przecież ograniczone. Ale warto dla efektu i satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Dobrze widzę na tych fotkach? 7 czy 8 stopni wisi na szkle? Ścigacie się z KAISEREM, Per*hod ? Pamiętam te schody przy kominie Chyba mniej stopni było opartych wyłącznie o tafle szklane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 26.07.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Dobrze widzę na tych fotkach? 7 czy 8 stopni wisi na szkle? Ścigacie się z KAISEREM, Per*hod ? Pamiętam te schody przy kominie Chyba mniej stopni było opartych wyłącznie o tafle szklane. Heh, to nie zawody, wynika z układu i sytuacji pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Przecież wiem Wyszły lekkie i niebanalne. Mam nadzieję, że następne obaj pokażecie jeszcze bardziej wymagające inteligentnego myślenia technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 27.07.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Kaiser i Per*hod pełen SZACUN dla waszych realizacji. Jako że każdy się tu chwali, to i ja się pochwalę, a profesjonalistów których tu nie brakuje, proszę o informację co zmieniać aby było: lepiej, lżej i mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 28.07.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Kaiser i Per*hod pełen SZACUN dla waszych realizacji. Jako że każdy się tu chwali, to i ja się pochwalę, a profesjonalistów których tu nie brakuje, proszę o informację co zmieniać aby było: lepiej, lżej i mocniej [ATTACH=CONFIG]325666[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325667[/ATTACH] Nic im nie brakuje, zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Nic im nie brakuje, ALE... jest za dużo. Same schody są śliczne, oryginalne i w ogóle mucha nie siada. Za to balustrada psuje wszystko. Jest za ciężka. Może chociaż wymień te pręty metalowe na jak najcieńsze i rzadziej ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 28.07.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Nic im nie brakuje, ALE... jest za dużo. Same schody są śliczne, oryginalne i w ogóle mucha nie siada. Za to balustrada psuje wszystko. Jest za ciężka. Może chociaż wymień te pręty metalowe na jak najcieńsze i rzadziej ustawione. Niestety już w tych nic nie zmienię "pręty" są odwiercone w stopniach, ilość "prętów" była uzasadniona małymi dziećmi. Choć wiem że i Ty jesteś zdania że dzieci szybko wyrosną, Następną realizację będę próbował przekonać do tej racji klienta, zobaczymy co odpowie. Dziękuję za uwagi i postaram się kolejne realizacje trochę lepiej planować. Czy jest jeszcze coś na co muszę zwrócić szczególną uwagę?? Ale na tym zdjęciu już ta balustrada aż tak ciężko nie wygląda chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.07.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Poręcz i słupek tej balustrady jest za "tęgi" Jest szerszy niż grubość stopni Schody nie są duże,więc pochwyt powinien być nie szerszy niż grubość stopni Co do rurek to powinny być 16mm a nawet 12mm,bo tutaj o ile dobrze widzę są 20mm Nie wiem po co takie grube Same schody mają fajny design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Sam pochwyt bardzo ładnie pasuje do schodów. Pręty psują efekt. Żeby chociaż były czarne, a nie takie bijące po oczach Zamiast takich prętów można zainstalować siatkę, naciągnąć linki, jak u Roberta Skitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.07.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) A wg mnie tu nie widać schodów tylko ten pochwytPrzy schodach dywanowych nie praktykuje się aby pochwyt był szarszy od grubości stopni:no:zwłaszcza na takich wąskich schodachDruga sprawa,to ta balustrada jest chyba za wysoka,o ile to nie przekłamanie aparatu Edytowane 28 Lipca 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 28.07.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Jak widać co opinia to trochę inne zdanie, tylko wszyscy zgodni są z tym że rura za gruba. Na przyszłość już wiem że rura starczy mniejszego przekroju, Ale co do pochwytu to wydaje mi się że jest w porządku, masywny tak jak było założenie. A z tymi linkami to też super pomysł, niewątpliwie niecodzienne rozwiązanie. Dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 28.07.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Lasek a jaka wysokość powinna być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.07.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Pośrodku stopnia 95cm maxBalustrada na podłodze 100-110maxMówię o indywidualnych inwestycjachW obiektach użyteczności publicznej jest trochę wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.07.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 A mnie to w sumie pasuje jedno do drugiego , takie inne od wszystkich Za to linki i siatki to tymczasowe rozwiązania, za którymi nie jestem, bo ani to ładne, ani praktyczne, ani do końca bezpieczne. Nasze dzieci wyrosną, ale mogą nas odwiedzić znajomi, rodzina. Właśnie u cioci montowali wszelkie zabezpieczenia, jak spadł synek kuzynki, a byli tylko gościnnie. Sekunda nieuwagi i najedli się tyle strachu, że głowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 28.07.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 No to faktem jest to że jest wyżej troszku. Ale mam nadzieję że i tak robią pozytywne wrażenie. Bo to moje 3 schody dywanowe. I muszę przyznać że kolejne w działaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.07.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 (edytowane) Mnie się podobają Może jakby miały 120cm szerokości i stopień 30cm głębokości to ta balustrada by nie była za tęga i za wysoka Tu jest inaczej,ale nie róbmy tragedii Schody nietuzinkowe,ładne wykonanie i o to chodzi Ogólnie tak trzymaj:yes: Edytowane 28 Lipca 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Piu, najlepiej budujmy w domach wyłącznie zamykane na klucz klatki schodowe, a jeszcze lepiej budujmy domy wyłącznie parterowe. Z każdych schodów można spaść – sturlać się po stopniach ze skutkiem śmiertelnym. Żadna balustrada przed tym nie uchroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Adrian, pokaż inne swoje schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts