piu 07.08.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) ale ten dom pewno nie kosztował mniej p.s. tak patrzę na nie i naprawdę mogłyby stać w rezydencji Alberto Campo Baeza lub innego genialnego architekta, naprawdę chapeau bas Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 07.08.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) to nie dom tylko mieszkanie w starej kamienicy, także ściany były i było trzeba dopasować sie do wnętrza, no i faktycznie samo mieszkanie i jego lokalizacja po remoncie to grube $$$... Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Yarkwood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.08.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 - wizualizacja to pomysł projektanta, ja podchodzę do tego technicznie i stawiam na pierwszy plan realia i funkcjonalność, a więc wykonałem optymalny projekt techniczny i obróciłem bieg schodów w stronę kuchni właśnie po to aby zbliżając sie do schodów nikt sie o nie nie uderzył głową, projektantka zaakceptowała to ( w 99% realizacji zawsze mama zielone światło i wolną rękę do zmian technicznych na lepsze ) perspektywa może myli ale to zdjęcie pokazuje stan faktyczny... [ATTACH=CONFIG]326792[/ATTACH] To u mnie panowie domowi by się nie zmieścili Schody są piękne, doskonale wykonane, jednak nie wygodniej byłoby wchodzić na nie z wejściem z tej strony, jak na drabinę obok? No, ale schody są już zamontowane, a inwestorzy zapewne szczęśliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 09.08.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 To u mnie panowie domowi by się nie zmieścili Schody są piękne, doskonale wykonane, jednak nie wygodniej byłoby wchodzić na nie z wejściem z tej strony, jak na drabinę obok? No, ale schody są już zamontowane, a inwestorzy zapewne szczęśliwi może i byłoby wygodniej ale o punkcie umiejscowienia schodów decyduje świetlik w dachu, (patrz wizualizacja) poprzez który będzie wyjście na dach i taras, tu jest właśnie cały klucz układu schodów, naprawdę trudno było zrobić projekt... pełen podziw dla projektantki, która to ręcznie rozrysowywała i analizowała możliwe warianty w AutoCad - 3 tygodnie pracy - dla mnie i kolegi zaprojektowanie w StairCon zajęło to jakieś 4 godziny, no ale cóż przynajmniej dziewczyna ma pojęcie o schodach jak mało kto z tej branży - szacun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel__ 10.08.2015 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Teraz nie pamiętam dokładnie wymiarów,ale chyba 27x17x7, z tm że trochę zachodziły na siebie i stopnie miały 31cm głębokości Szerokość schodów 115cm Do schodów 90cm szerokości,belka 36cm będzie za szeroka Wystarczy 20-25cm Tu robiłem schody 110cm na belce drewnianej 25cm i grubości stopnia 6cm [ATTACH=CONFIG]276376[/ATTACH] Minimalnie uginały się jak szło się przy brzegu U Ciebie będą 20cm krótsze,więc te 6cm na pewno wystarczy Jak robisz takie grube stopnie? Są z normalnie z pełnego drewna czy obłogowane? Jak są klejone? Jak popytałem stolarzy to zrobić coś grubszego niż 4cm to już wielki problem.Jak chcę 6cm to musi być klejone z dwóch warstw bo nie maja dostępu do grubszego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 12.08.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Te schody są z litej klejonki 4+3cm,ale są też inne sposoby klejenia Z jednego kawałka nie robi się,chociaż nie,niejaki R.Sitek zrobił z jednego i wyszło piorunująco Tu wrzucałem fotki finalne http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie&p=6882495&viewfull=1#post6882495 Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdamek 14.08.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 O rany, jakie kosmiczne schody! Jeżeli ktoś ma nowoczesny styl, to jak najbardziej, bo są piękne. Ale kiedy ja mam dom pełen staroci i powyginanych nóżek, to bardziej mi pasują takie tradycyjne, kute ładnie powyginane http://www.marmet.waw.pl/balustrady/. Może ktoś stwierdzi, że są staroświeckie, ale ja źle sie czuję w nowoczesnych, sterylnych wnętrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.08.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 EwaAdamek... ze niby z tego linku to ktore to sa te Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 14.08.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 teraz trochę w bardziej przytulnym klimacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.08.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Yarkwood, możesz podać szerokość biegu? Wyglądają jak elegacki gadżet. Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.08.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Yarkwood, jesteś mistrzem Natomiast jakoś mi zupełnie te schody nie pasują do tego wnętrza Ale to już wybory inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 15.08.2015 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 pestka szerokość biegu to 56 cm, na więcej niestety nie było miejsca... wysokość kondygnacji - 363 cm głębokość stopnia - 23 cm wysokość podniesienia - 21,2 cm może ktoś powie że to mało, może wg książek to drabina, większość powie że są niewygodne... ale w praktyce jest tak, że inwestorzy chodzą sobie tymi schodami i chwalą sobie komfort używania, a nawet zostało po nich wniesione złożone biurko pod komputer... nieraz projektując schody, patrząc na wymiary, sam sie zastanawiam czy będą wygodne, podczas produkcji na hali, sami twierdzimy że beda mało wygodne w użytkowaniu, a po montażu sami sie dziwimy że są aż tak wygodne, można po nich wnosić skrzynki z narzędziami i nikt sie nie potyka jak to dobrze ze często teoria mija sie z praktyką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.08.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Dzięki Yarkwood to rozwiązuje mój problem ze schodkami-drabiną na poddaszu. Mam tam malutko miejsca na schody i kiedyś trzeba będzie zrobić przyzwoite wejście na 3-ci poziom pod skosem dachowym. Wysokość to tylko 2,8 m. Da się wygospodarować powierzchnię max 120 cm w kwadracie, żeby zmieścić schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian_Rzepa 17.08.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Yark chyba dużo takich schodów robisz prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAISER 18.08.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Też wrzucam dywany nie szło przegonić tych kotów...chyba maja medialną osobowość bo pchały się w obiektyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perhod 18.08.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Chyba zapomniałeś zrobić podstopnia pod 1 szym stopniem i nad podestem. Pewnie nie starczyło materiału... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 18.08.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 ciekawy projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.08.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Chyba zapomniałeś zrobić podstopnia pod 1 szym stopniem i nad podestem. Pewnie nie starczyło materiału... ? oszczednosc na czyms musi byc Kaiser, piekne wykonanie czy "pierwsza czesc" schodow wisi tylko na zabiegu, czy tez stopnie sa wkrecone do scianek obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 18.08.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 KAISER , Per*hod dzisiaj kolega był na pomiarach i do teraz nie jest w stanie tego logicznie wytłumaczyć... co wy na to ? podniesienie 20 cm , głębokość 12 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 18.08.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Czadowe te latające dywany, wyglądają fantastycznie. Tamte białe kręcone też niesamowite. Z przyjemnością tu zaglądam, żeby podziwiać Wasze dzieła sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts