Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

darkoss12

naciągi do linek masz np. tutaj http://elementybalustrad.pl/system-mocowan-linek-linki-balustrady-wewnetrznej-c-289_290.html

najlepsze jakościowo są elementy z Q Railing, znajdź tylko kogoś w pobliżu kto się tym zajmie i po problemie

Fajny temat Perfect,

Zaczynamy cos takiego w Szwabii za niedługo....najgorsze są te gabaryty szkła, ale skoro wasze dyski wytrzymały to nasze też muszą ;)

Edytowane przez KAISER

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaiser i Per*hod pełen SZACUN dla waszych realizacji.

Jako że każdy się tu chwali, to i ja się pochwalę, a profesjonalistów których tu nie brakuje, proszę o informację co zmieniać aby było: lepiej, lżej i mocniej :)

[ATTACH=CONFIG]325666[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325667[/ATTACH]

Nic im nie brakuje, zostaw jak jest.

Nic im nie brakuje, ALE... jest za dużo. Same schody są śliczne, oryginalne i w ogóle mucha nie siada. Za to balustrada :sick: psuje wszystko. Jest za ciężka. Może chociaż wymień te pręty metalowe na jak najcieńsze i rzadziej ustawione.

Nic im nie brakuje, ALE... jest za dużo. Same schody są śliczne, oryginalne i w ogóle mucha nie siada. Za to balustrada :sick: psuje wszystko. Jest za ciężka. Może chociaż wymień te pręty metalowe na jak najcieńsze i rzadziej ustawione.

Niestety już w tych nic nie zmienię :( "pręty" są odwiercone w stopniach, ilość "prętów" była uzasadniona małymi dziećmi. Choć wiem że i Ty jesteś zdania że dzieci szybko wyrosną, Następną realizację będę próbował przekonać do tej racji klienta, zobaczymy co odpowie.

Dziękuję za uwagi i postaram się kolejne realizacje trochę lepiej planować. :)

Czy jest jeszcze coś na co muszę zwrócić szczególną uwagę??

Ale na tym zdjęciu już ta balustrada aż tak ciężko nie wygląda chyba.

2000x3019 DSC_1398.jpg

Poręcz i słupek tej balustrady jest za "tęgi"

Jest szerszy niż grubość stopni

Schody nie są duże,więc pochwyt powinien być nie szerszy niż grubość stopni

Co do rurek to powinny być 16mm a nawet 12mm,bo tutaj o ile dobrze widzę są 20mm

Nie wiem po co takie grube

Same schody mają fajny design :yes:

Sam pochwyt bardzo ładnie pasuje do schodów. Pręty psują efekt. Żeby chociaż były czarne, a nie takie bijące po oczach :)

Zamiast takich prętów można zainstalować siatkę, naciągnąć linki, jak u Roberta Skitka.

rope railing staircase balustrade-f2.jpgSHOOLMAN_HOUSE_022.jpgA1_W_WRK_INT_LOFT_PRAHA_EVROPSKA_F_FINAL_09.jpgrope railing staircase balustrade -353.jpgrope railing staircase balustrade -352.jpg

A wg mnie tu nie widać schodów tylko ten pochwyt

Przy schodach dywanowych nie praktykuje się aby pochwyt był szarszy od grubości stopni:no:

zwłaszcza na takich wąskich schodach

Druga sprawa,to ta balustrada jest chyba za wysoka,

o ile to nie przekłamanie aparatu

Edytowane przez LasekD

Jak widać co opinia to trochę inne zdanie, tylko wszyscy zgodni są z tym że rura za gruba.

Na przyszłość już wiem że rura starczy mniejszego przekroju,

Ale co do pochwytu to wydaje mi się że jest w porządku, masywny tak jak było założenie.

A z tymi linkami to też super pomysł, niewątpliwie niecodzienne rozwiązanie.

Dziękuję za opinie. :)

A mnie to w sumie pasuje jedno do drugiego , takie inne od wszystkich :) Za to linki i siatki to tymczasowe rozwiązania, za którymi nie jestem, bo ani to ładne, ani praktyczne, ani do końca bezpieczne.

Nasze dzieci wyrosną, ale mogą nas odwiedzić znajomi, rodzina. Właśnie u cioci montowali wszelkie zabezpieczenia, jak spadł synek kuzynki, a byli tylko gościnnie. Sekunda nieuwagi i najedli się tyle strachu, że głowa boli.

Mnie się podobają:)

Może jakby miały 120cm szerokości i stopień 30cm głębokości

to ta balustrada by nie była za tęga i za wysoka

Tu jest inaczej,ale nie róbmy tragedii

Schody nietuzinkowe,ładne wykonanie i o to chodzi

Ogólnie tak trzymaj:yes:

Edytowane przez LasekD

Piu, najlepiej budujmy w domach wyłącznie zamykane na klucz klatki schodowe, a jeszcze lepiej budujmy domy wyłącznie parterowe.

Z każdych schodów można spaść – sturlać się po stopniach ze skutkiem śmiertelnym. Żadna balustrada przed tym nie uchroni :no: