pestka56 08.09.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Schody wykonane przez Per*hoda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 08.09.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Pestka..bardzo Ci dziękuję. Inspiracje w Twoim pintereście już znalazłam wcześniej. i mogłabym mieć absolutnie wszystkie . Ale realia to co innego. Co do polecanych wykonawców schodów..terminy też maja odległe. Pisałam.. Cóż jest szansa, że z wszystkimi będzie to samo.. a powinnam od 8 dni mieszkać w domu... ... A..i nie mam tak radośnie, bo mam te nieszczęsne słupy.. No i boję się już niesłownych ludzi. Dobra. Dość narzekania. Piszę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Schody wykonane przez Yarkwooda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Na koniec perełka – wyzwanie dla każdego wykonawcy schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam serdecznie wszystkich Mam problem ze schodami..tzn z wykonaniem.... By za dużo nie opowiadać o losach naszych, jak na razie hipotetycznych schodów, napiszę w skrócie, że na dzień dzisiejszy ich nie mamy i to nie pozwala nam się przeprowadzić. Moja klatka wygląda tak: http://images69.fotosik.pl/1162/47eb6cf996075149gen.jpg http://images67.fotosik.pl/1164/c30f109980426f45gen.jpg http://images69.fotosik.pl/1162/acb4dd09b0d92831gen.jpg I na czym polega mój problem? Nie wiem jakie schody oprócz bolcowych miałyby sens? i Ile taka przyjemność może kosztować.? Nasz wykonawca schodów ma problemy ze zdrowiem i obiecuje, że schody będą za miesiąc, a tymczasem zrobi nam techniczne ( aktualnie jest spóźniony o 2 miesiące ) Obwód klatki to jakieś 600 cm, na antersoli zostaje do zrobienia poręcz na długości właśnie 540 cm i 118 cm. Wysokość to 320 cm. Generalnie chcieliśmy coś prostego, bielonego i jesionowego... Ściana jak widać jest z cegły, a podłoga betonowa. Przyznam, że nie wiem za bardzo co zrobić.. schody techniczne pozwalają mi się przeprowadzić i tyle.. Dla mnie to marna i chwilowa pociecha. Możemy zerwać umowę z powodu nie dotrzymania terminu, tylko czy zrobi mi ktoś schody na szybko i akceptowanie cenowo? Dlatego też pytam o cenę.. Po prostu zadaj pytanie konkretnie – jeśli szukasz nowego wykonawcy? Tu na forum jest kilku i każdy dobry: KAISER, Per*hod, Yarkwood. Ten ostatni podawał niedawno adresy innych wykonawców. Jeśli jesteś z Mazowsza, to także LasekD. jest godny polecenia. Na pewno świetnie doradzą i zrobią znakomite schody, mają swoich projektantów i doświadczenie. Mają tu na fm wyrobioną renomę. Miejsca masz tyle, że schody wyjdą jak marzenie Pamiętaj też o balustradzie. Czasem schody całkiem zwyczajnie olśniewają właśnie z powodu wspaniałej balustrady i właściwego oświetlenia. Niestety wątpię, by ktoś Ci te schody wybudował szybko, ale pamiętaj, że trzeba zrobić w międzyczasie projekt i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Masz słupy, ale ja bym się nimi tak nie przejmowała. Masz tam naprawdę masę miejsca.Na Twoim miejscu zrobiłabym zchody tymczasowe – zwykłe młynarki i spokojnie dogadała się na wiosenny termin zrobienia schodów. Sama praca u Ciebie w domu i tak potrwa co najmniej miesiąc.Yarkwood ostatnio pokazał w wątku piękne spiralne schody ciągle jeszcze w trakcie pracy, choć wnętrza już zamieszkałe, a obok nich stojące schody techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Na koniec perełka – wyzwanie dla każdego wykonawcy schodów to również wyzwanie dla inwestora - worek banknotów trzeba na to:rolleyes:, i to nie 10 czy 20złotowych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 felangel,jakiej pracowni jest to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Prawda, że wygląda podobnie do Twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 08.09.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 felangel, jakiej pracowni jest to projekt? Jaki projekt? Moje schody skąd miały (mają? ) być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 08.09.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Dobra . Ile muszę wydać na schody i jakim terminie mogłyby być najszybciej przy określonej formie schodów? Nie chce nic na pewno (nie mam jasnej i zdeklarowanej wizji), choć ma być raczej lekko i przejrzyście i w miarę prosto i nowocześnie (fikuśne balustrady i kute piękne motywy odpadają), biało najchętniej. I muszą być solidnie zabezpieczone (mam ruchliwego trzylatka). I..i mieszkam (a raczej dom tam mieszka) 30 km od Krakowa. Wymiary na rzucie rzeczywiste Moje typy: -betonowe - ale rozumiem, że to inne firmy a nie rodzime "muratorowe" http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=329996&d=1389044860 tyle, że na biało http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=330009&d=1406231246 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=329981&d=1422110250 Edytowane 8 Września 2015 przez Elisabetta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 O betonowe zapytaj u Autorusa. Ma już zainstalowane, choć ciągle nie są wykończone. A jeśli chodzi o pytanie forumowych stolarzy, to wysyłaj albo na priw, albo przez ich strony internetowe. Przy okazji zobaczysz więcej prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Jaki projekt? Moje schody skąd miały (mają? ) być? Wojgoc ma bardzo podobny dom i pyta o projektanta domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 08.09.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 A to Atlas II z Extradom,, nieco zmodyfikowany ( ma klatkę na planie koła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiKuba 08.09.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Jakiej grubości macie drewno na schodach? Co to za okładizna na ścianie? Wygląda bardzo ładnie. Dziękuję Schody są grube na 4 cm. Na ścianie jest drewniana tapeta panelowa - kwadraty 48x48 przyklejane naprzemiennie wzorem pionowo i poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 13.09.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A oto moje schody. Wymagają jeszcze poprawki, ale już są [ATTACH=CONFIG]329961[/ATTACH] ciekawa aranżacja fajnie wyszło, ale te ledy to powinny wylewać się zza listy bo tak to chyba trochę za bardzo po oczach dają, no i widać że nie mają ciągłości światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarkwood 13.09.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 czerń, biel i szarość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts